Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
rittfeldt

rittfeldt

Medlem
  • Registrerad 2006-05-18
  • Senast aktiv 2018-09-23
  • Antal inlägg 109

Foruminlägg

De senaste inläggen rittfeldt har skrivit i forumet.

Tidigare kunde säkerhetskonsulter tömma innehållet på en avstängd iphone 4 på i stort sätt allt relevant innehåll om de hade fysisk tillgång till den. Se länk för mer information.

Var står vi idag med senaste modellen & mjukvaran? Fine, "ingenting är 100% säkert". Men har man kunnat påvisa framgångar på ej jailbreakade iPhone 5s? Och fungerar det fortfarande på gamla modeller trots ny mjukvara?

I tillfälle av att rättstavningen klagar på något ord så kan jag bara lägga till vissa av dom (se bilder för exempel). Varför kan jag inte lägga till samtliga? Kör Pages 5.1 under Mavericks.

Ursprungligen av keptang:

SUMIF (från tabell 1) + SUMIF (från tabell 2) t.ex.
http://support.apple.com/kb/PH802?viewlocale=...

Tack, men inte riktigt vad jag är ute efter. Skulle vilja lyfta över namn, datum samt försäljningspris för var rad där givet kriterium uppfylls. I färdigt format vill jag alltså det ska se ut något i stil med tabellen Försäljningar 2013.

Har diverse tabeller fördelade över olika blad i ett dokument. Vill i en ny tabell lyfta fram data utifrån visst kriterium. Tabellerna går i stil med exempelvis Transaktioner Tele2, önskar sen sammanfatta tabellerna enligt Försäljningar 2013

Testade bla LOOKUP, men fick den bara att lyfta ut 1 värde och inte alla med mitt kriterium, lyckades dessutom bara få den att hämta från 1 tabell. Tips?

Alltså, kriterierna är exempelvis att lista alla affärer som är från år 2013 och av typ försäljning. Allt annat ska uteslutas

Sugen på att veta lite mer om att bygga/programmera något som kontrolleras via wifi (iPhone). Önskar slopa krav på extern strömförsörjning eller wifi från router, annars hade ju rasberry pi kunnat vara något. Tänk snarare något i stil med en quadcopter.

Efterlyser lite tips för att se om det kan vara aktuellt att dra igång något skojigt hobbyprojekt

Bumpar gammal tråd.

Jag har tidigare med Android kunnat läsa samtliga SMS och skicka nya direkt via datorn. Min enda fråga är; varför har inte även Apple löst det? Vill bara förstå varför, då det känns som naturligt det borde gå för alla SMS och inte bara imessages när de har integrerat de bägge så sömlöst i iOS. Borde knappast vara tekniskt allt för komplicerat.

Handlar om ren nyfikenhet.

Har sökt utan att finna något svar på logiken bakom att det inte går att flytta "Skrivbord 1", det går ju så gallant med de övriga? Antar det finns en poäng - vilken är den jag söker

Ursprungligen av kenjon:

Skriv in de tre första, markera dem och dra i pluset i nedre högra hörnet av B3, så funkar det.

Nope. Inte här. Testade t.o.m markera de fyra första. Den ökar bara A-kolumnen.

Jag testade faktiskt det innan, men skriver man manuellt $A$1 så fungerar det inte (lättare att testa än att förklara), men efter länken du skickade så såg jag att efter man i mitt fall skrivit in A1 så kan man trycka på pilen till höger om A1 och välja att låsa den. Verkar lite knasigt.

Hur som, tack för hjälpen!

Möjligt det var så, men gick åtminstone åstadkomma på något sätt i excel minns jag. Men har nu endast numbers att tillgå och där går det mig veterligen inte låsa celler.

Oj, sorry allihopa! Dåligt av mig, men jag hade lyckats kryssa av trådbevakningen och därmed lyckats missa svaren

Fick inga felmeddelanden. Men har nu "löst det" eller snarare gått runt det genom att helt enkelt köra en annan editor. Kör nu textwrangler + iPython efter att ha utvärderat flera olika alternativ.

Tack för svaren!

Tjo!

Om jag har ett värde i en cell säg A1.
Sen vill jag ex. addera A1 med B1, A1 medB2, A1 med B3 osv.
I excel hade jag bara tagit tag i två celler som i formeln hänvisar till A1 och "dragit" formeln vidare ner så hade excel förstått att A1 skulle vara med varje fixerat i formeln och bara B-kolumnen ändras. Men i Numbers så försöker programmet addera B2 med A2 och B3 med A3 osv.

Går inte det åstadkomma i Numbers? Måste jag manuellt justera A2, A3 osv till A1?

Vet inte om man ska kalla det nybörjarfrågor eller kompabilitetsproblem?

Hur som helst kör jag en MBPR med OS X 10.8. Vi har satt igång och knacka lite python på universitetet där vi kör 2.X.X tänkte därför jag skulle installera sista version av 2 i stället för att köra 3. Har därför laddat ner följande:

  • Python 2.7.3 Mac OS X 64-bit/32-bit x86-64/i386 Installer (for Mac OS X 10.6 and10.7)

  • ActiveTcl 8.5.12 (for Mac OS X10.8)

Startar IDLE och testar några enkla rader kod och det fungerar finfint.
Men sen när jag ska gå in och ändra lite inställningar i menyn (Preferences) så kraschar det var enda gång utan undantag.
Andra problemet är att den tycks indentera koden lite fel ibland vilket resulterar i en icke korrekt kod.

Någon med erfarenheter av detta eller liknande problem? Skulle givetvis kunna posta den långa felrapporten som skapas..

Har en utpräglad sladd-fobi och ser gärna att det hålls till sitt minimala. En önskan är att få ljud trådlöst till högtalarna. Airplay och liknande system tillfredsställer inte fullständigt. Airplay kräver stöd appar i iOS och i OS X är det i stort sätt iTunes som gäller. Finns program som lär klara "allt ljud", men det med 3-4 sek fördröjning - d.v.s. ohållbart vid ex. youtube-tittande och annat då ljudet ska synkronisera.

Så, kan Nokia Music Receiver MD-310 vara en lösning tror ni? Har själv ingen erfarenhet av att strömma ljud via bluetooth. Hur fungerar det t.ex. i OS X?

Ursprungligen av mattiL:

1. Det verkar som om 15'' har SATA III, jag har kollat lite på macrumors och en del andra siter.
2. Min MBP 15'' Core i5 2,4GHz (December 2011) vaknar på någon sekund från vila, Intel SSD 160GB.

Det var goda nyheter! Synd bara det verkar va snack om Q3 för Vertex 3..