Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
_rickard

_rickard

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2005-12-28
  • Senast aktiv 2008-02-05
  • Antal inlägg 33

Foruminlägg

De senaste inläggen _rickard har skrivit i forumet.

Hej, det är så att jag kör Gentoo på min MBP och allt fungerar fint förutom framebuffer konsol. Är det någon som vet hur man får det att fungera när linux bootas med hjälp av Bootcamp (BIOS emulering)?

Ursprungligen av David Sinclair:

jag är osäker, min låter när jag inte har laddaren inkopplad och bara kör på batteri... är det någon annan som haft det så?

Det är så alla haft det vad jag har uppfattat det som, alltså bara whine vid batteridrift men tyst annars.

Nu har jag fått mitt logitkort utbytt. Tidsåtgången för att få det hela fixat var endast fyra arbetsdagar. Och visst försvann whine-ljudet men jag sitter och lyssnar hela tiden för man kan knappt tro att det är sant.

Om man nu vill ha den nya revisionen av logikkort i sin MBP är man då tvungen att köpa ett sådant och få det installerat?

Ja jag upplever det samma. Jag upptäckte att knarrandet kom i fån superdriven efter att jag lämnat i den på service och där inne visste dom inget om någon sådant ljud. Fast dom var väl inte helt hemma där heller, dom vägrade att erkänna värmen och whine-ljudet som ett problem.

Den 30/5 lämnade jag in min MBP hos återförsäljaren Macforum där jag köpt den för att den utöver tjutet och värmen hade börjat ge ifrån sig ett knattrande/knäppande ljud efter att man använt datorn ett par timmar. I dag ringde jag för att kontrollera hur det lågt till eftersom jag inte hört ett ljud från Macforum sedan jag lämnat in datorn. Då får jag till svar att de inte lyckats få knäppljudet att uppträda, okej men de andra felen då? Det vägrade Macforum att ta på sig att åtgärda, i alla fall tills Apple släppt ifrån sig några specefikationer om hur den ska låta och hur varm den skall bli. Då säger jag att jag vill få datorn utbytt men detta går ju naturligtvis inte, inte heller kan jag få logitkortet utbytt utan att behöva bekosta det själv. Och helt plötsligt under samtalet så börjar personen jag pratar med påstå att jag har den fixade revisionen av logikort, jo men självklart måste det vara så för jag satt säkert och inbillade mig att datorn piper som en dåre på batteridrift. När jag försökte tala om att det tydligen finns MBPs som inte piper så var det som att tala till en vägg.

Så vad ska jag göra nu, ska jag vända mig direkt till Apple?

Stänger man av datorn så slutar den ju pipa också. :eek: Man blir även av med värmeproblemet då.

På min så började fläktarna gå ganska konstant på nätdriften efter SMC-uppdateringen.

Nu har jag lämnat in min MBP, inte för värmen och tjutet främst utan att det dök upp ytterligare ett problem. När man suttit och jobbat med datorn en tid så började fläktarna gå och det kom ett knattrande ljud från datorn. Detta ljud var så tydligt att det inte gick att ignorera det, att titta på film via datorn var otänkbart. En till två veckor skulle servicen ta, så det kändes ju mindre roligt då det ryktas om att lösningar på ljudet och värmen väntas dyka upp till sommaren.

Om jag vill reklamera min MBP köpt på Macforum, vem ska jag då vända mig till Apple eller Macforum?

Ursprungligen av Per Ejeklint:

Den här källan litar jag på!

Ska bli spännande att se om jag lever längre än du och vad som i så fall står i testamentet.

Så om/när dom har hittat en lösning kommer alla tjutande knästrykjärn att revideras med nytt moderkort? Det vore ju inte tråkigt.

Ursprungligen av attila:

Tycker inte att det är en nackdel om @ är på vänster sida och alt-tangenten lika så, man behöver bara en hand för alt-2 ....

För de som touchtypar är det en nackdel, man måste lyfta handen eller bryta ett finger ur led för att få till det.

Det enda sättet jag känner till för att stänga av skärmen på MacBooken är att söva den och sedan väcka den med locket stängt från någon extren källa. Därefter så öppnar man med fördel locket igen, då skärmen på MacBooken antaglien skulle bli duktigt stekt om man hade den stängd under tiden.

Jag har värmen och tjutandet lite då och då. Men det som stör mig mest är att locket ser lite skevt ut när den är stängd, att det böjer sig lite lätt uppåt ut mot hörnen på framsidan.

Jag kanske var lite otydlig men det är en MBP med dualboot. Det jag syftar på är att jag får bättre räckvidd med airport under Windows, flyttar jag mig lite närmre så lyckas jag ju ansluta även under OS X.