Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
joje20

joje20

Medlem
  • Namn Joakim Jehdolt
  • Registrerad 2017-10-19
  • Senast aktiv 2021-09-15
  • Antal inlägg 11

Foruminlägg

De senaste inläggen joje20 har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av swag:

vill ju bara komma åt den så jag kan ta bort den och starta upp med one.com för skriver jag min domän så kommer ja till denna sida jag vill ha bort .för jg kan väl inte göra en sida hos onemed samma domän namn som redan finns på den gamla sidan

Om du helt enkelt vill börja om så kan dom på One.com hjälpa dig att peka om ditt domännamn till en ny sida hos dom.

Ursprungligen av andste:

Nu hänger jag inte med, Hues brygga är HomeKit kompatibel så har du dina IKEA Trådfri lampor parade med Hue bryggan så är lamporna i Homekit, behövs inte användas Homebridge för det.

Även om Hue bryggan är inne i Homekit så kan du då inte styra lampan via Hemappen. Lampor av annat fabrikat synkas inte över till Homekit helt enkelt.

Ursprungligen av Ljung:

Ja, jag är väl otrevlig. Periodiskt aktiv med 800+ inlägg under 14 år till skillnad från vissa andra nybörjare här.

Men jag ska inte störa mer. Och nu är ju det här väldigt mycket off-topic.

Så mängden inlägg avgör om du har en otrevlig attityd i denna fråga? ?

Jag tror seriöst att du själv nog förstår vad vi menar..

Ursprungligen av Ljung:

Nej. Men det är väl det som är meningen med ett sådant här forum. Att kunna diskutera och argumentera. Alla tycker inte som jag. Det är helt okej. Men att kalla mig otrevlig tycker jag är lite sådär.

Så du tycker att "Vad är det du inte förstår?" i sammanhanget där du starkt uttryckt motstånd mot nyttan och antytt att sådant är onödigt är en kommentar som ska tolkas mjukt och trevligt.. ? Du skriver ett svar på nyheten som i ärlighetens namn inte lämnar mycket öppet för en diskussion, utan du gör mer ett påstående om hur dåligt och onödigt det är med en smart termometer...

Ursprungligen av Ljung:

Jag skrev "utan några konstiga och kostbara hjälpmedel."

Vad är det du inte förstår? Självklart har man en termometer när man grillar men den behöver inte vara uppkopplad och kopplad till en app i telefonen.

Du har en mycket otrevlig attityd och ton tycker jag... DU tycker att det är onödigt, det innebär inte att andra tycker det..

Om du läser ditt egna inlägg och reflekterar över hur det uppfattas så kanske kan du själv se hur det kan uppfattas. Jag är inte intresserad av att tjafsa med någon som har din attityd. Och om det passar dig att köra utan termometern eller med en analog så är det helt ok. Det är upp till var och en, men dumpa din attityd..

Senast redigerat 2019-07-17 22:12
Ursprungligen av Innis:

Dom som är duktiga på att grilla utan termometer hur har dom blivit duktiga? Inte med termometer alla fall utan träning och åter träning.
Jag förstår Ljungs reaktion för snart klarar vi inte av att dom mest enkla sakerna utan ett hjälpmedel.
Som exempel. Hur många kommer ihåg sina vänners mobilnummer nu för tiden. Tidigare kunde man alla.

Jag kan garantera att dom flesta använder termometer för att skapa ett jämnt resultat där det är möjligt. Det handlar om att leverera ett jämt resultat med minimalt svinn. Och dom som tror att man kan köra på "känn" och uppnå det skulle jag säga att man behöverr tänka om. Titta bara tex kockarnas kamp, där i princip alla kockar (och då pratar vi faktisk om en hel drös ruggigt duktiga kockar genom åren) missat grovt på momentet att bedöma stekgrad på känn..

Ursprungligen av Ljung:

Ja, men var i mitt inlägg skrev jag att en termometer inte behövs?

Tja, hela ditt inlägg andas att det är totalt menlöst med en termometer och att det går utmärkt utan det..

Ursprungligen av Ljung:

Fullständigt meningslöst. Har kunnat grilla med mycket bra och ofta perfekt resultat under 30+ år utan några konstiga och kostbara hjälpmedel.

Men för all del. Generationen som växer upp nu vill väl ha något digitalt stöd i allt de gör.

“There’s an app for that".

Hur är det frugan? Visar appen att vi kan mysa lite tillsammans i kväll?

Visst funkar det ok om enbart ska grilla tex en karre, entrecote och annat kött i skivor eller vegetariskt. Men ska du helgrilla större bitar, varmröka ribs eller liknande så är det nästan ett måste med termometer. Så att påstå att det är meningslöst är lite trångsynt. Att det inte är något som tilltalar alla är helt ok, men det finns ju en anledning till att majoriteten av kockar, konditorer, bagare mm använder termometer i sitt yrke för olika ändamål ?

Ursprungligen av Björn Wahlsten:

Det finns fortfarande flera frågetecken att räta ut och det är bara Swedbank som kan ge svaren. När Swedbank kommer på fötter igen efter misstankarna om penningtvätt, förmodar jag att de via sina kanaler redogör för hur man förnyar Mobilt BankID utan att vara mantalsskriven i Sverige. Jag är med rätta kritisk till hur svenska myndigheter typ DIGG - Myndigheten för digital förvaltning skapar regelverk som inte är förankrade i verkligheten.
BankID regelverket och Tillitsramverket för Svensk E-legitimation (Ref.nr ELN-0700-v1.3) ställer krav på utgivande bank: K5.8 Utfärdare av Svensk e-legitimation ska kontrollera att uppgifterna knutna till ansökan är fullständiga och stämmer överens med uppgifter som finns registrerade i ett officiellt register.
I vägledningen till regelverket står det även ”Det ska säkerställas att de uppgifter som utgivningen av e-legitimationen grundas på överensstämmer med uppgifter registrerade i ett officiellt register. Om utgivning grundas i en befintlig kundrelation, då dessa uppgifter inhämtats vid ett tidigare tillfälle, så ska uppgifternas aktualitet verifieras mot ett officiellt register. Uppgifter anses vara aktuella om de är inhämtade i enlighet med K5.13. Som officiellt register räknas bland annat SPAR, men motsvarande tjänst från t.ex. ett kreditupplysningsinstitut anses även uppfylla kraven.”

Jag har följt denna tråd med fascination. Du går ut hårt i början med att klanka ner på en lösningen som är både väl fungerande och säker, och hävdar att en lösning baserat på SMS är betydligt bättre. För att sedan fortsätta envist komma med argument och påståenden som faktiskt inte är speciellt bra underbyggda. Och sedan övergå att klanka på svenska banker som inte vill ge dig ett nytt Bank-ID utan att du uppfyller kraven för att kunna förnya det.

Och avslutningsvis så lägger du mängder av tid på att få igenom din vilja hos din bank (och lösningen vill du inte dela med dig av i forumet som är till just för att hjälpa varandra. så varför startade du ens tråden då ?) Du klagar på hur olika svenska myndigheter och företag fungerar och beter sig. Men du vill ju inte ens ha med Sverige och göra eller åka hit, du är är inte skriven här Så vad är egentligen problemet? Säg upp dina avtal med banken och flytta allt till en spansk bank. Då kan du ju lösa allt på plats..

Senast redigerat 2019-02-22 17:30
Ursprungligen av wallbeeek:

Du får ändra region i telefonen till något av länderna som har Apple Pay som tillexempel Spanien!

Aha, då dyker det upp. Testade att lägga till ett kort från SEB, får också svaret att kortet inte stöds ännu..

/Jocke

Ni som säger att ni testat lägga till ett kort, hur gör ni det? jag hittar ingen möjlighet, varken i Wallet appen Eller i inställningar ?

1