Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
DanielForsberg
  • Namn Daniel Forsberg
  • Registrerad 2017-02-26
  • Senast aktiv 2021-07-24
  • Antal inlägg 6

Foruminlägg

De senaste inläggen DanielForsberg har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av zinned:

Notiser har inget med Exchange att göra. Det som gäller tillsammans med Exchange är EAS, Exchange Active Sync, som ser till att ständigt ha all data och alla statusar (läst mail, godkänt möte etc) synkat på alla enheter.

När jag kopplade mitt Exchange Online konto till min iPhone så används EAS.

Ursprungligen av zinned:

Nog för att man då får en notis men om man markerar mailet som läst är det inte alltid så att mailet också markeras som läst på övriga enheter.

När jag körde Exchange online så uppdaterades inte notisen på telefonen om jag läste mailet på datorn, det var ett jäkla borttagande av mailnotiser hela tiden. Men det kanske finns andra erfarenheter på området. Då kör jag med Apples egna mailapp på alla enheter.

Ursprungligen av zinned:

Tackar tackar för infon, jag ska absolut kolla in dessa.

Fastmail, har de verkligen stöd för EAS? Är det exchange-lådor? Tillgång till kalendrar också?

Nej Fastmail har inte stöd för EAS. De kör med IMAP/Caldav/Carddav men de får använda Apples egna push-system så att man får en notis om mailet direkt samt att om man läser det på telefonen så försvinner notisen från iPaden och Macen direkt och vice versa. Detta gäller dock bara på Apples enheter. Personligen tycker jag det fungerar bättre än EAS, om man är all-in i Apple i alla fall.

Ursprungligen av zinned:

Ah, ok. Hoppas att EU blir aktuellt inom kort.

Jag kommer använda tjänsten privat, inte via företag. Som du säger är jag inte ett dugg intresserad av Office-mjukvaran utan enbart mailboxar. Om du har tid och lyckas trilla över rätt länk så tveka inte att posta den här

Här har du Exchange Online Kiosk om du bara vill ha webmail/kontakter/kalender med exchangestöd i mobilen. Dock bara 2GB utrymme för mail.
https://products.office.com/sv-se/business/co...

Sen finns Exchange Online som inkluderar 50GB för mail.
https://products.office.com/sv-se/exchange/co...

Den sistnämnda körde jag ett par år med min privata domän, det fungerade bra. Man har större kontroll i dessa jämfört med Outlook.com Premium och kan ordna med catch-all samt fler alias. Tror att Outlook.com kan ha 5 alias och Exchange Online tror jag var 200 eller något sådant.

Numera kör jag Fastmail, lite snabbare och ypperligt stöd till iPhone med Apples push för nya mail i mailappen.

Ursprungligen av Skumtomte:

Yes, forsake lite på saken! Det var fodralet till mobilen som kom för nära den magnetiska laddporten. Verkar som att så fort den känner av ett annat magnetfält än laddaren så fimpar den skärmen, for some reason.
Hoppas det inte gör någon skada på datorn, känns ju inte jättenyttigt.

Nej det är ingen fara. Det är samma mekanism som släcker skärmen när du stänger datorn och det sker med en magnet som känner av när locket är stängt. Skillnaden är bara att även andra saker kan aktivera det, det är allt. Inget att bekymra sig över.

Ursprungligen av Skumtomte:

Det är en macbook pro från tidiga 2015
Första gången jag märkte detta var när jag ställde datorn på en baslåda, då slocknade skärmen, och när jag flyttade datorn tändes den igen. Då trodde jag det hade med magnetfält att göra på nått vis. Men nu händer detta även när jag bara har den i vissa ställningar i mitt knä. Och det är kontinuerligt, samma position, den slocknar, flyttar jag den tänds den igen.
Nån som har en aning?

Det låter som att det är samma problem när du har den i knät som på högtalaren.

Jag ha råkat ut för samma sak där jag haft magneter under bordet eller om jag ställt min Macbook på frugans Macbook så att magneten för locket aktiveras. Antagligen har du något på dig som gör att magneten aktiveras när du har den i knät, ditt skärp eller något i fickan kanske?

1