Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Pliind

Pliind

Medlem
  • Namn Patrik Lind
  • Registrerad 2017-12-17
  • Senast aktiv 2018-11-26
  • Antal inlägg 5

Foruminlägg

De senaste inläggen Pliind har skrivit i forumet.

1

1. Philips Hue
2. Google Home

Ursprungligen av kfrid:

Tycker du har rätt i mycket av det du skriver. Detta trots att jag är ett inbitet Android-fan. För mig passar Android mycket bättre, men förstår att för väldigt många är iOS bättre då det kan upplevas mer användarvänligt. All förståelse för det.

Det som däremot hindrar mig från att kunna använda iOS primärt är integration med andra prylar jag har. Främst med Chromecast, som Apple helst inte vill stödja. Även om en del appar själv byggt in stöd för Chromecast. Men även lösenordshanteraren i iOS som är bra men inte går att nyttja på andra enheter som inte använder iOS.

Några andra saker är att iOS tillåter inte mig att använda enbart mitt eget valda tangentbord (SwiftKey), utan växlar tillbaka till iOS inbyggda med jämna mellanrum. Detta sker framför allt när lösenord ska matas in. Notishanteringen i iOS är inte alls rolig heller. På Android kan man göra det mesta utan att öppna apparna, medan det på iOS t.o.m. kan ligga kvar en siffra på appikonen trots att jag klickat bort notiserna.

Tycker dock att Lastpass (funkar till Android och iPhone) och ersätter utan problem iOS egna hanterare gör användningen av Lastpass till en dröm i iOS, mycket mycket bättre än Android någonsin har gjort.

Jag kommer från samma läger, varit uberandroidnörd, president i iOShatarklubben. Men en dag vaknade jag upp och kände liksom att trots min blixsnabba Oneplus 6 som slår allt jag någonsin ägt tidigare är så sjukt bra att använda så saknade jag en grej, den grejen upptäckte jag efter att ha dammat fram en gammal S8+ som låg och skräpade. Den enorma kvalitékänslan telefonen har, men att byta till Samsung kommer aldrig bli aktuellt då deras mjukvara är infekterad med ren skit och gör telefonerna obrukbara. Det fick mig att vakna en lördagsmorgon (jag fick nypa mig ett par gånger) men jag var sugen på att prova iOS. Vafan, har de släppt en lur för 15lök så måste den ju vara bra, eller?
Nu sitter vi här nästan en månad senare, iPhone XS Max, Airpods, Apple Watch 4, Apple TV 4k och en Macbook Pro senare.. Jag är fortfarande inte riktigt sams med min iPhone, inte helt överens med hur notiser fungerar, och jag blir helt skogstokig på hur man hanterar filer i telefonen. Att bifoga en PDF skapad från en webbsida i ett mail är snudd på omöjligt. Men det som vinner mig över är samspelet, ett samspel Google/Android ligger sjuuuukt långt efter på. Något som egentligen inte kräver den slimmade hårdvaru-lineup som Apple har. Det ringer i min telefon, jag svarar i min dator. Helt magiskt. Ska låta detta ekosystem verka lite längre på mig så jag får feel på det, känner mig som en komplett noob då jag lär mig nya finesser och genvägar varje dag känns det som.

Ursprungligen av keptang:

Är NFC öppet nu på iPhone så tredjepart kan använda det som man vill?

Hah no

Detta gjorde mig lika besviken och ledsen på världen som när "mobil" betalning var på tapeten iom SEQR, eller lika nöjd när Comhem släppte TiVO 10 år för sent. Gief NFC eller låt bli. :/

1