Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
snouser

snouser

Medlem
  • Plats Tjörn
  • Registrerad 2006-03-21
  • Senast aktiv 2021-06-07
  • Antal inlägg 237

Foruminlägg

De senaste inläggen snouser har skrivit i forumet.

Känns inte som att flaskhalsen är inskrivningen av koden utan uppstarten och verifieringen av koden som knappas in. Står jag på ICA tar de runt 30 sekunder för appen att starta upp å godkänna min pinkod. Så här är de alltid när jag inte är inloggad på mitt Wifi-nät.

Ursprungligen av Cancerman:

Visst jag sänder inget men väskan sänder, borde vara samma sak tycker jag.

Det är satelliter som sänder GPS-signaler, inte din väska. Eller pratar du om blåtandanslutningen?

Ursprungligen av Cancerman:

Frågan jag ställer mig är hur säkerhetskontrollen godkänner denna väska med tanke på gps-sändaren. Stör inte det tex flygplanet?

Du sänder inte en GPS-signal, du tar emot en och stör därför inte.

Ursprungligen av keptang:

Ett av europas största TV-bolag, http://en.wikipedia.org/wiki/Sky_plc.

Bäst också om man gillar F1.

Oavsett så ser jag gärna att Skype-namnet får leva kvar.

Eller cykling då dom vunnit Tour de France två gånger, 2012 och 2014.

Ursprungligen av Richard Rönnbäck:

Det anser jag vara ett direkt dåligt råd. En rimlig reklamation är bra, en orimlig dålig. Att ens tro att en näringsidkare skulle ersätta förlorad arbetsinkomst etc är helt orealistiskt.

TS. enda missnöje tycks ju vara att färgtemperaturen är lite varmare, och det är ju lätt fixat med en egen kalibrering. Vill han ha prisavdrag för att det inte är en originalskärm (vilket jag inte vet om han blivit lovad) så mp det väl vara hänt, men som bekant får man ju vad man betalar för och han valde ju den här leverantören just för att det var billigt

LCD-panelen som sitter i min skärm är betydligt sämre än originalpanelerna. Förutom de jag läst så upplever jag att skärmen blöder, har sämre infallsvinkel (bilden försvinner från sidan), är mörkare och har glappande gångjärn (jämfört med originalskärmen).

Enligt de jag läst så verkar de vara olagligt att sälja och importera piratkopierade varor, så företaget har uppenbarligen gjort ett fel här. Är inte intresserad av att sätta dit någon, men jag tycker att dom dom borde ge mig en ny skärm (monterad) då det tog mig en hel dag att införskaffa och koppla in den som sitter på just nu.

Kan inte med än att tycka lite synd om deras andra kunder, då fler än jag måste köpt samma prylar. Någon kanske borde sätta stopp för deras piratförsäljning. Lite elakt att spela på folk okunskap.

Ursprungligen av reboot81:

Ja du har iaf inte fått en Apple originalskärm. Visst, den kan vara gjort på samma fabrik och lina, men av olika anledningar sållats bort.
Här är ett terminalkommando som kollar vilken panel du har.

I ditt fall hade jag justerat skärmen tills att den ser korrekt ut. Får du ändå inte till det, eller om du behöver en exakt färgåtergivning (bild/film-redigering tex) så vill du profilera skärmen, det som många felaktigt kallar kalibrering. En sån manick går på en tusenlapp, eller en kopp kaffe om du nöjer dig med att låna min.

Tack för länken. Skärmen är av typen
N133I6-L09
Color LCD

Vilket är en piratkopia enligt Google.

Någon som har koll på hur de fungerar med försäljningen av dessa? Kanske var naiv när jag förutsatte att panelen var original. Känner mig minst sagt lurad. Inte nog med att färgen är fel den glappar även ordentligt i lagret.

Ursprungligen av Perobous:

Med kalibrera menade jag egenkalibering inte de förinställda kalibreringar som Apple tillhandahåller.

Om du klickar på "Öppna profil" i din bildskärmsinställning så får du fram parametrarna för just din skärm. Om skärmarna har samma inställningar och är likadana så bör dom se lika dana ut.

Ursprungligen av Perobous:

Det sitter massvis av olika skärmar i MBP av olika fabrikat så att det ibland skiljer i prestanda olika skärmar sinsemellan är inte så konstigt men du kan ju som sagt kalibrera efter eget tycke och smak.
Kan också vara så att denna skärm är tillverkad åt Apple men hållit en annan kvalitet än Apple kunnat acceptera och därför nu säljs eom billigare spare eller så är den kanske refurbad från en defekt MBP.

Skärmen är ny (enligt säljaren) och dessutom så tvivlar jag på att färgåtergivningen mellan skärmarna skiljer sig så pass mycket åt.

Båda skärmarna har exakt samma inställningar. Min är betydligt mörkare, något som inte originalen är (varken den till vänster eller två andra jag jämfört med). Att jag sedan kan ställa in min skärm att vara mindre intensiv är en annan sak, men den ska definitivt inte vara så från start.

För ungefär 4 månader sedan gick min MacBook Pro-skärm sönder. Efter lite research hittade jag en butik här i Göteborg som sålde nya skärmar för 2999:-. Köpte en skärm och kopplade själv in den, men har nu efter att ha sett min systers dator av samma årsmodell funderat på om skärmen verkligen är original.

Här är några saker som gör att jag börjar fundera.

- Gångjärnen på skärmen har börjat glappa. Fäller man upp eller ner skärmen så tar det några cm innan den tar emot.
- Färgen på skärmen är mycket mörkare än originalet (se bild). Båda datorerna är från mitten av 2010, har samma ljusstyrka och samma kalibrering.
- Skärmen levererades i en liten udda förpackning. MacBook Pro-texten längst ner på skärmen var övertejpad med svart eltejp. På baksida där Apples logga sitter satt ett stort klistermärke. Skärmen var sedan inlindad i plats och ihop tejpad med maskeringstejp.

Är detta verkligen en originalskärm? Om nej, är det verkligen okej att sälja skärmen utan att säga att det är en piratvariant som säljs? Hade själv aldrig köpt den om jag visste att bilden skulle vara så pass "brun" (se bild).

Min dator är den till höger.

Ursprungligen av x10.christian:

Word har ju Skydrive som är ypperligt om man skall jobba flera i samma dokument. Den låser det avsnittet jag jobbar med, men lämnar resten av dokumentet öppet så att mina kompisar kan skriva i resten.

Vi använde git tillsammans med Latex när vi skrev vårt kandidatarbete. Jag kan bara gissa hur jobbigt de skulle bli att sitta med verktyg/tjänster som Skydrive, Dropbox och Word.

Så här såg branchhistoriken under 1h för 6 personer ut.

Som redan nämnts; rätt verktyg för rätt jobb.

Ursprungligen av Ljung:

Kan du förklara varför ditt påstående stämmer?

Strängkolumnen i de flesta databaser har en maxlängd som är kortare än de längsta lösenorden.
Sparas lösenorden i klartext, vilket många tyvärr gör, så behövs en begränsning på ingående data. Körs informationen istället genom en hash-funktion, te.x SHA1 eller MD5 så har utgående värde en konstant längd, vilket gör att inga krav på maxlängder behövs.

Så åter igen, varför stämde inte mitt första inlägg?

Ursprungligen av Ljung:

Det citerade nedan

"Begränsningar i form av maxlängd på ett lösenord är en indikator på att informationen kan ha sparats i klartext, då för att få plats i en kolumn av typen sträng."

ger direkt att du överhuvudtaget inte vet vad du pratar om.

Har du lust och förklara varför mitt påstående inte stämmer?

Kan inte annat än att hålla med John A. Begränsningar i form av maxlängd på ett lösenord är en indikator på att informationen kan ha sparats i klartext, då för att få plats i en kolumn av typen sträng.