Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ohlala

ohlala

Avstängd
  • Registrerad 2002-06-05
  • Antal inlägg 41

Foruminlägg

De senaste inläggen ohlala har skrivit i forumet.

Mja, det har funkat i 3 veckor för mig iallafall... har ALDRIG hört om ngn som bränt sin G4 heller så... vi får väl se vad som händer.

Alla som har gamla ATI-kort med fläkt vet att kortet funkar utmärkt även om man ditchar fläkten. Borde vara samma med g4an

Du menar att livslängden minskar från 20 år till.. hmm. 8 år? Kanske lika bra att byta dator ändå då rå..

Tack. Jag hör av mej när processorn dör.

Personligen har jag ryckt ut alla fläktar till mina burkar. Kör en Grå 733 hemma och en qs 733 på jobbet. Tyst och skönt är vad det är, och inga krasher blir det heller. Däremot kan man steka ägg på kylflänsarna.

Jag kan även nämna att Apple mycket sällan sänker priserna på gamla modellerna. Det som brukar hända är att vissa distributörer har kvar lite lager, och att dessa kan rabatteras ut till lägre priser. Håll koll på återförsäljarnas hemsidor så märker du nog vad jag menar.

Kan tipsa om gumperts på valhallavägen - också rediga gossar som jobbar snabbt!

Kör själv på en dual 1Ghz med 512MB ram, knappt körbart i MacOS X - allting känns segare, och dessutom är det buggigt.. men har man en gång bytt vill man inte gärna ge sej på å byta tebax igen

mitt tips: köp en dual 800/1GHz, finns beggad för ca 16 000kr och uppåt, annars kommer det inte vara så roligt.

det är därför man kör MacOS 9. Kan köra en vecka i sträck utan att det krashar... dessutom behöver man inte 28" skärm för att få plats med iconerna, eller 3x 4GHz processorer för att fönstren skall uppdateras utan eftersläpningar...

go figure.

det finns ingen x-version. du får köra i classic (funkar dock).

Då var det dags. Toast 5.1.4 har infört DRM-teknik vilket gör att det inte längre är möjligt att kopiera CD-skivor med Toast... Bränningen hänger sej halvvägs med ett oläsligt resultat som följd. Så kan det gå.

Content providers are using the digital rights management technology ("DRM") contained in this Software to protect the integrity of their content ("Secure Content") so that their intellectual property, including copyright, in such content is not misappropriated. Owners of such Secure Content ("Secure Content Owners") may, from time to time, request Roxio or its suppliers to provide security related updates to the DRM components of the Software ("Security Updates") that may affect your ability to copy, display and/or play Secure Content through the Software or other applications that utilize the Software. You therefore agree that, if you elect to download a license from the Internet which enables your use of Secure Content, Roxio or its suppliers may, in conjunction with such license, also download onto your computer such Security Updates that a Secure Content Owner has requested that Roxio or its suppliers distribute. Roxio and its suppliers will not retrieve any personally identifiable information, or any other information, from your computer by downloading such Security Updates.

Kunde inte sagt det bättre själv. "Tyvärr"?! är Exchange överlägset på det sätttet.

haha, syftningsfel i den högre skolan. Det jag menade var att det inte blir så lätt att synka sin nya palm/pocket pc/psion med Lotus....

Det finns heller ingen anledning att köra macos x eftersom detta redan fungerar i 2000 server. DFS eller vad det heter gör att du inte behöver kopiera över filerna (förutom vissa små inställningsfiler), dessutom fungerar det och är väl använt ute på fältet.

Exchange 2000 är stabilt! Om det inte är det på din burk så beror det inte på programvaran iallafall.. kanske sysadmin?

Kan bara tipsa alla som vill sätta upp en exchange-server. har själv mekat upp en Exchange 2000-server, och på andra försöket så fungerade det faktiskt.

Det man saknar är tänket som Apple brukar ha i sina produkter, dvs logiken och avsaknaden av alla onödiga inställningar man kan göra. Men samtidigt så är exchange helt överlägset när det gäller användarvänlighet och funktioner (för slutanvändaren).

Först kan vi bara nämna Active Directory. Det är en form av katalogtjänst som microsoft har utvecklat. Funkar helt ok och därifrån administrerar man alla konton etc - perfekt.

Det andra är den inbyggda kalendern, görbra, gemensamma mappar, rock on, webmail, funkar skitbra och är snabbt. Mig veterligen finns det ingen annan programvara på marknaden som så tight integrerar dessa funktioner med varandra - Såklart kan man ha en separat kalender, tex meeting maker, ett separat kundregister typ filemaker, ett mailprogg typ entourage med IMAP och en filserver för att dela ut filer - eller så skiter man i tjafset och kör en applikation istället.

En ytterligare fördel är naturligtvis stabiliteten. Servern är stabil och mailen kommer fram som den skall. Tillsammans med servern installerar man naturligtvis ett virusskydd som uppdateras minst 1ggr/dag, vi har iallafall inte drabbats av virus en enda gång (men vi har blockat massor).

För att fortsätta listan med fördelar: den viktigaste: alla vitala filer sparas på servern, vilket innebär att du som användare kan logga in på vilken dator som helst i nätverket och få upp din mail - slå sönder din hårddisk - spelar ingen roll - din mail finns kvar!

Problemet med exchange är att det är fett klurigt att lista ut vad som går fel om det går fel... om ett mail studsar av okänd anledning så är det rejält svårt att få reda på varför, dessutom är det svårt att övervaka alla connections in och ut hela tiden. Man kan sammanfatta det med att; fungerar det så fungerar det.. men om det inte gör det så.. hmm. hoppas du har backup!

Hursomhelst så roxxar exchange fett och vill man ens fundera på att tex synka sin kalender med outlook så kan man ju försöka göra det med lotus notes och se hur bra det går!

Lycka till med exchange-installationen!