Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
jolander

jolander

Medlem
  • Registrerad 2002-09-15
  • Senast aktiv 2009-09-23
  • Antal inlägg 516

Foruminlägg

De senaste inläggen jolander har skrivit i forumet.

Varför är det fortfarande så att tryckfärgiga PDF:er skapade av InDesign ej är godkända?
Det har väl inte varit problem sedan innan CS-paketen kom till.
Det är ju nuförtiden tom samma distillermotor och joboptions-filer som används vid skapandet av både InDesign och Distiller.

Har jag fel? Finns det bra skäl till bifogad skärmdump?

/ Jerker

Ursprungligen av fredHo:

Kollade precis på lite Leopard screenshots, menyraden är enligt mig mycket fulare, mindre macig helt enkelt. Verkar även som om de rundade hörnen är borta.

Instämmer till viss del, har inte bestämt mig för vad jag tycker om menyraden. Däremot verkar det vara ett hafsverk i sista sekunden om man ser till symbolerna för airport och batteri som inte alls smälter in snyggt. Om Apple nu vill slå på trumman för en ny look borde detta vara åtärdat innan allmänheten får se det.

Sedan tycker jag de nya mapparna ser ”bleka” och omoderna ut. Passar inte riktigt in i helheten. Likadant de gamla trotjänarna ”aqua-glow” knapparna känns inte heller rätt i det nya utseendet.

http://www.thinksecret.com/archives/leopard9a466/source/picture03.html

Får hoppas att det är som ”myownstyle” skriver, att det nya (mörka) interfacet kommer till Leopard i final versionen (då både äpplet & spotlight har fått svart look ist för aqua).

Sen hade jag önskat två teman, ett ”snow” och ett ”dark”, men det är jag det.

Efter flera års spinnande har hårddisken i min PowerBook G4 somnat in.
Jag har tagit ut den trasiga för att beställa en ny på Dustin, men vilken typ av ATA skall jag välja, spelar det någon roll?

Det som står på den trasiga disken är ATA/IDE.

Vilken typ av ATA kommer fungera?
ATA100
ATA133
SATA150

Tack på förhand!

MVH / Jerker

Då är det bara att vänta in den svenska versionen. Det brukar väl ta ett par månader det också. Huuuu...

Får hoppas på en överraskning, att den är översatt och klar.

/ Jerker

Rätt väg att gå hade väl varit att det i Front Rows meny för bilder dykt upp ett val där det står ”Aperture” och under där visas album och bibliotek direkt från Aperture.

Jag hatar omvägar, dubbeletter osv. Det är inte så som jag vill att lösningar från vårt älskade Apple skall fungera.

/ Jerker

Ursprungligen av gabriela:

vad jag menade är att apple borde bestämma sig om findern är en filbläddrare eller en 'fasad' till div funktioner i mac os som de inte anser vara 'värda' att vara en egen/'riktig' app. (spotlight exempelvis)
detta manifisterar sig exempelvis i den totalt efterblivna 'gubben-i-docken' som man verkligen kan fråga vad han har för sig...

den är inte en praktiskt användbar symbol för findern som filbläddrare - ty inga av de funktioner man skulle vänta sig av den i egenskap av filbläddrare är närvarande, exempelvis möjlighet till att öppna nytt filbläddrarfönster eller att dra filer dit (med spring-loading och hela den biten)
den är inte användbar som något annat heller egentligen, jag vågar tom påstå att den saknar funktion öht!

därför - ta bort gubbjäveln eller ge honom något vettigt att göra!

Det ligger något i det du säger. Symbolen har inget direkt med finder att göra. En rest från tiden innan OS X. Vi får se det som nostalgi.

Jag kan vara helt fel ute, men jag har för mig att det skall gå att få en widget att hamna ”utanför” dashboard. Kommer dock inte ihåg hur eller var jag läst det.

Någon annan som vet?

/ Jerker

Ursprungligen av pertoyra:

Ja, den funktionen är jag väl medveten om. Men det var inte riktigt den jag var ute efter. Tycker den funktionen skulle kunna förbätttras genom att man drar en linje längst en horizont (eller liknande) som sedan programet lägger rakt. Just nu är roteringen onödigt prestandakrävande och i mitt tycke ger inte Apertures roteringsverktyg något extra utöver Camera Raw's. Det är inte alla gånger saker blir bättre bara för att funktionen ser bättre ut!

Efter att sett demofilmerna på adobe.com tycker jag att Adobe Lightroom verkar slå Apple på fingrarna på denna punkt.

/Jerker

Jag vill publicera iCal på .mac men med lösenordskydd?
Går det? Eller blir allt man lägger ut publikt?

Sen kan man undra varför det publicerade inte hamnar under de vanliga .mac-sidorna. Det står inte alls med i kolumnen till vänster när man loggat in.

Händer det inget innan hösten så blir det nog sista säsongen. Dock är .mac-webmailen nu riktigt trevlig.

/ Jerker

Jag kanske skulle valt att kalla det beskära ”crop”.
Det är nog mer riktigt.

Håller fullständigt med. Jag har skickat in detta som en synpunkt till Apple. Gör det ni också så är chansen större att funktionen byggs in i framtida versioner.

/Jerker

Jag tycker sättet Apple lagt in beskära resp. rotera är ett steg bakåt jämfört med photoshop. Det borde väl varit bättre att slå ihop de två verktygen. Jag upplever även att det är onödigt segt att rotera bilder. Vissa verktyg kunde varit anpassade efter prestanda på dator.

Ett par synpunketer!

MVH / Jerker

Skall ta och skicka in till Apple men ville delge mina tankar även här.

Senast redigerat 2007-01-30 09:32

Är det någon som vet hur man kan få Aperture att spara .tif-filer med LZW komprimering.

MVH / Jerker

Jag har blivit smått frälst i podcasten ”Theindesigner”. En riktigt duktig snubbe, Michael Murphy, ger bra tips om funktioner och alternativa arbetsätt för att skapa lösningar.
I en av podcastarna skapar han detta med hjälp av tabeller. Har tyvärr inte koll på vilken cast det var med i men ta dig tid och ladda ner alla, de är väl värda att gå igenom.

I theInDesigner - Episode 27 (VIDEO) var det med som jag syftade på. Efter nogrannare eftertanke är det inte riktigt vad du är ute efter, med ta och kika igenom några avsnitt. En del av vad han visar kanske går att använda ändå

/ Jerker

Senast redigerat 2007-01-24 17:45
Ursprungligen av Leftrustle:

Tror ni iPhones UI säger något om ett eventuellt nytt UI till Leopard?

Jag tror och hoppas på det.