Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Micke W

Micke W

Medlem
  • Registrerad 2001-05-20
  • Senast aktiv 2021-09-15
  • Antal inlägg 2768

Foruminlägg

De senaste inläggen Micke W har skrivit i forumet.

Om kvalitet och funktionalitet är viktigt så skulle jag rekommendera tex. denna
http://intl.tumi.com/product/index.jsp?produc...

eller

http://intl.tumi.com/product/index.jsp?produc...

Har ni inte läst vad jag skrivit? Hårddisk-kabeln bråkar på denna modell. Det gör att datorn uppför sig precis som beskrivet och även som om hårddisken skulle vara skadad / trasig. Vi har +700 MacBooks av denna modell. I 8 fall av 10 är det endast kabeln som behöver bytas och i 2 både kabel och disk.

Ursprungligen av juanito:

Eftersom ni blåst om disken och formaterat om den, har jag svårt att se att filsystemet kunde vara boven. Men hade ett liknande problem med men Ti Powerbook och då fick man heltenkelt reparera filsystemet för hand från terminalen. Jag räddade så min data och formaterade sen om disken. Sen hade den disken inga fler problem.

Men det är länge sen och innan intel tiden, mycket har ändrats sen dess. Jag tippar på batteri, inte lapptoens bruks batteri utan ett litet ett som håller pram och smc igång när datorn är avstängd eller så just hårddisken.

Datorn är 3 månader gammal. Det är inte batteriet. Med + 1000 datorer så har vi ganska bara koll på vad som krånglar och vad som inte krånglar.

Eftersom det med 99% sannolikhet är jag som är huvudansvarig för datorerna på denna skola så svarar jag här.
Datorn lämnades in för att den inte kunde uppdatera firmware. Det var en uppdatering av systemet som gått fel för användaren. Datorn installerades om och nu med Mavericks. Användaren återställde data från en Time Capsule. Efter det började datorn gå långsamt igen. Man kom överens om att göra ett nytt försök och denna gång skulle eleven bara ta "viktiga filer" till ett USB och inte hela Time Machine backupen. Nästa normala åtgärd är att byta någon hårdvara om problemen kvarstår. För att göra detta måste naturligtvis datorn lämnas in. Ett vanligt fel på dessa datorer är hårddiskkabel och symptomen är seg dator.
Rådet tidigare att lämna in datorn är det som gäller. Självklart är detta garanti och inte en försäkringsfråga om inte datorn har skador eller blivit utsatt för spill.
Tilläggas, att jag aldrig diskuterat detta fel med eleven och alltså aldrig påstått att det inte skulle vara fel på hårddisken. Personen som installerade om datorn sade att det finns inget som indikerar att det skulle vara något fel på disken. Omistallationen gick lika snabbt som vanligt utan avvikelser.
Uppmaning till davidhammarberg är att lämna in datorn så fort som möjligt. VI har bra service på skolan och datorer hämtas och lämnas 2 ggr per dag till och från verkstaden.

Du skulle också kunna kolla med Adlibris om det är något fel med boken och om de kan försöka rätta till det.
Vi abonnerar på en tjänst med flera tusen böcker och i början var det flera böcker som inte riktigt vill fungera. Dock kunde förlagen och de som tillhandahåller tjänsten fixa dessa.
Lycka till!

Verkar tyvärr inte bara vara du som har problem med iBooks.
http://www.the-digital-reader.com/2013/10/23/...

iBooks läser Apples DRM skyddade böcker. Den kan inte hantera Adobes DRM skyddade böcker. Vidare kan du läsa icke skyddade epub och pdf. Enklare att använda Bluefire Reader på en iPad eller iPhone.
Kanske dessa länkar kan hjälpa dig:
http://www.adobe.com/products/digital-edition...
http://minabibliotek.se/125119/sa-lanar-du-e-...

Ja, självklart. Tänkte inte ens på att någon skulle döpa sitt trådlösa nät till Mittnät

Gör 2 nät med olika namn. Ett kallar du typ Mittnät och det andra för mittnät2. Ställ in Mittnät2 på enbart 5 GHz
Kolla om det gör någon skillnad om du kopplar dig via det ena eller det andra. Jag gissar att 5 GHz kommer att ge mycket bättre prestanda om du har bra signalstyrka. Om du har möjlighet kan du också pröva att flytta din TimeCapsule lite. En meter åt ena eller andra hållet kan göra stor skillnad.
Vad gäller 2,4 GHz så kan du testa med att byta kanaler. Egentligen är endast 1, 6 och 11 användbara kanaler. Du kan ladda ner ett litet program som låter dig se vilka kanaler dina grannar ligger på.
Genom att hålla nere alt-tangenten samtidigt som du klickar på WiFi symbolen i menyraden så får du mer information. Bland annat signalstyrkan.

Du kan nog beställa nätkabeln från en auktoriserad verkstad.

Ursprungligen av primu[s]®:

Men är det öppet nu? Är det inte kallt?

Brrr

De har nog öppet året om tror jag.
http://www.disneylandparis.co.uk
För oss Norrlänningar är det rena sommaren i Paris året om

Eftersom du inte nämnde vad du har för budget...
Disneyland Paris slår säkert allt annat i Europa för en 5 åring...

Bon voyage!

Du har relativt dålig signalstyrka på 5Ghz. -70 kan man ha som riktmärke.
Om du läser denna artikel så kanske det kan hjälpa dig. Prova även med att flytta lite på din AP. 50 cm kan göra mycket i signalstyrka.

http://meandmymac.net/1700/fine-tuning-5ghz-p...

Lycka till!