Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Metalguru

Metalguru

Medlem
  • Plats Kristianstad
  • Registrerad 2003-02-21
  • Senast aktiv 2009-09-08
  • Antal inlägg 77

Foruminlägg

De senaste inläggen Metalguru har skrivit i forumet.

Ursprungligen av rhesus:

Ibland måste man redigera .kext-filen för drivrutinen och lägga in rätt vendor och product id i den för att systemet ska fatta att denna drivrutin behöver laddas till stickan.

Rena grekiskan för mig, kan du utveckla det lite;)

Fixat, tack för hjälpen. Det var nya drivrutiner som behövdes

Jag HAR installerat drivrutinerna, men när jag försöker välja nätverket i systeminställningar så står det bara att kabeln inte är ansluten.

EDIT: Adaptern är en DWL-G122, med vilken jag använder drivrutiner från Ralink, eftersom det tydligen inte finns några drivrutiner från D-Link till Mac för

Min dotter har en Mini, utan AP som tidigare kopplades till nätverket via en USB-sticka, D-Link DWL-122, och det funkade ganska bra. Men sedan jag uppgraderade hennes dator (arkivera installera) till Leopard så säger datorn bara att kabeln inte är ansluten, och det spelar ingen roll hur jag rycker o sliter o skiftar ingång så hittar den inte enheten. Jag har även försökt med en annan USB-sticka/adapter utan framgång.
Vad göra? Vad finns det för alternativ till adaptern? Det är för långt för att dra en fast lina, och den har som sagt inte Airport.

Nu funkar det igen.
Jag var på Telia och fick låna (faktiskt) en nytt modem, och då föll allt på plats.
Tack för svar!

Kortfattat:
• Jag kommer ut på nätet på MacPro:n med ethernetsladden i det första hålet (som på bilden)

Jag kommer inte ut på nätet via:
• Airport, som bara säger att jag inte är ansluten till internet (jo jag har resetat den och gjort massor med omstarter)

• NetGear som inte heller hittar internet

• MiniMac:en som jag försökt med fast lina via samma utgång som funkar för MacPro:n

• Med MacPro:n via något annat uttag på modemet

Kollat, men det kan ju ändå inte vara fallet eftersom internet funkar på EN dator, samt bredbandsTV:n också är OK

Den dator som det funkar på, MacPro:n har jag kopplat direkt till adslmodemet via ethernet (standard). Jag gjorde samma sak med Mini:n och då funkade det inte trots samma inställningar och på samma utgång på modemet, men icke.
iMacen har jag bara kört trådlöst via AP:n och Netgearroutern och det funkar inte heller.
Jag försökte ställa in Netgearroutern med fast lina via Macpro:n, men kom inte ut på nätet på den, och jag kommer inte ut via AP:n heller

Jag har råkat ut för något märkligt, till och med svårt att förklara...
Av någon anledning så funkar det bara att komma ut på nätet på en av datorerna hemma, min stationära MacPro.
Först trodde jag det var nätverket via min AP extreme, så jag testade att koppla in min dotters Mini direkt till adsl (telia 24 mb) modemet. Men det funkade inte på någon anslutning eller inställning.
Testade då vidare att koppla in en NetGear router WGR614, men det funkade inte heller, inte ens med min MacPro med ethernetsladd. Inte heller iMacen går det att komma ut på.
Jag har testat alla möjligheter med omstarter och sladdbyten, men inget funkar. Har snackat med Telias support, men dom svär sig fria eftersom jag kommer ut på nätet på en dator samt att bredbands-TV:n funkar utan problem.
Jag har kört mac i över tio år och fattar rätt mycket, men det här går över mitt förstånd.
Kan det vara något med modemet? Tänkte kolla med en Teliabutik om jag kan låna och testa något annat modem. Men den funkar ju till MacPro:n, så det låter orimligt.
Jag har inte ändrat några inställningar på någon dator, och det borde ju vara hur simpelt som helst eftersom jag kör med dynamisk DHCP.

Jag har råkat ut för något, i mina ögon ganska märkligt, nämligen när jag gör omstart så går inte skärmen igång. Datorn "donglar" och verkar köra igång, men skärmen förblir svart. Det enda sättet jag kan få igång den är att tvångsavsluta burken, bryta strömmen, vänta en liten stund och starta upp på nytt. Då går det (oftast) igång, men emellanåt så hittar den inte firewire, där jag har mitt ljudkort och ett par hårddiskar.
Jag har testat med en annan skärm och har fortfarande samma problem, så felet bör sitta i burken. Men jag vet inte om det är ett hårdvaru- eller mjukvarufel. Men jag misstänker att felet uppstod efter jag installerat Parallels och XP. Jag har avinstallerat det, men felet är kvar.
På något sätt misstänker jag att den inte stängs av ordentligt... eller så här; den stängs av för snabbt, som om den inte kör igenom systemet innan den släcker ner.
Jag har testat att starta utan externa enheter, men utan resultat. Har även testat båda skärmportarna utan resultat...
Burken är den senaste MacPro:n 2.8GHz 2xQuad med 4 Gb internminne. Skärmen en 23" Cinema Display.
Jag har snackat med Macotekets support, men hon hade aldrig hört något liknande (ny på jobbet...)
Någon som känner igen problemet?

Det här är ju skandal, nu kan jag inte ens skriva på min laserskrivare.

Det här är ju för ... pinsamt, Vista-nivå. För min del så funkar inte InDesign CS3 samt att Google Earth krashade några gånger innan jag ominstallerade det. Även iTunes jävlades, det gick åt tre cdskivor för att bränna en. Det är ju inte meningen att man ska behöva ominstallera en massa program bar för att man uppgraderar systemet, skit rent ut sagt.

Dom ÄR svindyra. Visst, jag har hittat dom på amerikanska sajter, men det diffar inte speciellt mycket i pris.
Kammade mer eller mindre noll på eBay

Har precis installerat Leoparden utan problem, förutom att ID CS3 inte går att starta. Kraschar vid uppstart.
Vad jag förstått är det inget ovanligt problem där det egentligen inte finns någon lösning på än (Adobe ska tydligen släppa en uppdatering i januari). Men frågan är hur vanligt det här felet är, finns det någon som fått det att funka och i så fall hur?
Alla andra CS3 program funkar fint. Tack och lov så har jag inte tagit bort CS2 från burken än...