Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Artrithr

Artrithr

Medlem
  • Plats Kungälv
  • Sysselsättning Ducatifreak (ej återfall), såld på god ale, historia, musik, böcker, film mm., mm.
  • Registrerad 2002-09-19
  • Senast aktiv 2016-12-15
  • Antal inlägg 132

Foruminlägg

De senaste inläggen Artrithr har skrivit i forumet.

Vad har bilderna för format (se filändelsen .xxx).
Till MacOS finns bl.a. Graphic Converter som är något av Schweizerkniv för bilder, kan öppna och konvertera hundratalet (minst) bildformat. GC finns att ladda ned här:
http://www.lemkesoft.de/index.php?id=32&L=1
GC är ett shareware-program men kan testas gratis under en begränsad period.
Lycka till

Ursprungligen av Redaktionen:

Presidentkandidaten Donald Trump uppmanar till bojkott av Apple om företaget inte vill bistå FBI med att kringgå krypteringen.

Läs hela artikeln här

Jo men karlen är ju uppenbarligen komplett koko – i likhet med många av hans sympatisörer.

Ursprungligen av breather:

Jag har ett problem med min Magic Mouse, det händer då och då att den tappar kopplingen till min iMac. Så då sitter man där utan mus och ingen aning om hur man ska få tillbaka den. Vad ska man göra, finns det kortkommandon till tangentbordet man kan använda?

Visst, ta ut / sätta in batterierna, starta om den kan man göra, men det är inte alltid det hjälper.
Starta om datorn kan man göra, men då tappar man saker man inte sparat, man måste göra en hard reboot (vilket känns obra)

Ska man behöva köpa en liten trådad mus för att ha i reserv när det sker?? Känns som en beige lösning.

Förslag?

Hej alla
Samma sak började hända med min MM i höstas. Som flera andra i tråden började jag misstänka att det hade med batterifacket att göra, så jag klippte till och vek ett papper några gånger, placerade det mellan batterier och lock för att få batterierna att ligga fast och stilla.
Har inte haft problemet sedan dess
Prova vetja!

Hej
Som rubriken säger kan jag plötsligt inte ansluta till vissa https-sajter. Mac OS 10.9.5.
När jag försöker ansluta får jag div. felmeddelanden (se bifogade bilder). Jag har kollat runt på nätet men inte hittat något som stämmer exakt med mitt problem. Mitt felsökande har lett mig till antagandet att ett certifikat i datorn är utgånget/korrupt (se bild). Om någon har ledtrådar som hjälper mig att lösa problemet lovar jag att skänka 100 kr till wikipedia

Ursprungligen av Mattias Hedman:

Jag behöver göra biljetter till ett event, jag har 35 biljetter på en A4.
Jag behöver numrerar dom 1-1000.
Jag har ett textdokument med 1-1000 i.
Jag har läst om Datasammanfogning.
Men jag får inte till det... någon som kan tipsa om vad jag gör för fel?

Hej
1. Skapa nummerserierna i typ Excel/Open Office, se om du bara har siffror i fälten till att de har formatet ”text” annars kan Excel få för sig att ta bort inledande nollor etc. Spara som "text"/"CSV"
2. Gör ett färdigt, utskjutet original i InDesign, välj "datasammanfogning” i paletten ”tillbehör” och lägg datafälten på plats. Du kan formatera texten direkt i fälten, inga styckeformat behövs för enkel formatering.
3. Välj "skapa sammanfogat dokument". (tillvalet "övertext" varnar om det finns text som inte fått plats i de sammanfogade datafälten, t.ex en väldigt lång adress)
Detta sätt fungerar bra när man vill ha numren "under varandra" – dvs nr 1 på ark 1, nr2 på ark2, nr3 på ark 3 osv. Gör nummerserien i varje Excelkolumn så lång som antalet biljetter i varje "biljettblock".

Ursprungligen av Baron:

GC hade kunnat funka om det gick att åstadkomma vad jag söker, men jag lyckas inte med det. Det går att göra förval för aspect ratio, men inte definiera den faktiska storleken på resultatet.

1. Dubbelklicka verktyget ”Selection”, välj ”Beskär”
2. Ställ in BxH, upplösning.
3. Beskär, ändra upplösning

Nå, det är ju inte det att det ”bara” kan detta och det är inte helt gratis men kan du tänka dig att spendera 342,50 SEK så kan ju Graphic Converter detta plus det mesta annat. Men det kanske är för komplext för din målgrupp?

Instämmer med ovanstående – du måste helt enkelt haft rejäl otur. Jag har kört Mac/Apple se'n 1985, ägt nå'nstans mellan 25 - 30 Mac:ar/IPods/IPads och bara haft två som inte helt enkelt fallit för åldersstrecket. En Mac gick logikkortet på – hittade en liten kondensator på botten vid demontering och en där grafikkortet pajade – så pass gammal att jag hellre köpte nytt. Om du ska switcha så glöm inte att det inte bara är burken/prylarna du ska byta ut – det är hela ekosystemet med OS, appar/program, konton och allt annat.
Bara som kul grej – jag har en Macintosh Plus med fristående 20MB hårddisk som fortfarande rullar. Startas upp för ett parti LodeRunner eller liknande när nostalgisuget sätter in.
Förväntar du dig dessutom bättre byggkvalité genom att byta plattform är jag rädd att du blir besviken igen – jag ska inte dra mina erfarenheter av detta hos de Win-burkar jag haft (jodå sådana också) men kan säga att det inte är en slump att vi kör Mac only på mitt företag numera.

Senast redigerat 2015-05-08 14:34

Inte just i detta nu men ikväll…
*** Alberto y Lost Trios Paranoias ***
Råkade av en slump för några dagar se'n komma på en av deras låtar på Youtube och slogs av insikten att jag har alla deras album på vinyl. I helgen digitaliserades det och i kväll ska det frossas i nostalgi
https://www.youtube.com/watch?v=E7YtIk1LiJc

Ändock…
jämfört med förra versionen verkar denna vara ett stort lyft, har inte kraschat än och kommer t.o.m. ihåg vad jag tittade på senast och var i filmen jag var!

Fick detta i mailen idag.
Med tanke på bl.a. språk/kommatering är jag 99,999% säker på rubriken. Tänker INTE klicka någonstans och rekommenderar alla andra som får detta mail att följa mitt exempel.

Senast redigerat 2014-11-12 10:39
Ursprungligen av panther:

Har i alla fall börjat med att beställa ett nytt case till en air, man har ju sina favoriter, och precis när jag insett att det blir ingen ny mini utan en air nästa gång fick jag discount från stället som tillverkar mina favs. FInt har man case före padda. För mycket att göra nu, så har inte beställt än. Ska ju ha lite tid till att sälja gamla minin och sånt. Tid får planeras. Innan jul kanske....

Hej där!
Stoppar in en lite OT-fråga. Har du tips på bra case till Air2? Frågade under ”Tillbehör till iPad” men har inte fått några svar. Tips emottages tacksamt

Hej alla!
Här just ersatt min gamla trotjänare iPad2 med en Air2. Dessutom köptes ett Smart Cover till. Detta känns dock alltför klent. Det skyddar ju heller inte sidor/baksida. Någon som har hittat och kan tipsa om bra skal/fodral med lite bättre skyddsegenskaper? Jag är alltså inte ute efter någon pansarvariant med allvädersskydd eller "high-tech-ställ-in-femtielva-läsvinklar” utan ett runtom-fodral i typ läder/konstläder/liknande, i något så när rimlig prisklass. Till för att skydda när iPad:en kånkas runt i diverse väskor/påsar, läggs på bord, slängs i soffan etc. Apples egna lädervariant ser snyggt ut men är lite väl dyrt.
Någon kanske dessutom har testat Air2:an med ett fodral som egentligen är gjort för Air1 – funkar det bra?
Alla tips emottages tacksamt!

Hej
Öppna i Acrobat eller Adobe Reader (gratis att ladda ned). Här finns fler val för utskrift, bl.a. ”Flera sidor per ark” under ”Sidskalning”.

Instämmer med föregående talare.
I GC kan du dessutom skapa batchar med inställningar för skalning, komprimering, rotering mm.mm. som rullar på bra mycket snabbare än Photoshop.
GC = Bildbehandlingens motsvarighet till schweizerkniven.