Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Martensson

Martensson

Medlem
  • Plats Sundsvall
  • Sysselsättning Aktiv frilufsare och resebenägen datanörd med viss talang för det fotograferade samt har alltid trott att jag har ett musiköra vilket har bekräftats falskt av mer än en person, men dom var ju inte rätt ihopsatta..
  • Registrerad 2006-10-25
  • Senast aktiv 2013-05-13
  • Antal inlägg 33

Foruminlägg

De senaste inläggen Martensson har skrivit i forumet.

En droppe genomskinligt nagellack på en sida,

Olika tidningar

Tror vi betalar kring 20.000:-/år inkl iPad/iPhone tillägget och 26 titlar.

Man jobbar på deras sida och det finns ett par varianter hur man skapar publikationen. Vi använder deras joboption för att skapa en pdf och sen är det bara att ladda upp till deras sida så skapas både web och iPad/iPhone varianten. Jag lägger till ett par interna länkar och innehållsförteckning för lättare navigering.

Här är en av titlarna:
Husqvarna VIKING® Accessory Catalogue 2011

Det går även att lägga in lite filmer, bläddra fram till sidan 34-35

Vi använder E-magine/LeanBack för ca 20 olika publikationer och är väldigt nöjd med deras upplägg, speciellt med ett tillägg som dom erbjuder som gör att samma publikation blir läsbar i iPad/iPhone.

Så länge det inte är en automatiskt tillagd signatur som kommer på varje inlägg så tycker jag inte att det stör läs-rytmen

Mycket underhållande kväll, äpplet levererade...

Måla väggen i magnetfärg
Alcro Färg - Magnetvägg - Magnet
och sätt upp bliderna med en liten magnet.

Man kan ju alltid chansa men så här hade jag gjort:

1/ Om datorn ska åka handbagage: Kontakta alla de bolag som du kommer att åka med och fråga om tillåtelse att ta med en dator på 18kg med måtten 51x20x48cm. Begär även ett bevis på att du får ta med detta på planet/planen. Vid incheckning, var ärlig och säg att du har ett stort hand-kolli samt ett ok från bolaget och fråga hur de vill gå tillväga med det. Har hänt att de tar in en på en annan väg med special handbagage. Om du har ett anslutningsflyg ställ dig inte i kö för ombordstigning utan prata med de bakom gate-disken och säg som det är och visa de dokument du fått. Ofta hjälper gate/kabin personal till om man bara berättar hur ens situation ser ut. Nu tror jag inte för en sekund att du kommer att få ta med datorn som handbagage pga ganska många faktorer: vikt, olika bolag, stoppad i säkerhetskontrollen..osv.. men kolla först, SAS kan vara schysst om man åker hela resan med dom (då menar jag att det står sas på alla plan man åker med och inte bara en star alliance kompis)

2/ Datorn ska checkas in: Fråga flygbolagen vilka varianter av incheckat bagage dom tar, extra känsligt, osv. Packa efter deras rekommendationer och håll tummarna ! Kommer nog att kosta en extra slant. Om man åker USA->EU så är det som Robo-X säger, tsa lås är att föredra om man vill låsa om sig.

3/ UPS och liknande paket/budfirmor: Enligt mig, är att föredra. Kostar, javisst, men mycket mindre tjaffs och irritation som kommer att uppstå vid in-checkning, säk-koll, gate, på planet, anslutningsflyg osv.

Du får ta detta för vad det är, min uppfattning som en som reser hela tiden i jobbet bl.a. till usa och jag skulle aldrig ta en så pass stor dator som handbagage.

Lycka till !

Ser fram emot att få se skillnaden i bildkvalitet mellan g10 och g11. Har själv en g10 men tror nog att många pixlar är outnyttjade.

håller med.. fel tid för de stora sakerna..

Ursprungligen av Christian S:

Här är det ingen som stjäl något. Originalet finns bevisligen fysiskt kvar. Det enda som har skapats är en mängd kopior av originalet. Det kallar inte jag stöld.

Nu ska jag göra en dålig liknelse....

Om någon tar en kopia på ditt kreditkort... är inte det då en form av stöld? och dessutom har möjligheten att du, som vars data blivit kopierad, blir drabbad ekonomisk.

Senast redigerat 2008-12-04 21:57

Lite info om bi-wiring:

Bi Wiring to Loudspeakers

Fakta eller fiktion avgör ni själva.

En fotomässa per år är uppfriskande, dock med apparaten hemma..

Helt riktigt räknat, men det fans en liten hake som bör kollas upp och det är att vännen inte har ett företag. Hade alla parter varit inom svenska gränser är det frågan om någon form av anställning. Inget företag, ingen f-skatt. Men hur det behandlas när bara en är i Sverige och de andra i USA har jag ingen aning om.

Håller med Pasay, kolla med skatteverket. Går in och prata med dom, de gånger jag har haft med dom att göra har jag fått bra svar från dom och om man inte 'pratar samma språk' fråga en gång till...