Hej på er!

Efter en välkomnande uppmaning ser jag mig nödgad att komma med en presentation.

Mitt namn är Rhonny Lindqvist och jag är 45 år gammal. Född, uppvuxen o bosatt i Falun. Arbetar sedan 2001 på Dalarnas största arkoffset-tryckeri. Har arbetat i den grafiska branschen sedan 1980. Bl a på div tryckerier som originalare, men även på ett par reklambyrårer som ad-assistent.
Det jag saknar är faktiskt (trots att jag inte gillade skolan) en formell grafisk utbildning. Så det mesta har jag lärt mig själv eller blivit upplärd av någon mer kunnig person.

Har också haft eget företag mellan 1982 och 1989, där jag i huvudsak servade olika tryckerier i trakten med originalframställning. Ombesörjde även tryckning till flertalet företag i stan. Ett exempel är när jag satte valsedlar till valet ?? på uppdrag av ett blankettryckeri i Falun.

I och med firmastarten skaffade jag dator också. Och naturligtvis föll valet på en Apple! Närmare bestämt en Mac SE30 med tillbehören LaserWriter, stående svartvit A4-skärm o diverse programvaror (PageMaker, MacPaint etc).
Jag har nästan varit trogen Apple sedan dess. Med ett par undantag. Ett tryckeri samt reklambyrå jag arbetat för, hade Ataris desktop-system (Calamus, tror jag det hette). Helt fantastiskt att arbeta med. Integrerat med layout, text- o bildbehandling i ett o samma program. Och där gjorde verkligen uttrycket WYSIWYG skäl för det! Fick också överta en av Atari-datorerna från reklambyrån jag jobbade åt och hade den hemma i ca 2 år. Sen blev det en Mac igen. En 7200, om jag minns rätt och sedan dess har jag varit (och kommer förhoppningsvis att förbli) trogen Apple.

Har för närvarande en G4, 800 mhz (kan nån vänlig själ tala om vilken modellbeteckning den har eller hur man kan ta reda på det) med en 17" Cinema skärm och Epson-skrivare. Funderar att skaffa en G5 efter nyår.
Det jag använder datorn till främst är "det gamla vanliga": webben, bildbehandling, filmredigering samt musik (just nu att lyssna på, men i framtiden att "komponera"). Musik, bild o film är även mina riktigt stora intressen. Zappa rules!

Jaha, efter att lurkat (ja, ja smygläst då...) i ett par år så vore det på sin plats att göra sin stämma hörd. Får väl se hur ofta jag kan komma med inlägg eller kommentarer. Har faktiskt ett jobb att sköta också...

Innan jag slutar vill jag ändå passa på att kommentera detta forum (fora?). Nu är jag ingen "talare" men går in och läser på detta forum så ofta jag kan sedan jag registrerade mig. Lite svårare med inläggen är det. Men det kommer förhoppningsvis.
Vill även passa på att berömma Sheriffen och hans vicesheriffer för ett otroligt bra arbete som (förmodar jag) ligger till grund för att hålla ett sådant här forum vid liv. Samt alla dessa "skribenter". Jag har faktiskt fått en del favoriter med tiden. Även om vederbörande inte har så mycket att säga (eller HAR mycket att säga) så går jag ofta in o läser när jag ser signaturen. Kan vara så det fungerar för en del. Det uppkommer de mest skiftande känslor efter att ha läst en massa olika inlägg. Men det mest signifikativa är den euforiska känslan man får när man vet att man inte är ensam Mac-älskare (jag har fyra, säger fyra, vänner/bekanta med Mac)! Apple rules, too!

Jaha, detta om detta. Nu måste jag faktiskt kila! Måste förbereda kräftfesten i kväll för en kund...

Tack för mig så länge! (Ganska långt blev det...)

/Rhonny