Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Satyricon

Satyricon

Medlem
  • Registrerad 2003-01-04
  • Senast aktiv 2015-09-10
  • Antal inlägg 219

Foruminlägg

De senaste inläggen Satyricon har skrivit i forumet.

Foton som jag importerar till programmet Bilder syns inte längre under ”Bilder”, utan bara när jag markerar albumet ”Alla bilder”. Det gäller oavsett hur jag importerar bilderna, om det sker från en Iphone eller en kamera. Jag kommer åt samtliga foton genom att växla mellan ”Bilder” och ”Alla bilder”, men det är ju en omständlig metod som inte ska behövas. Någon som råkat ut för samma dysfunktion och har kunnat lösa problemet? Det verkar ha uppstått i samband med någon uppdatering nyligen.

Ursprungligen av reboot81:

sakhti.com ≠ apple.com

Och det lösenordet använder du inte tillsammans med saker som kan förknippas med dig hoppas jag.

Nej, det använde jag bara där ...

Tack.

De fick mitt lösenord till Apple-ID, men jag har ändrat det, hoppas det räcker.

Fick precis ett mejl från Apple med följande text:

Hello,

The following information for your Apple ID was updated on 12/16/2013:

Shipping and/or billing address

If these changes were made in error, or if you believe an unauthorised person
accessed your account, please reset your account password immediately by going to
iforgot.apple.com.

[...]

Layouten på mejlet stämmer inte med det mejl som Apple brukar skicka ut och när jag klickade på länken kom jag till en sida där inga uppgifter alls fanns för mitt Apple-ID. När jag loggade in parallellt via Apple sida fanns däremot alla uppgifter kvar. Är detta någon sorts humbug? (Jag har förstås skyndat mig att byta lösenord ...)

Är detta en länk som Apple använder sig av...? (se bif fil)

Elvatummaren blir perfekt för poeter och författare på väg. Svag i kött och ande väcktes habegäret.

Ursprungligen av Macus:

Det ska nog vara OK att uppdatera bios.
Men sätt i nätadaptern först.
Man vill inte att datorn skall tvärdö när man uppdaterar.

Ja, det var okej, om än en pärs. Efter uppdateringen gick det nämligen inte att boota. Fläkten drog i gång som besatt. En minut in i uppstarten dog skiten varje gång. Fick dra ur sladden, ta bort batteriet, hålla startknappen intryckt en minut och sen, vid Napoléons vålnad, fungerade det! Den håller baske mig kontakt med Airporten. Kan samtidigt rekommendera uppdateringen av ljudkortet som gör att ljudet från de inbyggda högtalarna blir drägligt, det vill säga förnimbart.

Tack, alla.

OK, jag testar ikväll. Skiter det sig får du bonk...

Ursprungligen av Macus:

Starta AirPortverktyg. Under trådlöst, trådlösa alternativ, slå på störningskompensation.
Ändra kanal till något annat, ifall det är andra nät som ligger på samma kanal.

Uppdatera drivrutinerna till nätverkskortet på PC:n. Kolla om du hittar någon nyare version hos Acer.
Service & Supportärenden

Jag har kollat runt lite och det är fler frustrerade ägare till Acer Aspire som har problem med Airport-uppkopplingen. Somliga har kunnat lösa problemet med en s.k. bios-uppdatering.

Jag sneglar lystet på uppdateringsfilen, men: Vågar man sig på en sådan operation i det lilla livets själva hjärta? Acer säger nämligen att bios bara bör uppgraderas efter inrådan från deras supportiva überkommando.

Tack. Det här var nog en bättre trådplacering...

Ja, du har rätt att det finns lite olika inställningar i Airporten. IMacen har väl 11n, men jag har ställt in Airporten i det 11n-läge som även hanterar 11b och g (vilket pezen klarar). (Ställer man Airporten i enbart 11n-läget funkar den inte alls med pezen.) Så jag kommer inte så mycket längre. PC:n upptäcker ju Airporten och indikerar full signalstyrka, men den kontakten bryts ideligen. Och den bryter alltså bara när jag surfar med Airporte, inte mot andra trådlösa routrar.

Jag skaffade en Airport Express för en vecka sedan. Den funkar perfekt till Macen, både för internet och för att strömma musik från iTunes. Problemet är min pezelapptåpp, en Acer Aspire One med Windows XP. Den hittar airporten men kontakten bryts ideligen: man kan surfa en minut, sen är det okontakt en minut, och så håller det på. Det är förbannat tröttsamt. Problemet uppstår bara när jag kopplar upp mig mot Airporten; jag kan surfa trådlöst utan problem med vanliga bonnroutrar, på kaféer, bibliotek osv. Det är sugigt att det funkar så kasst med Airporten, vad kan det bero på?

Jag har installerat Basilisk II och OS 7.5.3; det funkar i och för sig väldigt bra och det bootar som blixten. Men: Mappen med Classicprogram är osynlig från Basiliskläget och därmed kan jag inte köra några program utöver Skriv Text ...

Jag har alltså en ”sluss” mellan OS X och emulatorn i form av en UNIX-avbild. Basilisken hittar det mesta, men många mappar och filer är och förblir osynliga. Vad kan man göra åt det?

Det här låter ju för jävligt.

Jag håller med Mondo om det mesta.

Jag kör privat med skraplotter och Safari. Kan inte klaga på funktionaliteten. Funkar snabbt jämfört med t ex Plusgirot, där förstasidans vänstermeny tar en evighet att ladda även med snabbt bredband.

Det blir markant bättre ljud med en extern mikrofon. Jag kör med en Sony-mick för 1200 spänn som jag använder när jag filmar scenuppträdanden. Det blir rena teveljudet!

Ursprungligen av miri:

Då måste du nog precisera vad du menar?
Har du kitobjektivet om än något plastigt 18-55 så har det förträffliga mätvärden http://www.photozone.de/8Reviews/lenses/nikkor_1855_3556/index.htm
Dvs ett utmärkt objektiv vad det gäller detaljupplösning.
Vad skall du ersätta detta med?
Mikael

Jag skulle vilja ha lite längre zoom, men inte för lång. Därför tänkte jag att 28-100 kanske kunde vara ett alternativ, fast jag har inte lyckats hitta någon recension av detta objektiv. Och jag vet inte heller om det är så lyckat ihop med en digital SLR.

Tack för länken med mätvärdena för 18-55:an! Man ska kanske inte avskriva den gluggen trots allt.