Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Göran K

Göran K

Medlem
  • Plats Uppsala
  • Sysselsättning -
  • Registrerad 2003-01-29
  • Senast aktiv 2021-05-27
  • Antal inlägg 92

Foruminlägg

De senaste inläggen Göran K har skrivit i forumet.

Spännande koncept med att skriva om generösa garantier osv, på svenska, med samma storlek på texten som övriga texten. I den lilla texten står det att garantierna inte gäller, i princip. Undrar vad Konsumentombudsmannen anser om detta udda förfarande?

Ursprungligen av Borttaget:

Jag kan tyvärr inte ta Backblaze seriöst hur mycket jag än vill.

De använder konsument-diskar i en företagsmiljö för att spara pengar när de istället borde satsa på helt andra diskar.

Så kan det säkert vara, men eftersom de använder konsumentdiskar är statistiken helt anpassad för oss konsumenter. Eller?

Påverkar vilken typ av diskar de använder, hur tillförlitlig deras statistik är?

Senast redigerat 2018-07-23 15:14

Innan ni köper HDD kolla den här sidan. Ett molnföretag med närmare 50 000 HDD i drift och statistik kring dem. Vet inte hur anpassningsbart det är på hemmamiljö, men känns mer förankrat än Nisse på hörnet som iiiiinte har haft några problem med de diskar han säljer.

https://www.backblaze.com/blog/hard-drive-rel...

Det är väldigt lätt att köpa på sig utrustning, speciellt när man precis har hittat något som är kul, spännande och kreativt.

Innan du skaffar mera prylar tycker jag att du ska använda det du har. Du har bra omfång på ditt objektiv, prova gränserna och upptäck vad du är intresserad av. Det kan vara makrofoto eller precis vad som helst. Ta massor av bilder, ta någon (gratis)kurs hos moderskeppet och lär dig grunderna. För en blygsam summa kan du bli medlem och ladda upp bilder på fotosidan.se och få konstruktiv bildkritik från andra intresserade fotografer. Det är inte bara utrustningen som gör bilderna!

Det här var kanske inte det du ville höra, men något att fundera på.

Ursprungligen av CekariYH:

Kul att du fick till det, men, en NAS är ju inte speciellt för Mac, utan ska ju funka även med Windows, Unix, DLNA etc etc och då blir det inte speciellt "Macigt" när man ska ha in allt som inte är direkt för Mac enbart.

Visst är det så, men den här resan pekar med tydlighet på att det ligger en hel del arbete och tanke bakom MacOS för att få det så streamlinat, snyggt och användarvänligt. Även om NASen ska fungera för en mängd operativsystem, så är det ändå Synologys egen lösning och det finns potential för förbättring. Bara en sådan sak som ordval och texter, det kräver lite mer kunskap och eftertanke.

Som jag skrev tidigare, om Synology har högst användarvänlighet vill jag inte ens tänka på alternativen...

Tack alla för hjälp och glada tillrop!

Fick till det genom att ändra inställningen så att jag accepterade ALLA utvecklares appar. Sedan var det autostrada. Ett j-vla klickande på olika ställen och inte alltid helt självklart. Säkert för andra, inte för mig.

Personligen framstår det som ett windowsträsk, med en massa filer som sprider sig hit och dit. Men, det är väl bara att tugga i sig? Speciellt när man kan läsa att detta är den mest maciga mjukvaran till en NAS. Vill inte ens tänka hur de andra ser ut...

Väldigt vad mycket plats det blev på hårddisken! Nu ska här rippas köp-DVD och musik CD, här ska rensas i hyllorna! Kul med semester.

En till som inte får till det. Men är nog lite skit bakom spakarna i mitt fall. Nybörjare, fast nog skulle Synology behöva några som är bättre på att uttrycka sig på svenska. Det är alltid bra att använda samma nomenklatur genomgående, om man säger så...

Ursprungligen av keptang:

Plex finns med i pakethanteraren, men vill man ha senaste uppdaterade versionen innan den kommit in i pakethanteraren så laddar man ner den från plex.tv och installerar den med pakethanteraren (Manual Install).

Fattade det där med att gå via Finder. Återstår bara att få till den däringa Manual Install. Jag har öppnat för installationer från Synology och andra, enligt bruxet. Men sen da? Vad är det för fel med att dubbelklicka och grejorna installerar sig själv eller dra och släpp?

OSX gör livet enkelt!

Precis packat upp en DS916+ m 8 GB. Installerat 2 x 4TB WD red.

Så här direkt på, några snabba synpunkter. Mycket enkelt att starta upp och installera senaste operativ, initiera diskarna. Inte för att jag vet om det gör någon skillnad, men det känns lite snålt att de skickar med CAT 5e kablar när resten av huset är CAT 6.

Det maciga tog slut när det var dags att flytta filer då det helt plötsligt blev väldigt M$, med många fönster och massor av text. Typ, lägg in filerna i ett fönster och i ett annat ser man att de flyttas. Säkert mycket enklare än det har varit tidigare, men det känns ändå väldigt windows och långt från MacOS.

FRÅGA! Hur f-n gör man för att manuellt installera en uppdatering till Plex media server? Den kommer som en exe. Finns inget att klicka på eller dra och släpp... Hjälp! Börjar känna dags för en flytande attitydjustering.

Någon som vet om det går att byta rammodul på Synology ds916+? Har kollat runt en hel del, men hittar inget svar.

Det finns en hel del kurser, heltid, deltid, kvällar eller på nätet, som väsentligt hjälper dig att bli en bättre fotograf. Utrustningen gör inte bilden, men med en bra kunskapsgrund blir det lättare att använda utrustning för att få bättre bilder.

Som någon skrev, begagnat är ett bra insteg. Kläm och känn på olika kamerahus för att se vad som passar dina händer bäst och hur du vill hålla kameran. för mig är det viktigt att det känns intuitivt hur man använder de olika funktionerna som finns. När du sedan väl har hittat rätt för dig, ta massor av bilder samtidigt som du försöker komma ihåg hur du gjorde när du tog varje bild, så att du kan upprepa bilden och resultatet senare.

Lyckat till!

Som jag letade efter uppdateringen...

Ursprungligen av keptang:

NASar har inget speciellt stöd för ATV. Tänkte du på Airplay via en Iphone/Ipad? Det fungerar med Synologys appar.

Å f-n! Tack för att du visade mig mitt feltänk.

Tänkte ladda NASen med film och köra över nätverket till en ATV för att sedan njuta via TV eller padda.

Funkar det med Synologys appar och transcoding?

Ursprungligen av reboot81:

Synology har ett par nya NASar på gång:

  • DS414j, a budget-friendly NAS device for home use and small offices

  • DS414slim, which is an eco-friendly option

  • DS214air, which includes an 802.11ac WiFi and a USB WiFi dongle

  • EDS14, which is designed specifically for surveillance cameras

  • DS414play, en uppföljare på DS214play med plats för 4 diskar.

Du sparade mig just en hel del pengar eller i alla fall funktionalitet. Gillar ds414play med transcoding, som ett hemmaalternativ att kunna skicka filer till paddor och telefoner utan att behöva nyttja handbrake känns som ett fall framåt. Gissar att behovet av handbrake minskar drastiskt.

Någon som vet hur den fungerar med ATV?

Ring Apple och fråga! De om några borde veta, eller tillverkaren av fästet. Om alu-ramen stör ut GPS-mottagningen kan man ju undra hur de tänkt?