Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
jonengs

jonengs

Medlem
  • Plats Krokom
  • Sysselsättning MacBook 2,0 Intel c2d som används till allt mellan himmel och jord. Just nu har MacBooken fått rycka in som Mediacenter då jag skaffat min första "platt " tv. Blev en Samsung UE 7070 40".
  • Registrerad 2006-10-24
  • Senast aktiv 2021-10-26
  • Antal inlägg 38

Foruminlägg

De senaste inläggen jonengs har skrivit i forumet.

Tack. Hade redan uppdaterat till 15 0.1 och den uppdateringen har inte hjälpt. Får hålla tummarna för kommande uppdateringar om det är detta som är orsaken.

Bytte från en iPhone 7 Plus 128 gb till IPhone 13 PRO 128 GB. Hade bara fyllt IPhone 7:an med 60 gb totalt så tänkte att då klarar jag mig lugnt med en iPhone 13 med 128 GB. MEN, när jag gjort överföringen så visar det sig att jag fyllt IPhone 13 med drygt 100GB varav bara bilder utgör 60 GB. Trodde mitt Icloud konto på 2TB skulle ta hand om de flesta bilderna. Har valt ”optimera bildhantering” i Bilder. Hur sjutton får jag ner mängden bilder o filmer och hur kan det komma sig att totalt 60gb blev 100 gb i iPhone 13 pro. Känns nu som att jag borde köpt med mer minne men även säljaren sa att det borde vara lugnt. Har någon något rationellt råd???

Ursprungligen av carlsson:

Hade du gjort PRAM reset och SMC reset?

Jo nu har jag gjort PRAM och SMC reset. Har dessutom testat att göra en total återställning och tömt den helt och startat upp som ny dator. Har oavsett kvar samma problem. Känns nästan som att den har längre batteritid vid normal användning än i vila. Vad återstår.

Öppna upp och kolla damm eller liknande i fläkten?

Har nu gjort en total återställning , raderat hårddisken och ominstallerat OS Big sur och inte lagt in säkerhetskopian. Dvs en ren dator men inte ett dugg bättre. Blir varm trots viloläge och förlorar all ström i batteriet på ca 3 timmar:-(. Vad återstår nu, kan det vara damm i fläktarna?

Ursprungligen av carlsson:

Eftersom datorn är varm när du stängt locket så går den aldrig i vila. Sannolikt hör du fläkten gå om du lägger örat mot den när du stängt locket.

Prova att sätta den manuellt i vila via Apple-menyn och se om du får någon skillnad.

Varför den inte går i vila är dock svårt att svara på, möjigen hjälper en ominstallation av systemet.

Verkar som att det är någon sorts bildhantering som ständigt pågår. "photolibraryd" processen. Fläkten går dock inte. Hmm, med tanke på detta så lär knappast en ominstallation hjälpa.

Ursprungligen av jonengs:
Ursprungligen av jonengs:

Power Nap är avaktiverat. Har nu stängt ner locket/skärmen vid 78%, efter ca en timme öppnar jag upp och den är nere på 55% och datorn känns rätt så varm (adapter ej inkopplad). Aktivitetshanteraren tycker jag inte säger så mycket. Bifogar skärmavbild för batteri respektive processoranvändning. Måste bara komma på hur jag får med en bild i forumet?????

Gjorde förresten motsvarande med en MacBook 2015 och den har inte minskat med en enda procent på samma tid.

Hur kan jag bifoga bild i ett svar??? Finns ju bläddrafunktion när tråd startas upp men ser den inte när jag skriver svar???

Power Nap är avaktiverat. Har nu stängt ner locket/skärmen vid 78%, efter ca en timme öppnar jag upp och den är nere på 55% och datorn känns rätt så varm (adapter ej inkopplad). Aktivitetshanteraren tycker jag inte säger så mycket. Bifogar skärmavbild för batteri respektive processoranvändning. Måste bara komma på hur jag får med en bild i forumet?????

Gjorde förresten motsvarande med en MacBook 2015 och den har inte minskat med en enda procent på samma tid.

Hej
Har en MacBook Pro 15" från 2017 som är varm och drar ur batteriet trots att den är, eller borde vara, i vila. Så snart den lämnas i lite mer än en timme utan adapter inkopplad så drar den ur batteriet. Har en MacBook från 2012 som kan ligga hur länge som helst utan att detta sker. Batteriet har normal status. Har provat SMC återställning och har provat olika inställningar för energibesparing men inget hjälper. Hade Catalina och då var det samma sak men har nu uppdaterat till Big Sur. Men ingen skillnad. Mycket irriterande. Till saken hör att jag köpte den begagnad men har egentligen ingen anledning att tro att det var samma sak för förre ägaren.

Har ca 50000 bilder i Bilder som den försöker "identifiera" och har misstänkt den processen, men det borde den ju lägga av med när jag stänger locket, sätter den i vila. Har pågått i 2 månader nu. Någon som har en aning om vad det kan vara eller hur jag kan ta reda på vad som pågår?

På 3:an åtminstone så låser jag skärmen i träningsläget genom att trycka på ”vattendroppen”. Är egentligen till för att användas vid simning.

Ja kläder borde ju egentligen inte kunna påverka skärmen. Kanske jag har för hudlika kläder:-)

Upplever inte att de kraschar utan snarare kläderna som råkar trycka och appen stängs av.

Har en Apple Watch 3 sedan några veckor och när jag tränat så har först appen ”träning” stängt av sig själv under löppassen men idag också Runkeeper. Surt. Antar att det är kläderna som rör sig mot urtavlan eller nåt. När jag kör träning kan jag förstås låsa skärmen men vet ni om det finns någon lösning för Runkeeper appen?Är ju otroligt irriterande när msn efter passet ser att appen slagits av av misstag.

Ja bilderna ligger i iCloud bildbibliotek. Har inte hunnit ta tag i detta ännu. Jag ska läsa på om spinrite. Det märkliga är att datorn började radera så kallade ofullständiga filer. Man undrar ju om det var tex masterfilerna eller bara kopior. Mycket frustrerande hur som helst.

Bilderna låg alltså i "Bilder" systembibliotek på en extern USB disk. Just detta bibliotek ärvdes som förstörts. Nu står mitt hopp till iCloud kopiorna i iCloud bildbibliotek.

Hittar ingen bra lösning via Apple support. Jag ska läsa på om PhotoRec. Ska se om det går att köra något "rädda filer program" på hårddisken också.