Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bengt Renander
  • Registrerad 2002-11-04
  • Senast aktiv 2006-12-17
  • Antal inlägg 79

Foruminlägg

De senaste inläggen Bengt Renander har skrivit i forumet.

Så var det. Tack mrjean, nu ligger mötena där de ska. Och visst Kasen, vi är många som längtar.

Alla bokade möten flyttas en timme bakåt i min telefonkalender nu när vi går över till sommartid. Jag vet att vi hade detta uppe vid övergången till vintertid, men kan inte hitta den tråden. Hur löser man detta smartast?

Jag köpte senaste Garageband till min son i julklapp. Nu visar det sig att det ligger på en DVD skiva och han har ingen DVD läsare i sin eMac (förra modellen). Jag har DVD-läsare i min Power Book. Vet någon i detta utmärkta forum hur jag enklast installerar Garageband till sonens dator?

Tack på förhand

Jag synkar iCal och Adressbok via bluetooth till min SonyEricsson. Jag tycker att det försvinner både telefonnummer och möten lite här och var. I iSync Hjälp står att det ska finnas en menyval som heter "Konfllikter" under iSync-symbolen till höger som ska lösa detta. Men det finns inget sådant alternativ. Det enda som finns är "Synkronisera nu" och "Öppna synkroniseringsinställningarna för .mac". Inget av dem hjälper mig. Var kan jag hitta "Konflikter"?

Tack på förhand
Bengt Renander

Vid närmare eftertanke så slår det mig att det kanske blir så att mötena hamnar rätt i kalendern när klockan ställs tillbaks i en timme på söndag. Men det är ju i alla fall inte riktigt bra, när jag kolla möten i nästa vecka så står de ju på fel tid nu och så ska det ju inte vara.

Per, jag har just just kollat enligt din teori och den stämmer. Mötena fram till och med söndag hamnar rätt, de efter söndag försjuts en timme framåt. Så kan man ju inte ha det. Det måste ju gå att lita på att mötena alltid hamnar rätt annars är ju kalenderfunktionen värdelös. Och det var därför jag skaffade en SE 750i. Är det SonyEricsson som syndar?

När jag synkar min ny SonyEricsson 750i med iCal så hamnar vissa möten på rätt tid, andra förskjuts en timme. Först trodde jag alla förskjöts och har hållt på med internationella tidszoner och liknande på både dator och telefon. Men när jag nu inser att bara vissa möten blir flyttade i tid, andra ligger på rätt tid så börjar man nästan ana att övernaturliga krafter griper in. Vet någon något om detta?

Tack på förhand.

Jag har mitt adressregister i File Maker Pro 6. Varje gång jag ska skriva ut en faktura måste jag först skriva ut fakturan på laserskrivaren och sedan in i skrivarinställningar och ändra till inställningarna för etikettskrivaren och sedan skriva ut en etikett. Och sedan tillbaks till laserskrivaren. Det är säkert 15 klick varje gång och jag är verkligen trött på det. Jag förmodar att det är relativt lätt löst för den som kan File Maker och jag ska med glädje avlöna den som kan komma och hjälpa mig att lösa det. (Att sätta mig in i hur jag ska göra det själv tar för lång tid.) Jag håller till i Stockholms innestad och nås på bengt.renander@kreativitetsutveckling.nu

Tack på förhand
Bengt Renander

Nej det är knappast någon anledning. Jag har fått problem med programuppdatering sedan jag installerade Tiger. Den startar med stannar direkt. Inga felmeddelanden. Mycket mystiskt.

Jag får inte programuppdatering att fungera i 10.4. Det startar, men när strecket gått en centimeter stannar den och går sedan inte vidare. Någon annan? Vad göra?

Tacksam för respons

Programuppdatering fungerar inte för mig i Tiger. Heller inte QuicKeys. Finns det fler med samma problem? Och ännu hellre, någon som vet vad jag ska göra åt det.

Tack på förhand

När jag skrev om Spotlight som otroligt snabbt menade jag den nya sökfunktionen i Tiger. För övrigt har allt blivit påtagligt snabbare. Jag har en Power Book G4 1,25 med 1 GB RAM.

Jag fick Tiger vid 11 i dag. Ett helt dygn för tidigt. Spotlight är helt otroligt snabbt.

Vet du var man hittar dessa städprogram?

Finns det något bra program som går igenom hårddisken och städar bort gammalt skräp som inte används? Eller är det som här hemma, man måste göra det manuellt själv?