Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
joakim kjellgren
  • Sysselsättning Jobbar på en helpdesk för tekniker, har jobbat med mac sedan -90 främst som tekniker.
  • Registrerad 2002-10-23
  • Senast aktiv 2011-02-18
  • Antal inlägg 38

Foruminlägg

De senaste inläggen joakim kjellgren har skrivit i forumet.

Hej
Jag har också haft samma problem och jag upplever att det kom efter någon uppgradering.
Det jag har gjort är att kasta allt som hade med ilife att göra och installerade om det och nu fungerar det som det ska.

Hej

Är det någon som har hört om det finns en programvara som kan dela upp en stor plasmaskärm i tre delar, 2 små rutor på övre halvan och 1 ruta på nedre halvan av en 42 tums skärm.

Tack på förhand

Joakim

Hej
Jag har också haft samma problem men jag valde bara under "advanced" menyn "extract audio" och efter det så blev ljudet bra.
//joakim

Ursprungligen av Fröjdan:

Ännu en "nybörjarfråga"
När jag importerar en QT film till Imovie och speler upp den där så finns det inget ljud, nån som vet varför? ( Ja, jag har skruvat upp volymen:)

F

Hej
Jag har fått det vid ett fler tal gånger och det som jag har gjort är att markerat filmen och sedan tar man "extract audio" under Advanced menyn. Efter det så brukar ljudet komma tillbaka.

//joakim

himla snyggt gjort, men för den oinvigde vad är det gjort i ?

//joakim

Hej

vi hade en programvara på mitt förra jobb som heter MEeting maker och den fungerade riktigt bra.
Man kunde boka möten i varandras kalendrar och se vad andra skulle göra.

www.meetingmaker.com

Telescreen finns hos tura men art nr 3012 men jag kan inte hitta något pris.
Jag har också filmat av super-8 via en vit vägg och det blir helt ok

Hej

Man kan lämna in filmen till någon som gör överföringen eller så kan man filma av den själv men då måste man som sagt ha en projektor. Det är bara att söka efter folk som gör överföringen men det är ganska dyrt.
http://www.uppsalabildteknik.com

Helt nöjd är jag inte, om det beror på någon inställning jag inte gjort eller om det är en begränsning i kameran vet jag inte. Jag har inte hittat något mera att ställa in och skulle jag kunna byta upp mig lite så skulle jag göra det. Har själv tittat lite på en Sony trv 33, varför vet jag inte men det är bara en känsla...

Hej

Tyvärr så gick remen av till projektorn så jag kunde inte filma av något, allt som jag har gjort tidigare har jag lämnat tillbaka till vänner och bekanta. Jag har en suddig .vob fil men den är på 400 mb och jag försökte att plocka ut en sekvens ur den men jag lyckades inte. Så om du kan vänta så kanske jag kan lyckas med det eller hitta en ny rem till projektorn.

//joakim

Hej

inte just nu men kanske efter helgen...ska se vad tiden räcker till

//joakim

Hej

Jag har provat att filma av 8mm film med en canon 600i och det blir väl hyfsat. Tar man och stänger av autofocus och bildstabilisering så blir det ganska bra. Jag filmade av det på ganska nära avstånd så att bilden är ca. A4 och ställde videokamran så nära projektorn som möjlig. Man kan använda ett något matt A4 som duk istället för en riktig duk för när man filmar så nära så verkar man få med reflexer från duken.

//joakim