Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Lis-Peace

Lis-Peace

Medlem
  • Plats Uppsala
  • Registrerad 2003-01-03
  • Senast aktiv 2018-08-30
  • Antal inlägg 13

Foruminlägg

De senaste inläggen Lis-Peace har skrivit i forumet.

1

Nu gjort en topplista över Sveriges bästa webbcommunityn 2006.

Betraktar 99mac som ett av Sveriges 10 bästa communityn med motiveringen "Ger ett gott stöd till dem som vill pröva ett alternativ till Microsoft."

Topplistan finns på:
http://www.internetliv.se/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=2

Jag förstår seBBBe. Jag här själv avundsjukt kollat på reklamerbjudanden på PC-maskiner med samma hårdvaruspecifikationerna och skulle nog varit frestad om jag inte varit så fast i min programvara. Jag har också fått intrycket att det finns mer att välja mellan när det gäller programvara för linux för PC än för mac.

Anledningen till att inte uppgradera är att jag har en lite äldre dator och har gjort många tidskrävande anpassningar vad det gäller program och sådant, jag vill inte riskera att datorn blir ännu segare eller att anpassnngarna försvinner. Att uppgradera generellt sett måste väl alltid ifrågasättas? Jag väntar gärna ut barnsjukdomarna om det kommer något nytt.

Är det någon som hunnit få en uppfattning om det är värt att uppgradera till nya Ubuntu?
Den gamla fungerar rätt bra för mig förutom att den är väldigt seg uppstarten. På vilka sätt är den nya bättre?

Förefaller vara väl seg på en iBook G3 500 MHz med 320 Mb RAM. Akta er ni som inte har så nya datorer!!

Jag använder Eudora och vägrar hårdnackat att använda något annat. Visst..programmet anses vara gammaldags och adressboken är dålig men för den som vill spara mycket mail över lång tid och ständigt ha tillgång till den är programmet fortfarande överlägset.

Eminent var det ja. Men det handlar ju mer om kaffemaskiner än om kaffe...eller?

Jag installerade Ubuntu i vintras. Jag hade ingen som helst tidigare erfarenhet av Linux och det gick smärtfritt på första försöket. Det som var lite problem var att först bränna skivan i rätt format. Men däremot så slutade det med att jag fick installera KDE också för att kunna få in fler vettiga program.

Ursprungligen av j0ppe:

Om jag använda Parallels oftare skulle jag också ha 2gb i, 1gb för två system är aningen lite.

Det du säger om 1gb för två system skulle alltså gälla om man kör Parallels och inte Bootcamp för då startar man ju om emellan, är det så?

Okej, vad som fungerar är en sak. Men vad ser ni för för- och nackdelar? Jag tänkte att jag skulle skaffa ny dator nästa år och är väldigt sugen att köra Windows parallellt men är lite sugen på att ha linux också som jag just nu kör på en separat G4.

Jag är här sporadiskt och har inte presenterat mig förut. Gör på min fritid en guide över communityn och forum på nätet och ska just stoppa in lite datorforum. Är för övrigt lite av nostalgiker när det gäller gamla datorer, är intresserad av banvallscykling och miljöfrågor.

Finns det några macintoshanvändande tjejer i Kristianstad med omnejd? Flyttar ner dit igen i början på september.

1