Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
statemachine

statemachine

Medlem
  • Plats Jönköping
  • Registrerad 2003-03-06
  • Senast aktiv 2007-07-13
  • Antal inlägg 388

Foruminlägg

De senaste inläggen statemachine har skrivit i forumet.

Ursprungligen av aelva:

Ja just det, tänkte fråga: "command + s" - jag har ingen command-knapp. är det en tangent som finns på mactangentborden? Jag bytte PC mot mini, men har pc-tangentbord och pcgrejorna kvar än så länge...

Använd windows-knappen

/Marcus

Ursprungligen av johan_tanying:

Det var väl ett problem på tidigare generationer?

12" iBook 1,2 GHz dec 2004 = nema problema
PM G5 1,8 GHz DP dec 2004 = nema problema
PM G4 350 MHz 1999 (inköpt beg 2000) = nema problema
PB 190 1996 = massor av problema

Kanske var det värre förr?

PB 190 kan ju sägas tillhöra 5300-familjen, en fruktansvärt dålig modellserie. Efterföljaren 1400 höll (och håller) oerhört mycket högre kavlitet. Min morbror har kvar sin gamla 1400 som komplement till sin G5:a, för att kunna köra lite äldre program han fortfarande har kvar. Maskinen funkar helt perfekt fortfarande.

Det beror kanske på mailservern. När programmet mail vill ta bort ett meddelande från servern, skickar den kommandot DELE <meddelandenummer> till servern. Det är inte alla pop3-servrar som bryr sig om detta, vissa, tex. Novell GroupWise, ignorerar detta totalt.

Google G-mail har en publik smtp, som du kan använda om du har ett konto där. Den fordrar dock lite speciella inställningar, men allt detta finns beskrivet där. Säg till om du vill ha en gmail-invite.

Kolla om du av misstag råkat ändra default gateway på de berörda datorerna.

En TFT är bara bra i den riktiga upplösningen, vare sig den är dyr eller billig. Det finns bara precis 1280 pixlar på bredden och 1024 pixlar på höjden. Kör man någon annan upplösning blir det ju fel, det är inte så konstigt.

hahaha alltid lika kul när det kommer såna här scamförsök! Jag matar regelmässigt in en massa falska uppgifter! Då får de jävlarna mer att göra, tar ju lite tid att sortera bort all skit.

Eller så installerar du Photoshop CS 2 testversion, som slutar fungera efter 30 dagar. ImageReady, som följer med fortsätter dock att fungera!

Ursprungligen av JonasEk1:

Om personen inte har panger att återbetala pengar så skall de gå via kronofogden. Sen är de upp till kronofogden att avgöra om dom vill ge dig pengare och skuldsätta förövaren. I mitt fall så är förövraren skyldig staten 80 000kr plus att han blåst personor på över 70 000kr men enligt dem jag har snckat med på polisen och åklagaren så är chansen ändå våldigt stor att jag får tillbaka mina 14000kr.

Skulle kronofogden betala hans skuld? Kronofogden hjälper folk att driva in skulder genom att sälja vad de äger och beslagta deras tillgångar, de betalar inte skulderna till fodringsägarna från den egna kassan!

Bilden är borta, någon som hann spara ner den?

Ursprungligen av oskich:

Caps lock är ju ett måste när man spelar marathon - annars måste man ju hålla in springa-knappen hela tiden...

Spelar du fortfarande det?

Ursprungligen av DeeJam:

Off scope:
Jag tycker att det är lite häftigt att IBM (som jag jobbar hos) har en egen ip-serie. 9.x.x.x är reserverat för IBM!

En egen IP-serie är det många som har, men då oftast en C-klass
IBM har, tillsammans med några andra gamla jättar, en egen A-klass.

Ursprungligen av Björn Leander:

Jag har letat lite och det verkar som om Apples gamla AirPort-kort (802.11b) ska fungera som ett vanligt PC Card. Detta skulle innebära att det går att sätta in ett sådant kort och hårdvaran i en PowerBook 2400c skulle acceptera det. Problemet är att få operativsystemet att köra det. Men efter lite sökande så hittar jag AirPort 1.3.1 Patcher for 3400c and 2400c som tydligen ska få Apples AirPort-programvara att fungera.

En frågeställning jag dock inte hittat svar på: Apples datorer som AirPort officiellt stödjer har en inbygd antenn som ansluts till AirPort-kortet. Någon sådan antenn har inte PowerBook 2400c. Innebär detta ett problem? Innehåller AirPort-kortet en antenn eller finns datorns antenn enbart för att förlänga räckvidden?

Det blir väl som vilken PC som helst, Wlan-kortet innehåller en antenn. Att försöka köra med AirPort skulle jag inte göra, bättre att försöka få något mer generellt kort att fungera.

http://gallery.sourceforge.net är bra om du har tillgång till en SQL-server...

Original 10 GB? Jag fick bara med 2 GB till min 8500...