Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Archangel

Archangel

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-08-23
  • Senast aktiv 2012-03-05
  • Antal inlägg 514

Foruminlägg

De senaste inläggen Archangel har skrivit i forumet.

Ursprungligen av joakimo:

Eftersom jag inte gnällt och varit sur på några timmar nu…
Tappade för ett litet tag sedan ett av mina kameraobjektiv i marken, ett Pentax DA 55-300. Ett väldigt litet fall och utan synliga skador. Jag har nu tagit några fotografier med det och det känns inte helt 100% längre. Bilderna blir suddiga och mjuka. Nu har jag ett till synes ett helt objektiv som jag inte vill eller kan använda seriöst. Bygga om det till en kaffemugg värde +3000? Att skicka in till reparation skulle nog kosta mer än vad det kostar att köpa nytt. Och att göra något själv? Nä. Möjligtvis prova att tappa det i marken igen och se om det rättar till sig.

Saknar att ha ett teleobjektiv. Kanske får se det som en möjlighet att köpa ett nytt. 300mm/4 vore gött men plånboken säger nej.

Vet hur du känner! Med en vecka kvar på min semester i Kina så damp min kameraväska i backen vilket resulterade i att kameran pajjade. Jag hade dock "tur" och det var min 5 år gamla 350D som gick sönder och inte objektivet som är betydligt dyrare.

Så som tröst för trasig kamera och en vecka utan bilder fick det bli en 60D på vägen hem genom Hongkong. Intet ont...

Ursprungligen av PeeMaN:

Men alltså något som måste ha ändrats till det "sämre" är väl ändå åldergränsen på bio?
Jag kommer ihåg när jag "fuskade" in mig själv på min första 15-årsfilm. Någon bondrulle om jag inte minns fel...
Nuförtiden känns det som det räcker för att vara 11 år för att se allsköns överjävlig action. ALDRIG att man fått se filmer som Transformers 3, Pirates of the carribian och super8 som 11 åring, för tio år sedan?

Samtidigt som jag då vill klaga på att förr i tiden var filmer från 15år för att de skulle vara det! De filmer du räknar upp är långt ifrån lika våldsamma som filmer man såg då. De gör inte filmerna lika våldsamma idag just för att de vill kunna få in alla i salongen. Visst, transformers är action på det sättet att det smäller och hus ramlar i bitar. Men jämför det då med 80-talets action: vilken film senaste tiden har du sätt där någon får halsen avskuren och man ser blodet rinna (Die Hard 2), du ser oskyldiga människor mejas ned i rulltrappa och blodet sprutar (Total Recall) eller oskyldiga människor i mängder skjuts ned på disko eller i sina hem (Terminator)... Filmerna förr var mycket våldsammare.

Die Hard 1 & 2 var från 15 för att de var sjukt grova, Die Hard 4.0 (den som döpte den till det i Sverige borde skjutas) har så gott som inget blod, de flesta som dör gör det på avstånd eller utanför skärmen och till och med hans klassiska replik "Yippikay yeay mother fucker" är censurerad, det kommer ett pistolskott precis när han säger "fucker" för att det ska bli barntillåtet.

Sen om detta är bättre eller sämre är upp till var och en, säger bara att man knappast kan jämföra "actionen" i Pirates & Transformers med det som var när jag växte upp. Lite äpplen och päron.

Sen när det kommer till ungar så ska man nog inte bara skylla på tekniken utan på föräldrar. Min systers ungar tycker det är sjukt kul att leka i trädgården och springer gärna ut så fort att de glömmer att ta på sig ordentligt med kläder. De har både xbox 360, Nintendo Wii och varsin DSi hemma, men finns regler om hur mycket de får se på TV eller spela. Så om föräldrarna inte uppmuntrar barnen att göra annat än sitta framför datorn så är det inte barnens fel att de inte vet annat. Och tror inte att det är 95% som blir så instängda. Så inte så oroad..

Sen finns det undersökningar som pekar på att de ungar som idag spelar spel och chattar online får grymma sociala förmågor. Om jag inte hade polare över hemma på kvällen så var man själv (eller med familjen) medan dessa ungar alltid kan "umgås" med folk.

Så jag ställer mig inte bakom "det var bättre förr" utan som vanligt är vissa saker bättre vissa sämre men som många påpekat så kommer man mest ihåg det bättre plus att verkar som om många när de blir äldre tycker att deras sätt är det rätta och därför tycker att det nya är sämre. Som med musik! I alla åldrar verkar det ju bli så att föräldrar tycker att ungarnas musik är hemsk och "inte riktig musik". Blir musik bara sämre eller är det kanske så att den helt enkelt bara förändras?...

Mitt pälsmonster:

Ursprungligen av CUBEIS:

Låter härligt och spännande. Var bara glad och smila brett det kommer man långt på i Kina, eller i alla fall en bit på väg

Kan du inte skicka lite live-bilder från kinesiska muren om du skulle hinna besöka den, jag skulle vilja se muren live och vandra på den och känna historiens vingslag, hoppas jag kommer iväg innan pensionen

shit Hong Kong låter stort nästan lite King Kong över det, och ja som brukar gå vilse i huvustan Stockholm

men då är jag ju från Göteborg

Såg Kinesiska muren förra gången, så denna gång blir det södra (primärt Yunnan i sydvästra Kina) och lite i Hongkong bara. Men är inte omöjligt att man slänger upp några bilder, lär finnas mycket vackert att se.

Och kan intyga att man kommer långt med ett leende och att kunna enkla artighetsfraser. Folk är väldigt trevliga och hjälpsamma generellt sett, även om det pratar usel Engelska.

Jag är så jävla glad (men lite nervös) för att jag om några timmar kliver på flygplan med destination Hongkong för 3.5 veckor i Kina!

Blir sur av att komma till en tenta som de sagt är en omtenta för endast "problemdelen" för att upptäcka att man även kunde skriva "teoridelen" som jag pga tidigare påstående inte pluggat alls till! Den delen jag verkligen skulle behövt plugga till dessutom...Tack för den!

SONOIO
Både förra skivan av samma namn och de fyra nya låtarna från uppkommande skivan RED.

Ursprungligen av Goflorp:

Inom familjen har vi ofta använt uttrycket "Your Lupins sir!" när vi lämnar saker till varann, ofta lite oväntat...

Blackadder är det inte.

Får börja kika själv på hela episoder....

Hittills gått igenom mkt på youtube och kammat noll...

Om (när?) du hittar denna sketch måste du dela med dig! Känner som sagt inte till detta alls, och finner du sketchen måste man ju få reda på det så man kan täppa till sina hål i Pythonkunskapen.

Ursprungligen av Capeman:

För att bli veteran måste man varit medlem i tre år och ha över 500 inlägg. PeeMaN blev medlem april 2008, så han blev veteran i april i år, du har varit medlem längre men har precis fått över 500 inlägg. There!

Aha! Då har jag nog som sagt inte varit veteran länge. Varit medlem länge men är lite av en lurker. Alltid någon annan som är snabbare med sin expertis!

Ursprungligen av PeeMaN:

Undra när fan jag blev veteran!

Undrar precis samma sak. Upptäckte precis att jag har tillgång till loungen, det var nytt för mig.

Måste erkänna att jag inte känner igen denna beskrivning av en sketch alls! :-/
Och jag har det mesta de gjort på DVD och har sett just flying circus flertalet gånger. Men visst skulle jag kunna ha fel...

Så om det verkligen är Python skulle jag gissa på något live-framträdande eller någon special, tex återförenande. Där brukar de ju kunna mixa och matcha lite.

Ursprungligen av LCR:

Stämmer det att t.ex. Koss iPortaPro lurar för iPhone inte fungerar i en vanlig iPod/iPad ?

Det var vad säljaren på Kjell & Co. sa då jag valde mellan vanliga Koss PortaPro och de gjorda för iPhone (med 4 kontakter vs. 3)

Vågar lova att han dillar! iPad:en stödjer ju precis som iPhonen både mic och kontroller, så det är exakt samma. Sen beroende på vilken iPod man har kan man inte använda mic eller kontroller, men lurarna fungerar definitivt att lyssna på musik med i alla fall.

Tycker att skyddsfilm på glaset förtar känslan när man använder den faktiskt. Och hade inte problem med min iPod touch och har inte haft problem med min 3GS, inga repor.

Hade ett silikon-skin på min 3GS ett tag, men tyckte den blev för stor och friktionen gjorde den för meckig att ta upp ur fickan. Så nu kör jag helt utan skydd och tycker inte att det är ett problem. Ser fortfarande fräsch ut.

Ursprungligen av zinned:

Tre bokstäver - BBB.

Håller verkligen INTE med! Bland den sämsta kundrelationen jag varit med om (ligger på delad förstaplats med Webhallen). Sa upp mitt abonnemang pga av att man blev behandlad som skit. Ringde kundsupport flera gånger när de tvingat mig byta till ett sämre abonnemang för samma pengar och blev bara dåligt bemött, fick olika besked varje gång (men aldrig bra besked) och tre gånger lovade de mig att jag skulle bli uppringd av någon ansvarig men blev aldrig det.
Så aldrig mer BBB för mig. Hastigheten var inte ens bra! Vet som sagt att jag kunde få bättre då jag hade mer bandbredd innan de tvingade mig att byta abonnemangsform.

Har nu Comhems 100/10 och får ut ca 113/13 ur det, så mer än de lovar. Lycka till att få det med BBB. Har haft avbrott en gång under dessa 6 månader och det var förannonserat då de skulle uppgradera något i vårat hus.

Sen verkar deras support dock inte vara speciellt kompetent heller då de klantade sig när jag skaffade abonnemanget, men de löste det till min fördel utan att bråka. Så bättre bemötande än BBB om än lika inkompetenta...

Ursprungligen av A.K.O.A:

Jays Headset a-JAYS FOUR iPhone - Hemelektronik - CDON.COM

Kostar bara 359:- nu på cdon. Blir nästan sugen på att beställa men skulle helst ha vita och få se er recension innan Får hoppas att priset står sig!

Eeeeh... Står 599kr på sidan du länkar till. Så vet inte var du fått 359kr från?...
Köpte dem själv på releasedagen från Jays concept store. Är riktigt nöjd med ljudet. Visst, slår inte mina gamla q-Jays, men de absolut bästa iPhone-lurar jag lyssnat på. Byggkvalitén känns bra, knapparna är distinktiva och micken verkar ge bra ljud och den vinklade kontakten är grym.
Enda negativa jag hittat än så länge är att jag tycker de är lite för breda i botten av kroppen och ligger således emot mina öron lite för mycket. Får återkomma när man haft dem lite längre än 2 dagar.