Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
sommarvila

sommarvila

Medlem
  • Plats Lidingö
  • Registrerad 2006-09-05
  • Senast aktiv 2017-11-03
  • Antal inlägg 45

Foruminlägg

De senaste inläggen sommarvila har skrivit i forumet.

Ursprungligen av @ndreas:

Nu sitter jag och skriver från iPhone X ?
Ni som väntar njut när ni får den, grym känsla

Grattis! Det var tidigt får man säga! Min är ute för leverans.

Ursprungligen av Larstommie:

Fick notis i Apple Store appen att mina telefoner är på väg

Samma!

Ursprungligen av add3:

Har exakt samma

Samma här. Det bör ändras idag, tydligen uppdateras informationen först när telefonen nått terminalen i Sverige. Hoppas det stämmer!

Fråga mig inte varför, jag har testat det mesta. Men lösningen som nu funkar är att köra via en USB-förlägsningssladd mellan hårddisken och datorn. Då funkar disken utan problem. Byter jag tillbaka till en vanlig USB-kabel så funkar den inte. Som sagt, ett mysterium. Men nu kommer jag åt driven.

Ursprungligen av mattiL:

Låter som om den inte får nog med ström, kan man ansluta extra matning på den, kanske via en Y-kabel?
Du kan se en bild av kabeln en bit ner på denna sida: http://www.sweclockers.com/forum/56-kringutrustning/1180169-usb-3-0-y-kabel/

Kanske, men frågan är varför den "plötsligt" skulle behöva mer ström? Speciellt när den funkar på andra, identiska datorer (har testat massvis med olika kablar också). Problemet är också att retina-macarna bara har en USB-port per sida, så en Y-kabel blir väldigt bökig.

Hej!

Jag håller på att bli fullständigt tokig på min LaCie Rugger Triple USB 3.0 / FireWire 800.

Det hela började med att disken inte ejectades som den borde vid ett par tillfällen. Disken ville då helt plötsligt inte connecta till den vänstra USB-porten på min MBP Pro Retina 15". Efter ett tag så dök den heller inte upp när man kopplade in den på den högra. Datorn vill inte alls kännas vid disken längre. Jag hör att den spinner upp när den kopplas in i USB-porten, men den dyker inte upp någonstans (varken via Disk Utility eller About / System Report). Den syns inte heller om jag håller inne ALT när jag startar datorn för att välja vilken disk jag vill boota från.

Det konstiga. Den funkar utmärkt i min via Thunderbolt Display, den funkar också utmärkt via USB 2 / USB 3 och FireWire på åtminstone 5 andra Macar. Min Mac ett tiotal andra diskar jag använder, och tillbehör, usb-stickor osv.

Jag har testat att helt blåsa min egna mac, och göra en helt ny installation med 10.8.4 utan att det hjälp. Jag har formaterat om disken ett antal gånger utan framgång. Disken funkar alltså helt utmärkt på alla andra datorer jag testat, min egna dator funkar helt utmärkt med alla andra USB-tillbehör / diskar jag testat.

Vad är det här? Har datorn på något sätt "låst ute" Lacien pga ett par felaktiga bortkopplingar?

Jag har googlat ihjäl mig utan framgång.

Hej,
jag hade sett fram emot att få min iPhone 4 som ska levereras till Paris. När jag beställde luren så var leveransdatum satt till den 2 juli (dvs idag). Detta flyttades, och telefonen skulle skickas på måndag istället (den 5:e) och vara framme den 7:e.

Men det plingade precis till i inboxen, och där var det ett mail från apple om att min iPhone (eller två iphones + en ipad) var skickade. Hurra. Eller?

Läser man vidare så verkar något vara skumt.

Enligt mailet så skickades allt idag (via fartyg!?) och skulle levereras (preliminärt) den 17:e juli (?!). Så från leverans på onsdag så är vi nu ett par veckor fram i tiden.

Nu till min fråga. Är det möjligt att någon matat in datan fel? Eller är det rimligt att leveransen ska ta 2,5 veckor? Har det hänt någon mer? En sak är att leveransen skickas fram pga brist på iPhones / iPads men de verkar ju ha skickat allt så det är det som är lite märkligt.

Any ideas?

Jag räknar med att dra till Frankrike och köpa en upplåst.

Hej!

Jag har ett väldigt konstigt problem med min iMac (3,06 24" 4gb ram) och även samma problem med min Macbook (2,0 2gb ram).

Bägge datorerna har Leopard installerat och visar upp samma problem.

Datorerna fryser i tid och tid (tillsynes helt random). Men, det är bara min kontroll över datorn som fryser. Alltså, om jag har igång itunes i bakgrunden så fortsätter låten att spela, spelar jag en film som fortsätter filmen att gå, råkar jag ha en tangent intryck när fysningen sker så fortsätter systemet att reppetera tangentryckettttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt. Ja, ni förstår. Ibland släpper det efter 30 sekunder, ibland 1 minuter, ibland 2 och ibland måste jag starta om.

Jag trodde först att detta berodde på mitt trådlösa tangentbord/mus. Men eftersom problemet även uppstår på Macbooken så har jag kunnat stryka det.

Jag börjar fundera om det är mitt mobila bredband som på något sätt orsakar detta? Är det någon som varit med om något liknande? Jag får alltså inte upp LSD-hjulet, utan all kontroll bara fryser (trycker jag på sleepknappen så somnar datorn, men jag kan inte väcka den igen).

Någon? Har försökt söka men inte hittat något liknande.

Hej!

Jag ska flytta och måste frakta min iMac 24". Kom och tänka på när vi packade ner plasman att det var viktig att denna stod upp och inte låg mer skärmen ner eller liknande.

Gäller samma sak min iMac? Eller kan jag "lägga" lådan ner utan att riskera att något sker mer skärmen? Eller måste även iMacen stå upp under transport?

/S

Tycker ändå att iPhonen är för tung att löpa med. Kör med en shuffle och min polar för det övriga. Till och med Nanon är precis på gränsen för vad jag vill släpa på.

Då blev det beställning idag.

24" 3,06 med 4 gb ram, 1tb disk och i tilllägg en TC att lösa backbehovet.

Tack för all hjälp!

Men finns det inte en risk att 3,06:an går lite varmare? Med tanke på att det verkar som att Apple "trimmat" hårdvaran för att gå över 3 ghz?

Får leta vidare och se om någon har någon erfarenhet av 3.06:an. Måste beställa på måndag!

Tack för hjälpen!

Jag funderar åter på att köpa mig en iMac. Hade en gen1 när de kom, men ledsnade ganska snabbt på att den lät som en jumbojet så fort man funderade på att öppna photoshop eller surfade med för många fönster uppe.

Kort sagt - den blev jävligt varm.

Är det någon som vet hur det ser ut när det gäller nya 24" 3,06ghz och det nya GeForcekortet? Det känns som att det finns en viss risk att det kommer bli ganska hett under skalet, men fläktljud som följd.

Någon som testat de nya iMacarna än eller hört något? Efter pipljud så är fläktljud förmodligen den värsta jag vet, så detta är helt avgörande för om det blir en iMac, eller om jag tvingas köpa en Mac Pro...

Ursprungligen av Gambon:

Temanamn? Snälla, Temanamn

Kommer inte helt ihåg. Jag ska kolla när jag kommer hem
Det finns på macthemes om du rotar runt lite.