Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Peter Karlsson
  • Namn Peter Karlsson
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2002-08-14
  • Senast aktiv 2017-09-19
  • Antal inlägg 33

Foruminlägg

De senaste inläggen Peter Karlsson har skrivit i forumet.

Jag jobbar men det kanske är något eftersläpp?

Jag blir inte helt på det klara med hur det hänger ihop i alla fall, en fil är en fil tycker jag :).

Vill man se hur stor plats de här filerna verkligen tar på disken kan man skriva ls -ls. Längst ut till vänster står då antal block a 512-bytes som varje fil tar upp på skivan.

Kan vara värt att tänka på om man får för sig att rensa ut filer i sin hemkatalog som inte har någon storlek.

Tack Wire för tipsen.

Senast redigerat 2006-11-04 20:56

Det är korrekt att det är "Font Suitcase" filer/mappar som visas som noll i storlek i terminalen men varför? De har ju beviserligen en storlek eftersom de går att använda och man ser storleken i Finder.

Nåja, ännu ett av dessa av mänskligheten olösta mysterier :).

Jag satt och pillade lite med datorn när jag upptäckte att vissa typsnittsfiler (Ariel) i /Library/Fonts/ inte har någon storlek när man tittar på dem från terminalen. Visar man info om dem i findern däremot så har de en storlek. Typsnitten verkar fungera som de ska så detta är inget problem, jag är mest nyfiken på varför det är så.

Min första teori var att det var äldre typsnittsmappar med en resursdel och en datadel och att de därför skulle vara två filer men jag hittar inget belägg för den teorin.

Någon som har en aning?

Jo jag vet att systemkraven säger att man behöver en G4, problemet är att vi kör en del redigeringar på iBook med Final Cut Pro 3 som fungerar utan problem. Har någon kört fyran på en iBook och är det överhuvudtaget möjligt att installera?

Mvh
Peter Karlsson

Någon mer än jag som tror att vi kommer att få se Soundtrack som en fristående produkt? Har bara sett den demas men den verkar enkel och rolig och skulle kunna passa ihop med iLife programmen.

Vilket typsnittshanteringsprogram rekommenderar ni som arbetar mycket med sånt? Det måste fungera på Mac OS X.2.4.

Mvh
Peter Karlsson

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Ola Hansen:
Angående personalköp.

Någon som vet hur Nicator och Stockholms Läns Landstings avtal är utformat?

Om vi kommer att få dom nya modellerna eller vad det blir?

Har mailat Nicator, men ej fått något svar!

+++

[/QB][/QUOTE]

Har mailat dem också men endast från deras webb. Har du några "riktiga" mail adresser man kan nå dem på? Nu antar jag iofs att du har valt G4 paketet medans jag har tagit iMac paketet. Tycker ändå med tanke på prissänkningen av de modelerna att man antingen skulle kunna få en lägre månadskostnad eller den nya 17 tums skärmen. Är beredd att läga lite extra per månad eftersom det är en så mycket trevligare maskin.

Tycker att det är otroligt ignorant att inte svara på mailen, uppmanar alla att fortsätta att maila och ringa och framför allt lägga fram sakliga skäl till varför de borde omvärdera kontraktet. Tyvärr är det ju just ett kontrakt man har skrivit på så jag har inte allt förstora förhoppningar att det skall bli någon ändring.

Kämpa på alla.

Mvh
Peter

Såklart jag betalar, har tidigare inte haft någon nytta av det alls men nu så är det väl värt knappa 1000 kronor per år.

Mvh
Peter Karlsson

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Simonsj:

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Lempa:
Kille på Åhlens berättade att de höjer priset till 1800 nånting i morron, hel konstigt tycker jag.

Skulle inte förvåna mig en sekund. Åhlens har höjt priserna på det mesta i sin mediaavdelning. Men det är tur att det finns fler ställen att köpa till exempel DVD på.
Jag tar hellre en 10-minuters cykeltur och köper X 10.2 för 1 500 hos en återförsäljare än gå två minuter och köpa den för 1 800 (om nu det priset stämmer förstås).

Men de har börjat att kränga DVD-R skivor i alla fall? Var där förra veckan (tror jag) då sålde de inte sådana sa de.

Fick 10.2 leverat idag, trist att man har förmånen att få betatesta åt dem bara. Lixom inget att se fram emot juh

/P

Nu fungerar presentationen av telefonnummer i adressboken när någon ringer till min T68i. Tidigare har det bara fungerat fult ut när man tog i mot SMS.

Trevligt.

Hmm, har faktiskt aldrig haft problem med att ansluta till PC. Varken med 10.1 eller 10.2.

Klicka kommando + k och välj en dator att ansluta mot. Dyker inga upp, skriv in smb://servernamn/share. Händer inget nu heller testa att gå direkt på ip-adressen smb://ipnummer/share (tror inte att du behöver skriva en share det ploppar upp en pop upp menu där du kan välja)

Fungerar det inte nått bra att browsa nätet så kan du ju alltid testa att lägga till er winsserver i "Kataloginställning".

Märkte just att jag egentligen är för trött för att skriva så det blev ingen vidare förklaring, var tyvärr för trött för att sluta i tid också.

För att strö lite salt i såret så kan jag ju meddela att jag aldrig har haft problem att ansluta med en PC till jaguar heller

Håller helt med om iCal, segt men i övrigt gillar jag det faktiskt. Visst, det är endel funktioner som saknas kommer inte på vilka just nu bara.

Mail tycker jag är suveränt, visst jag kanske inte får så mycket mail (omkring hundra tror jag det är). Vet faktiskt inte något jag saknar där, eller jo ensak. Jag skulle vilja kunna markera en hög mail och spara dem i rtf format. Visst det går om man sparar dem i raw men jag vill ju inte det. En sak till föresten, man borde kunna ta tag i ett mail och dra och släppa det på skrivbordet för att sen öppna i t ex Textredigeraren som jag använder hela tiden istället för det, i mitt tycke, för klumpiga Word.

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: dsm:
När man ska gå från 10.1.5 till 10.2 ska man då uppgradera eller göra en "clean installation"?

Vad är för- och nackdelarna med respektive metod? Vad händer vid en "clean", sparas gamla 10.1.5 eller raderas det vid installationen av 10.2?

Undrar David

Har man möjlighet så rekommenderar jag alltid att formatera om disken (backa först så klart). Det känns bättre när man har en helt ren disk att jobba ifrån, passa även på att slänga/bränna ner på DVD/CD gört som du egentligen inte behöver.

Du får i installations programmet möjlighet att anpassa installationen. Där kan du välja att radera disken, uppdatera befintligt system eller spara det gamla systemet. Har inte prövat det sistnämnda men det fungerar säkert bra

/P

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Jon Adolfsson:
Annars kan man göra så här (tydligen):

1. Quit the Address Book application if it is open.

2. Copy your old address book database, which can be found at /Users -> username -> Library -> Addresses -> Address Book.addressbook, to your new system and put it in the same location (you may have to create the directories depending on what level you copy the file from).

3. Rename the AddressBook folder found at: /Users -> username -> Library -> Application Support -> AddressBook. I renamed mine AddressBookZZZ.

4. Run the Address Book application again. It should discover the old database and rebuild the AddressBook folder and files in the Application Support folder.

5. If everything went OK, then you can delete the AddressBookZZZ folder as it is no longer used.

Jag sa ju det juh