Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
superduperjacob
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2003-04-04
  • Senast aktiv 2018-06-04
  • Antal inlägg 287

Foruminlägg

De senaste inläggen superduperjacob har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Reisan:

Jag har bara pingat på en pc innan. Hur gör man i en mac?

Öppna Terminal och skriv:
ping din.iphones.ip.adress
När du är nöjd trycker du CTRL+C

Ursprungligen av Powerslave91:

Är det någon som vet om det finns någon iPhone återförsäljare nära staden Eire, Pennsylvania i USA, om inte hur tar man reda på det?

Min far ska nämligen kanske dit om en vecka, så jag tänkte att jag skulle be honom att köpa en iPhone med sig hem till mig. Vad krävs för att man ska kunna köpa en telefon?

http://www.ifoapplestore.com/2007/04/09/google-earth-store-maps/
Lycka till!

We attempted to deliver your item in SWEDEN at 9:35 AM on October 8, 2007.
Nära nu ...

7S739 - 1.1.1
för tillfället, men snart blir det förhoppningsvis party om #iphone-dev får vara ifred från alla frågvisa rackare.

För min del har det gått undan (fram till igår i alla fall):
International Dispatch, October 03, 2007, 12:59 pm, JOHN F. KENNEDY APT/NEW YORK
Processed, October 03, 2007, 12:56 pm, JAMAICA, NY 11499
Processed, October 02, 2007, 6:02 pm, LINTHICUM HEIGHTS, MD 21090
Processed, October 02, 2007, 3:50 pm, GAITHERSBURG, MD 20898
Acceptance, October 02, 2007, 2:22 pm, GAITHERSBURG, MD 20898

Och vilken sekvens har 1.0.2-telefonen?

Ursprungligen av iOberg:

Jag köpte 10st under helgen i NYC.
9 är 1.1.1
1 är 1.0.2

Köpte 8 st på AppleStore 5th Ave, 2 på AppleStore SoHo.
Skall låsa upp den gamla nu. Hoppas på en upplåsning av 1.1.1 basebandet inom kort då. Vilken flyt man har. Trodde alla var 1.1.1, tror alltid det värsta.

I vilken affär köpte du 1.0.2-telefonen, och vad har den för fem första tecken i serienumret?

Har en iPhone på ingång från USA som en kompis köpte förra veckan, och eftersom serienumret börjar med 7S739 verkar det som den hamnat i ingenmansland vad gäller firmware enligt denna post: http://www.ifun.se/iphone-tillverkade-v39-eller-senare-har-111-firmware/

Är det någon som sett en lista med olika "39"-serienr och vilka firmware-versioner de innebär så man mer eller mindre säkert vet vilken firmware det kommer att vara på telefonen?

Förhoppningsvis kommer det inte jättelång tid att ta fram ett hack för 1.1.1, och i värsta fall får man hoppas på att det dyker upp ett hack för att nergradera till 1.0.2 och sen låsa upp under veckan.

Ursprungligen av Adrian B:

Det senaste från Dev Team är att det inte går så länge de inte lyckas skriva över "baseband", och hittills har ingen lyckats göra det, angående att låsa upp en ny 1.1.1-telefon:

It has been confirmed several times that this method DOES NOT work, either on phones that were upgraded to 1.1.1 from 1.0.2 or that came stock with 1.1.1. Conclusion: We require a secpack from the 1.1.1 firmware first, as the old 1.0.2 secpack fails to allow write access to the 1.1.1. baseband.

Som jag förstår det, och korrigera mig gärna om jag har fel, går det att nedgradera mjukvaran 1.0.2, men eftersom baseband inte går att nedgradera så går det inte att låsa upp den (dvs använda annat SIM-kort). Så det bästa hittills är att man kan få en slags iPod touch, men ingen telefon.

Följande står högt upp på sidan:
"Currently, if you used the free SIM unlock, the OS firmware will downgrade but the modem firmware will not (aka, the modem firmware stays at 04.01.13_G instead of downgrading to 03.14.08_G). This allows use of Wi-Fi but not GSM functions (phone/edge/sms). There is an exception if you have a fresh out of the box 1.1.1 or phones upgraded from 1.0.2 that were never unlocked."
Om jag läser rätt (trött som stryk) verkar det som att dessa två bud motsäger varandra? Kanske de bara glömt att uppdatera den första passagen ...

Jag undrar om någon kan bekräfta vilken/vilka iTunes-versioner som funkar för upplåsning av iPhone. Har sökt som en toker på interwebben, men inte hittat något om detta.
Tack på förhand!

Tack så mycket!
En följdfråga, detta är alltså för den nya varianten av böcker som Jobs visade under sin Keynote, med "dust jacket" och text på omslaget?

Jag funderar på att beställa iPhoto 08 för att göra en bok, men hittar inte på Apples webbplats information om hur mycket en bok med hårda pärmar skulle kosta.
På den amerikanska sidan http://www.apple.com/ilife/iphoto/prints.html finns prisuppgifter, men inte på motsvarande sida på den svenska sidan (http://www.apple.com/se/ilife/iphoto/prints.html)

Skulle någon vänlig själ kunna gå in i iPhoto 08 och titta vad en hårdpärmsbok går på i grundutförande, samt vad varje extrasida kostar och vad portot går på?

Tack på förhand!
Jacob

http://www.macupdate.com/info.php/id/22765

Programmet EyeTV EPG Proxy (EEP) gör följande:
"Basically, it acts as a proxy between EyeTV and the real EPG data source (Zap2It or XMLTV)."

På hemsidan http://eep.pommepause.com/ står det "A user from Sweden recently reported he got EEP working with XMLTV." Håller tummarna för att detta funkar för i så fall köper jag en EyeTV ...

... i alla fall i denna tråd verkar vara om det är värt att gå över från andra leverantörer (i mitt fall BBB) till Comhem.
Tänkte höra mig för om någon gjort denna flytt på sistone och kan avråda från detta eller rekommendera bytet.
Har framförallt triple play-funktionen i åtanke eftersom jag redan har digital-tv från Comhem och tänkte lägga över bredband och telefoni hos dem å. Alla tips och synpunkter mottages tacksamt.

Fantastisk widget man snubblade på här av en händelse - bra jobbat, Gustav!