Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
medelnisse

medelnisse

Medlem
  • Namn Medel Nisse
  • Registrerad 2017-05-16
  • Senast aktiv 2021-06-16
  • Antal inlägg 12

Foruminlägg

De senaste inläggen medelnisse har skrivit i forumet.

1

Tile: "Konkurrensen hämmar konkurrensen!"

Ursprungligen av Sperious:

Upptäckte förresten idag att Apple har en video-podcast kallad events, där varenda event bak till 2007 finns med. Bra nostalgi!

"An iPod, a phone, and an internet communicator. An iPod, a phone, and an internet communicator. An iPod, a phone … are you getting it?"

Ursprungligen av barbapappa_86:

Kolla med PayPal.

Jag tror inte Paypal har någon koll på om någon på 99.se-forumet har registrerat sitt Klarna-kort där. Och om de har det så känns det inte riktigt kompatibelt med GDPR att lämna ut de uppgifterna.

Kanske lite OT, men halv tråden handlar ju om Klarna-kortet.

Är det någon som har registrerat sitt Klarna-kort på sitt Paypal-konto?

När jag försöker göra det får jag meddelandet:

Citat:

Your card was declined by the issuing bank. Please try a different card or contact your card issuer with questions.

Ursprungligen av zOlid:

Måste säga att även fast jag väldigt gärna vill ha apple pay, så är kickback kort rätt nice.
Speciellt om man har kontaktlöst, vilket fungerar nästan överallt nu för tiden.
Vid små summor behöver man inte ens slå in koden! (säkerheten går ju dock diskutera)

Så även om apple pay tillför mycket, så är kontaktlöst kort med kickback nästan bättre i mina ögon.
Det man helst vill ha är ju att ett: VISA/Mastercard kort med kickback aktiverar apple pay.

Håller med.

Själv kör jag Norwegian-kortet som get 0,5% kickback ( 4-10% kickback på flygresor med dem). Dock går den bara att använda för att boka resor hos dem, men det passar mig bra då jag ändå tvingas flyga med dem ganska ofta. Så för mig är det som rena pengar.

Nu skaffade jag även Klarna-kortet för att använda till köp i andra valutor. De har 0% växlingsavgift (Norwegian har 1,75%)

Att de dessutom har Apple Pay är mest lite kul att testa.

Eftersom Norwegian-kortet kan användas kontaktlöst så funkar det på alla ställen där Apple Pay funkar och då tycker jag det är smidigare med kortet än med mobilen.

Ursprungligen av suddgummi:

Jag var på festival i Polen förra året och där hade Mastercard ett samarbete med festivalarrangören (http://opener.pl/en/Info/Payments-at-the-fest...). De hade ett gäng ställen (hytter) där man kunde köpa sig ett band som man sedan laddade upp med ett valfritt belopp antingen via kontanter i de hytter som var bemannade eller via en terminal där man "blippade" bandet och sen fyllde på med ett belopp från ett konto/kreditkort. Den aktiva delen är väl egentligen samma som den aktiva delen i ett kontokort, ungefär samma storlek som ett äldre SIM-kort, en "token". Det var ett gummiarmband där den satt fast som man kunde fästa kring handleden.
Alla ställen på festivalområdet var tvungna att acceptera detta och inte ta emot kontanter, men kontaktlösa kort och telefoner skulle fungera med.

Det fungerade faktiskt väldigt bra över lag och jag hade gärna sett samma lösning på fler festivaler och varför inte i "verkligheten"? Tanka på ett band och ge till barnen som veckopeng istället för kontanter.
Var detta nåt som nämndes under intervjun @Ida Blix? Om de försöker göra samma sak på de svenska festivalerna eller introducera som ett alternativ till kontanter för minderåriga?

Var det inte på Bråvalla-festivalen för något år sedan som samma/liknande system användes men som kraschade vilket ledde till att folk inte kunde köpa öl?

Jag köpte en sån här från Ali:
https://www.aliexpress.com/item/Powstro-Car-Wireless-Charger-Car-Mount-Air-Vent-Mobile-Phone-Holder-Universal-Wireless-Charging-For-Samsung/32833272214.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.QIfsMy

Men den var inge vidare. Jag trodde flärparna som håller i luren skulle vara fjädrande så att de automatiskt anpassas till telefonen, men de har olika steg som den hakar i när man klämmer ihop den. Eftersom iPhone 8 ligger precis mellan två steg så i första läget håller den inte telefonen alls utan man måste riktigt ta i när man klämmer ihop den för att telefonen ska fastna.

Dessutom är hållaren ganska ostadig så telefonen vibrerar ganska mycket medan man kör.

Någon som har andra tips på qi hållare för bilen?

Ursprungligen av PaO:

Jag anser dock högst personligt att Apple ju målat in sig i ett litet hörn med både prissättning av X och release av 8 orna och X efter varandra ?

Jag håller med, det känns som att de har målat in sig i ett hörn. Men samtidigt är ju Apple inte dumma och har så klart en plan som sträcker sig längre än ett år. Därför ska det bli spännande att se hur den ser ut till hösten.

Ursprungligen av medelnisse:

Den här verkar intressant för att ha i bilen
http://nillkin.org/accessories/chargers/nillkin-car-magnetic-ii

Men hur går dagens telefoner ihop med starka magneter?

Efter lite vidare googlande verkar det som att alla magnetiska mobilhållare kräver att man klistrar på en metallplatta på mobilens baksida.

Ursprungligen av PaO:

Är det magnet skall till?

Nej, hållaren har 4 magneter i hörnen.

Men man får också med två klisterremsor som man kan limma på baksidan av mobilen om inte mobilen är magnetisk.

Den här verkar intressant för att ha i bilen
http://nillkin.org/accessories/chargers/nillkin-car-magnetic-ii

Men hur går dagens telefoner ihop med starka magneter?

Ursprungligen av BlackSmp:

Jag vet inte om detta är nytt men jag upptäckte det igår.

Det är numera möjligt att dela på icloudutrymmet inom familjen. Jag kunde skippa min frus 50 GB och istället anväda mina 200GB.

Passade bra eftersom hon är just över 20 GB gränsen och jag just över 50 GB gränsen. Jag fick till och med tillbaka 0:70 kr på hennes dataprenumeration:)

Gå till inställningar, apple-id, familjdelning, icloud-lagring och ändra lagringsplanen till delad.

Hur gick övergången till? Behövde frugan synka om alla sina bilder etc? Och ser man varandras filer? Eller är det bara så att man har typ ett eget iCloud men en gemensamt antal GB?

1