Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Goldbeach

Goldbeach

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Jag är egentligen rätt trist.
  • Registrerad 2003-01-08
  • Senast aktiv 2011-04-26
  • Antal inlägg 294

Foruminlägg

De senaste inläggen Goldbeach har skrivit i forumet.

81.743 stycken tror jag. Men jag hoppas förstås på fler.

Jag har nu skaffat Telia digital-TV men har TV:n (och därmed digitalboxen) för långt från modemet. Det finns då två lösningar:

1. Köpa en aslång ethernetsladd. Inte snyggt.
2. Köpa den trådlösa mojängen Ruckus Mediaflex: Ruckus MediaFlex Privat - Telia.se

Fråga: kan man inte på något sätt damma av min avlagda Airport Snow och använda den istället? Någon som vet?

Hackmöjligheterna/riskerna är intressanta, men tar lite för stor plats i diskussionen här. Vänligen starta en egen tråd.

Återkommer med modellnamn på de bägge godkända telefonerna på firman, det är inte helt lätt i semestertider. Men så länge, jag är fortfarande intresserad av argument som är användbara när det gäller att motivera varför vi ska lägga till iPhone på listan av godkända lurar. Fler förslag?

Godkända mobiler: Nokia 3110: Nokia 3110 classic - Nokia Sverige och sedan en smartphone som jag måste få återkomma med modellnamn på.

Låt mig fylla på med några fler iPhone-argument:

* Fungerar som extern nummersats när man tex jobbar i Excel:
iPhone som Excelhjälp - MacWorld

* Bra att ha som liten extern hårddisk:
4 sätt att använda iPhone som hårddisk - MacWorld

* Höjd säkerhet "– Säkerhetsmässigt täpper Iphone nu till luckan den eventuellt haft till andra telefoner. Den kliver rent av upp i täten där data nu kan krypteras på telefonen och på säkerhetskopior. ":
Nya iPhone mer intressant för företag - MacWorld

* Fjärrradering (remote wipe):
Apple - New features make MobileMe the ultimate iPhone accessory.

Jag har förstås svårt att se att det finns många funktioner som är unika för iPhonen - men jag vill ha en mobil som innehåller det jag behöver. Inte ett ihopplock. Men vem vet, det kanske finns andra modeller som klarar det. Fast i den här tråden är jag mest ute efter att samla bra argument, sedan får jag koka ihop det och jämföra med andra modeller.

Jag jobbar på ett av de större medieföretagen i landet, där en handfull mobiltelefoner är godkända att ha som tjänstemobil. iPhone är inte en av dom. Nu ska jag dra igång en intern lobby-kampanj för att iPhone ska bli godkänd, och skulle vilja ha lite förslag på goda argument att lägga fram.

Bland argument jag spontant kan tänka mig finns:

* Man kan låsa en stulen mobil på distans.
* Den funkar med Exchange-server.
* 100% (nåja) och problemfri (nåja) synkronisering med Mac.
* Inbyggd e-bok-läsare.
* GPS gör det bland annat möjligt att enkelt fixa navigation i bilen, och spara tid vid resor till olika möten.

Men vad finns det mer för argument som jag kan/bör använda? Är den tex "säkrare" i någon aspekt? Finns det några funktioner och egenskaper som bör lyftas fram? Något mer?

Vänligen bomba på med förslag på argument!

Gärna lite jämförelser med motsvarande smartphones, och kanske länkar till test av smartphones som kan vara bra att referera till.

Tackar på förhand.

Jo, jag har ett dolt nätverk. Och det funkade när jag stängde av lösenordskravet på nätverket, så det faktum att det är ett dolt nätverk borde väl inte sätta käppar i hjulet på det här sättet?

Kusligt snabba svar, på ett rätt smalt (nåja) ämne - mitt i natten dessutom!

Japp, jag har googlat felmeddelandet utan någon lycka.

Zeppo; hur många bokstäver har du i det lösenord du anger i "WPA/WPA2" inställningen i Airport Expressen?

Hur ser man om man har den nyare Airport Expressen? Min är iochförsig drygt fyra år gammal, så den hör nog inte till de nyare modellerna.

Jag har nyss skaffat en Playstation 3 och har enorma problem med att få ut den på Internet. Basstation jag använder är Airport Express. Jag har senaste programvaran på PS3:an (version 2.50).

Ovanstående är förutsättningarna. Jag har testat fram och tillbaka, men får det enbart att fungera om jag ställer om mitt trådlösa nätverk hemma till att inte använda lösenord. Då hittar PS 3:an Internet som en dans. Men om jag ställer in nätverket så det krävs ett lösenord vägrar PS3:an hitta IP-adressen när jag testar uppkopplingen. (Och ja, jag har uppdaterat kontoinformationen så PS3:an vet vilket lösenordet är.) Med vissa inställningsförsök får jag felmeddelandet 8013030F redan innan jag kan testa anslutningen. Men för det mesta lyckas den aldrig hitta IP-adressen när jag testar anslutningen.

Vad göra? Det fungerar ju alltså om jag kör med ett nätverk utan lösenord.

Tackar på förhand!

Jag sprättade upp plösen lite grann, tryckte ner sändaren och låste med en säkerhetsnål. Tog 1 minut och funkar klockrent.

Vi har nu kört InCopy några månader på Mac. Ett par grejer skulle jag vilja ändra, men kan inte hitta dessa inställningar. Kanske har någon här en lösning på något av mina bägge problem?

1. Kan man ändra rättigheterna/inställningarna, så att personen som jobbar i InCopy kan ändra storlek på textblock om det behövs?

2. När InCopy-personen gör anteckningar visas dessa som en liten, liten symbol i InDesign för layoutaren som sitter i InDesign. Symbolen är såpass liten att den lättt missas. Kan man förstora symbolen?

Tackar på förhand.

Jag fattar inte hur/om man kan lägga in egna omslag manuellt på de album där iTunes inte själv hittar omslagen. Nån som lyckats?

Jag löste följdfrågan efter lite laborerande. Återigen tack för snabbt och bra svar i den här tråden.

Kanon, tack! Det gjorde susen.

Följdfråga: hur gör jag om jag ska radera allt skrivet av Markus, men bara inlägg som var värdet "0" i kolumnen "new_topic"?

("new_topic"-kolumnen syns inte på skärmdumpen ovan, men den finns. Utanför bild.)

Senast redigerat 2006-09-09 02:16

Jag har ett Invision Power Board diskussionsforum, och ska nu försöka radera ett par medlemmars inlägg via mySQL i admin-gränssnittet. På nån sajt läste jag att följande textremsa skulle kunna göra susen:

DELETE FROM testforum_posts WHERE author_name=Markus

Detta borde radera samtliga inlägg från medlemmen "Markus". På skärmdumpen visas hur gränssnittet ser ut för den här funktionen.

Problemet: när jag kör queryn får jag följanded felmeddelande: "Unknown column 'Markus' in 'where clause'". Vad beror det på/hur ska jag komma förbi felmeddelandet/vad gör jag för fel?

Senast redigerat 2006-09-09 01:12

God afton,

finns det någon sajt där man kan söka vad ett givet företag har för organisationsnummer? Visst kan jag ringa och ta reda på det, men jag skulle bli rejält hjälpt av att kunna ta reda på det nu ikväll..

Tackar på förhand!