Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
[ill nill]

[ill nill]

Medlem
  • Registrerad 2002-07-02
  • Senast aktiv 2011-08-18
  • Antal inlägg 107

Foruminlägg

De senaste inläggen [ill nill] har skrivit i forumet.

Jag försöker justera vilka ip-adresser som ska delas ut på mitt lan. Men det finns liksom inte någon "ändra"-knapp i gränssnittet för den fördefinierade DHCP-poolen.

Jag läste någonstans att man måste kontakta Telia support och att de då ändrar manuellt. Låter ju inte rimligt. Kan det vara så?

Jag har tillfälligt löst mitt problem genom att köra med en AirPort Extreme "utanpå", men det ger mig NAT på NAT. Finns det några uppenbara risker eller nackdelar med att köra en sådan - aningen tillkrånglad - konfiguration?

Tacksam för funderingar!

P.S. Jag kan visserligen "lägga till" en ny dhcp pool, men vad skulle vitsen vara med det? Och hur kan jag avgöra vilken som ska användas om jag har två?

Någon som vet hur man får denna att fungera under Mac OS (10.4.7)? Jag tänker mig att jag använder den till iChat och Skype.

Hittade en tidigare tråd om detta, men den hjälpte mig tyvärr inte...

Ursprungligen av atomlab:

det är inte så att du använder något Bittorrent progam?

Öhh, jo det har väl hänt...
Men jag gör annat också.

PB15" 1,67 GHz.

Mina nätverksanlutningar verkar inte må bra... På olika platser (hemma med AirPort, kontoret med Airpot eller Ethernet) verkar mitt nätverkt tröttna på något sätt. Efter ett tag med nätverksaktivitet går trafiken på knäna. Jag använder MenuMeters för att se vad som händer och jag ser att den går ner på 0B/s och sen stötvis släpper igenom trafik, för gå ner på noll igen. Om jag loggar ut och in igen funkar det bra i ett par minuter.

Har någon hört talas om detta eller har tips för hur jag ska felsöka?

/niklas

Kära läsare. Jag har fortfarande inte fått rätt på detta nedan. I varken Safari eller Firefox får jag:

http://www.domain.se/mapp
att vara samma sak som:
http://www.nåttsånt.se/mapp/

(Skillnaden är alltså sista slashen i den senare... )

Är det någon som har ett tips på hur jag kan åtgärda detta? Är det i httpd.conf man ska trixa? Jag har tittat i mod_rewrite, men ärligt talat så fattr jag inte mycket av detta... Ett gör-så-här-tips hade varit mycket uppskattat.

Ursprungligen av ghost9999:

Det låter helt enkelt som PRAM batteriet har gett upp. Alltså det lilla batteri som hjälper moderkortet att komma ihåg sådana saker som datum/tid.

http://www.polar-orbit.com/downloads/PRAMCheckerInstaller.hqx

http://www.pbfixit.com/Guide/54.6.0.html

Är det någon som hittat en variant av PRAMChecker som inte är Classic?

Jag söker ett enkelt och bra verktyg för att skapa installtionsprogram. Helst ska det fungera för både installation på Mac OS X och Windows. Några tips?

När jag ska be en "regel" flytta ett mejl till en särskild mapp, eller om jag ska flytta det med hjälp av menyn BREV/FLYTTA TILL, ser menyn bara standardmapparna (alltså Inkorg, Utkast, Skickat osv..). Inte alla mina andra mappar med undermappar... Någon som sett detta?

(Jag har inte följt tråden tidigare, men brynat igenom den nu... tycks inte hitta något om detta. Rätta mig om jag har fel.)

/niklas

En rätt dum fråga till detta: E "HansaWorld" samma sak som "Hansa"? ELler finns det olika system?

Jag söker tips på bra OrderLagerFakturerings-system. Ett krav är att det går att koppla med FileMaker.

Kör du nått, eller har en kommersiell produkt? Tipsa mig gärna!

/niklas

Jag gjorde en "reset devices" och sen funkar det fint igen. Gött.

Gör en taskig post att hela syncen med kontakter bryts? Något tips på hur man hittar rötägget?

Hittar inte något inlägg om detta...

Plötsligt (vet inte hur länge det pågått) synkar iSync bara iCal - inte kontakterna i telefonen....
Felmeddelandet lyder:

Conduit Niklas K700i generated an internal error NSInvalidArgumentException (*** -[NSCFDate firstName]: selector not recognized): can't get the sync mode.

Jag har just ändrat datumformen i telefonen till 05-01-31, det som jag tycker ligger närmast den inställning jag har i OSet. (Svensk, alltså.) Men så enkelt var det tydligen inte....

Några tips??

Du använder portalverktyget som finns att hitta i verktygsmenyn till vänster. I portalens första rad lägger du ett fält eller merge-fält. För varje relaterad post visas (i Bearbeta-läge) en ny rad i portalen.

(I FileMaker 7 kan du välja att positionera realterade poster lite hur du vill, i tidigare versioner har du bara en vertikal lista att välja på...)

Hmm, har man hjul på musen kan man enkelt använda detta för att rulla ner i listan. Det löste alltså mitt problem, men det känns ju rätt buggigt...