Halebop (dvs Telia) 99kr/månad, en hoper fria samtal jag sällan lyckas använda och 1 GB data.

Seglar mycket i skärgården på sommaren, har ofta med kontantkortstelefon som extra backup med annan operatör. Överlag är Telia bäst i skärgård, och skog och mark, men det betyder inte att Telia alltid är bäst överallt.

1GB data räcker dock allt kortare, använder datatrafik främst till slösurfande (inte youtube) på jobbrasterna och jag borde nog uppgradera till typ 2GB. Tycker att Halebop (som väl nu ger 3GB för 169kr ) är lite dyra. Funderar istället på Fello (också Telianät) som kostar typ 145kr för 4GB.

Visst finns det andra operatörer men jag orkar inte byta hela tiden numera. I städer tycker jag det mesta funkar lika dåligt. Full täckning och likväl tappade samtal ibland. Hastighet på datatrafik är i stort sett irrelevant för mig numera, det är tillräckligt snabbt förutom vid fotbolls-VM om man ligger i en gästhamn. Då kan man gå över till 3G-nätet som är helt olastat då alla ligger på 4G-nätet numera. (sedan blir ju även 3G långsammare då de delar samma internet antar jag, men kopplingen från mobil till nät blir bra).

En orsak till att jag har Telia är att resten av min familj och nära släkt är Teliaanhängare av gammal vana, och när "HD Voice" infördes lyckades ju inte operatörerna fixa så man fick bra ljudkvalitet mellan näten, endast inom näten. Tror det är lite bättre nu med 4G VoLTE, men jag hittar ingen information om det. Så, inget byte förrän operatörerna löst detta, men det är kanske därför de sölar - inlåsningseffekten försvinner ju då.