Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
cmlewan

cmlewan

Medlem
  • Namn Malte Lewan
  • Plats Lund
  • Sysselsättning Heteropolitan, laid back, noggrann, normal.
  • Registrerad 2002-11-28
  • Senast aktiv 2020-07-02
  • Antal inlägg 48

Foruminlägg

De senaste inläggen cmlewan har skrivit i forumet.

Den verkar väldigt bra. (Någon på Prisjakt tyckte dock ljudet var t o m mycket dåligt.) Men jag funderar, den har bluetooth 4.2, vilket är det senaste just nu. Men om man inte har så bråttom och väntar under året, så bör det komma hörlurar med bluetooth 5.0, och då är ju räckvidden fördubblad.

Då bör jag t ex kunna sitta långt bort i trädgården vid sommarstugan. Fast det krävs kanske att min mobil också har 5.0?

Åja, står nog fel i artikeln, lär knappast vara bluetooth 4.0 i dem.

Ursprungligen av reboot81:

Legitimering är när du bekräftar din identitet.
Underskrift i BankID-sammanhang är när du signerar, skriver under något. Tex att du läst ett dokument, eller att du godkänner överföringar.

Sant förstås. Legitimering är att få tillgång till ett system, t ex info eller röra sig runt i menyerna (eller göra en teknisk inställning). "Underskrift"/signering är att man godkänner en (ekonomisk och/eller juridisk) förändring. Som kommer tillhöra organisationens minne även efter att du loggat ut.

"Underskrift" och "legitimering" är för mig inte uppenbart väsensskilda begrepp. Det är inte väldefinierat att det skulle vara helt olika saker. Så den biten är för mig lite oklar.

Men det viktiga är ju att app tillverkarna kan avstå att tillåta touch ID för viss legitimering/underskrift/signering.

Ursprungligen av zinned:

Det går hur bra som helst utan FB, jag har aldrig haft ett FB-konto och skulle aldrig få för mig att skaffa ett. Jag klarar mig utmärkt med kommunikationen jag har med nära o kära. Jag menar att man bör ta sitt ansvar att värna om sina uppgifter i största möjliga mån, inte skänka dem till FB för dem att slå mynt av. För Google gäller samma sak.

Klart som tusan att man tycker man klarar sig utan om man aldrig haft det. (Jag skulle antagligen känna likadant med mobiltelefoner.) Men frågan är vad du känner att du hade gått miste om om du hade haft det och sedan tagit bort ditt konto.

Ursprungligen av cdecl:

Jag har aldrig riktigt förstått varför det ska vara så självklart att man ska kunna ringa med sitt vanliga abonnemang med godtycklig utländsk sådan. Jag förväntar mig inte heller att mitt busskort ska fungera utomlands, varför ska simkortet göra det?

Bra poäng. Men det är väl så att ett system där vi betalade lika mycket som en person i hemlandet, det skulle just precis fungera. Liksom för ett busskort. Men systemet där turisten betalar tio gånger mer för att ta bussen från King's Cross till Trafalgar Square gör det inte. En analogi.

Det kanske skulle vara kladdigt att vi surfade på lokala taxor. Så då gör vi så här i stället.

Ursprungligen av lappen71:

Jag behöver inte för jag har testat andra märken med likvärdig prestanda med senaste android.
Att upplevelsen skulle skilja mot Ace 3 betvivlar jag.

Ok, du föredrar helt enkelt iOS framför Android OS. Nåja, den inställningen respekterar jag.

Ursprungligen av lappen71:

Specarna må vara jämförbara med iPhone 5 men när man testar telefonen inser man att specar inte är allt.

Ah, du har prövat Samsung Galaxy Ace 3 på någon mässa eller nåt?

Ursprungligen av BlackSmp:

Vi är ju alla olika men jag hör fler och fler som är frustrerade över att de inte kan få tag på "vassa och bra" Androidtelefoner i <4" storlekar samtidigt som jag hör rätt många som föredrar 4S framför 5 pga storleken så jag tror inte att det kommer en Iphone med större skärm.

Möjligen kan man se en del Android-modeller som släpps halvåret/trekvarts år efter iPhonarna som 4"-utmanare. Samsung Galaxy Ace 3 i mellansegmentet, som kommer i augusti, tycks hårdvarumässigt/spec-mässigt kunna vara jämförbar med iPhone 5. Dock sämre skärm 800x480 vs 1136x640 och 5 MP kamera mot 8 MP: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=2048025

It’s not clear that NFC is the solution to any current problem, Schiller said. “Passbook does the kinds of things customers need today.” [September 12, 2012="2012"]

http://allthingsd.com/20120912/interview-phil...

I huvudsak tycks det vara en stegräknare deluxe, som man också kan fästa på armen när man sover för att få sömnrytmen. Och så kan man mäta pulsen.

Jag hänger inte riktigt med: "Sedan tidigare har Telia, Tele2 och Telenor skaffat licenser för 1800 megahertz-bandet, medan Tre har valt att satsa vidare på 2100 megahertz-bandet."

I nästa andetag frågar man just Tres presschef och han säger att "det är enkelt att stödja lte i Iphone 5".

Det är knöligt med den där installationen på USB-sticka eller extern hårddisk. Jag har jobbat många timmar med det. Överallt på alla sajter klagar folk på samma problem som de får som ni får här. Jag har dock fixat de initiala problemen som ni beskriver ovan (det där med att den avbryter i slutändan vid verifiering typ). Jag har använt Skivverktyg - jag tror det är samma princip som med Lion DiskMaker - och man gör lätt två misstag. Gör så här i stället för det fall ni kan tänka er att använda Skivverktyg:

(1) Man måste först unmounta partitionen på USB-stickan/hårddisken (men unmounta inte själva stickan/hd:n förstås, då kan det ju inte gå).
(2) Man måste däremot mounta själva Mountain Lion-imagen om man inte använder Lion DiskMaker, det räcker inte med att dra in dmg-filen som den är i Skivvertyg, så som det tyvärr ofta beskrivs på alla sajter.

Det konstiga är att Lion DiskMaker borde ha löst (2) själv [ (1) är ett mer straightforward problem, man får reda på direkt att något (men inte vad som) är fel ] men det är möjligt att den inte är uppdaterad för att systemet nu (sedan 10.7.4, skrev någon) kräver en mountad image, när det tidigare räckte med dmg-filen.

Jag har lyckats göra en USB-sticka med ML utan att systemet klagade genom att vara noga med (1) och (2), men i slutändan så fick jag bara en cirkel med streck igenom när jag försökte boota på det. Jag vet inte om det hela går att lösa helt. Jag försökte med en annan USB-sticka och gjorde samma sak med en extern HD. Alltid samma fel i slutändan.

Till slut gav jag upp alltihop och installerade om allt från Snow Leopard-DVDn. Det är två steg (egentligen tre, för man måste uppdatera SL till minst 10.6.6 däremellan), och det går hyfsat kvickt ändå.

Nu ser jag att det inte verkar ha hänt något sedan 2011-03-21: "Applikationerna är gratis och med dem kan man godkänna deklarationen och göra reseavdrag." ( Dags att deklarera - i år även med smartphone | Skatteverket [NS4 version]) Av en slump (?) råkar det faktiskt bara vara just det fältet/den rutan (reseavdraget) som man kan ändra med mobil/iPad. Problemet löst.

Jag försöker deklarera med min iPad, men jag kan inte ändra något annat (några andra uppgifter) än fält no 1 (reseavdraget). Jag vet inte hur man går vidare för att ändra något annat fält. Har någon löst det?