Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mikael Gustafsson
  • Registrerad 2002-08-27
  • Senast aktiv 2014-03-26
  • Antal inlägg 65

Foruminlägg

De senaste inläggen Mikael Gustafsson har skrivit i forumet.

Japp har en USB 2 disk och mina högtalare men tror du det skulle störa? Jag skall testa senare. Tack för visat intresse och God Jul på dig!

Har provat alla uttagen. Hur sjutton vet man om iMacens kretsar är kassa... Det vore ju störttrist. Lådan kan jag leva med. Får kanske köpa ett USB 3 minne och se vad den gör med det.

Nix har stoppat kabeln direkt i datorn.

Har en ny iMac 2012 och den har USB 3

Jag har använt den som följde med och vad jag kan förstå så skall den vara USB 3 kompatibel. Det är väl ngt billigt PC skit jag köpt. Har dock efter mycket pusslande nu fått den att komma upp på skrivbordet i alla fall men lampan på chassit skall vara grön står det när det är USB 3 men min är gulröd. Röd är den vid USB 2 och det stämmer. Kommer då i alla fall åt disken nu )

Du har nog helt rätt är nog jag som fått en konstig låda för den funkar inte som den ska med USB 3.

Jag har ett chassi som kommer från inLine nu som inte fungerar med USB 3 på min iMac. Det kräver ngn drivrutin och är endast helt kompatibelt med Windows. Går bra att köra med USB 2 men jag får inte ens kontakt med hårddisken om jag stoppar i det i USB 3.... Har sett att det står på produkt beskrivningen på flera andra chassin att de endast fungerar med Windows.

Någon som har tips på ett USB 3 chassi 2.5" som fungerar med Mountain Lion. Tar emot alla förslag. Har letat som bara den men det verkar som om flera chassin enbart funkar med Windows?! Tyvärr sitter jag på ett sådant som funkar med USB 2 men inte med USB 3 på Mountain Lion. On någon mot förmodan har hittat ett Thunderbolt chassi så tar jag tacksam emot info om även det.

Tack för alla svar. Jag pysslar inte heller med ngn större videoredigering så det verkar ju som om det skall gå alldeles ypperligt med en Mini.

Blir nog en Mini men fy vad svårt det är...

Haha det var just prestandan jag tänkte på.... håller absolut med om att den är snygg och smidig. Har haft iMac sedan 1999 men jag tycker den nya är på tok för dyr och lite trist att man inte kan göra ngt alls med den gällande uppgraderingar (förutom RAM då på 27 tums modellen).

Jag tycker att iMacen blivit på tok för dyr och funderar på att istället köpa en Mac Mini i7 2.6 GHZ med en Fusiondrive. Den kommer gå loss på runt 11000:- Jag har redan skärm osv men tvekar ändå om jag gör ngt dumt som inte istället köper en iMac 27" som kommer gå loss på nästan 7000:- mer!! Förlorar jag massor i prestanda på en MacMini. Jag spelar inte alls och då borde väl MacMinin vara helt ok? Vad tycker Ni andra?

Inga felmeddelanden. Jag formaterade innan och installerade sedan Mountain Lion men funderar på om jag skall göra om hela rasket igen.... kanske kan vara värt att testa igen annars blir det att köra som vanligt.. Det är dock hsikeligt skönt med en helt tyst dator och även om jag kör från Optibay så går det snabbare än den vanliga hd.

Nu har jag installerat en Optibay i min iMac. Allt gick bra men jag har dock problem med att vissa program inte vill starta på den nya SSD:n. Bland annat iTunes och Microsoft Office vägrar starta. Vet inte vad som kan vara fel. Har installerat om systemet men det verkar inte hjälpa. Någon som har ngt tips om detta?

Jag har beställt en Optibay och har tänkt mig ge mig i kast med detta så fort den anländer. Inväntar även de SSD jag köpt. Det är bara att hoppas på att det blir bra annars blir det ny dator.