Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
axeman

axeman

Medlem
  • Registrerad 2002-10-02
  • Senast aktiv 2011-08-29
  • Antal inlägg 641

Foruminlägg

De senaste inläggen axeman har skrivit i forumet.

Ursprungligen av amino:

Man bygger inte nödvändigtvis ett bra samplingsbibliotek genom att strukturerat sampla alla tangenter 25 gånger i flera minuter, utan det viktigaste är att man lyssnar och arbetar fram rätt känsla.

Hahaha bra sagt och jag håller med!

Det var väldigt vad defensivt det blev i c.hildings tråd och då är det inte ens någon som ännu har ifrågasatt c.hildings prissättning. Apple måste ha världens bästa kunder om kunderna VILL betala överpriser, eller i alla fall inte vara informerade om vad det är de betalar för.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Nej, disken från en gammal G4:a funkar inte i din G5:a.

Men det beror inte storleken - din G5:a har också en 3.5" disk.

Däremot har de olika buss. G4:an kör med IDE/PATA-disk, och G5:an kör med SATA-disk.

Jag förutsätter att det i båda fallen (både G4:an och G5:an) är PowerMacar vi pratar om, och inte några andra modeller.

Ja, det är båda powermacar vi talar om. Vilken tabbe. Det här borde jag ju ha tänkt på . Men tack för upplysningen.

Då har jag också råkat ut för samma sak. Helt plötsligt hänger sig datorn (en G5a) och går inte att omstarta. Plockat ut/in de kort och minnen som går att pilla på, resettat PMU vilket resulterade i att powerlampan nu lyser och mac-ljudet plingar. Dock ingen uppstart. Tricks som att hålla ner musknappen under uppstart för att få upp cdn hjälper inte, däremot verkar knappkombon för PRAM-reset funka. Dock utan att få min dator att starta upp bättre.

Jag funderar på hur jag ska gå tillväga nu? Jag vill ju testa om det är OSet som har knasat men jag får inte upp cdluckan och kan således inte få igång datorn den vägen. Jag har en annan gammal G4, men den har en 3.5" hårddisk och verkar således inte gå att stoppa in i min sjuka G5a. Går det att stoppa in en 2.5" hårddisk i en dator gjord för 3.5" eller måste jag jaga rätt på någon som har en fungerande G5a för att testa att starta upp med ett fungerande OS?

Hur har det gått för Gazt? Det har gått ytterligare ett par veckor. Har du hört någon dom?

Hittade just en simpel tap tempo widget. Smidig för de tillfällen man ska börja jobba på låtidéer och snabbt behöver veta tempo.

http://rzepa.net/david/bpmWidget/index.html

Ursprungligen av LCR:

Jag undrar om någon av er som diggar Spotify så mycket lyssnar på musiken på
en riktig stereo som håller lite högre standard, inte bara något blankt plastigt
från Elgiganten e.d.

Jag har försökt, med det låter bara skit, och är nyfiken om detta verkligen duger
som musik source till er andra. Det låter som om detta skulle vara "the be all and
end all" av musik källa. Jag räds för framtiden...

LCR

Jag lyssnar mest med ett par Genelec 8020 och det funkar bra. Det är klart att det inte låter "bra", men det känns fel att klaga på Spotify när mp3or har låtit skit i 10 år. Jag kommer fortsätta strida för riktigt bra, okomprimerat, ljud och inte bry mig om debatten om pest eller kolera är att föredra.

Först och främst så är jag en Spotify-gillare. Har väntat på denna typ av tjänst länge och tycker den funkar finemang, är nöjd med utbudet (även om det gärna kan bli större ), tycker den framtida möjligheten att köpa låtar låter kalas, och så vidare...

...Men! Måste GUIt vara så mörkt! Måste det vara grått? Jag vill kunna ställa in nåt mer inbjudande. Jag måste maila Spotify...

Jag är för en split. Jag har inga problem med 99mac när det är det jag vill komma åt, men 99musik blir lite allt möjligt. Klickar man på "Ljudproduktion" hamnar man t ex på 99mac och jag vill ju komma åt mina 99musikkollegor. Plus att jag tycker att det borde ligga strax bredvid komposition och mixning, men det är en annan diskussion... Iaf, en uppstyrning är på sin plats där 99musik kan slippa distraktioner och så jag vet vad som är vad.

Dessutom tror jag att det var jgb som nämnde att det har stannat av under de senaste åren och det är någonting jag verkligen har märkt. Tror ni att det här kan hjälpas av en split så är jag helt för.

Ursprungligen av false messiah:

Ja. Nej (inte alltid iallafall).

Dagens svar

Ursprungligen av Firechild:

Nu har vissa låtar kommit tillbaka igen...

Vi får väl betrakta följande som ett rykte, för jag minns inte var jag läste det, men Spotify har tydligen skrivit på nåt avtal med CD Baby(?) vilket genererar 250000 nya låtar. Nån får gärna bekräfta detaljerna...

Kan ju bara inflika att jag verkligen inte har haft några problem (än så länge) med låtar som bara får spelas i vissa länder. Jag har bara stött på en låt i en låtlista och den ville jag inte ens lyssna på...

Saftskallen: Precis innan jag somnade igår mindes jag just att logic gillar att spara backupfiler, som jag lyckade krångla med så att den funkade. Jag burkar alltid tycka att de där backupfilerna bara är i vägen, men den här gången var de av godo. Visst, den krashade så klart när jag startade backuppen så jag fick lyfta ur alla komponenter, starta upp, spara om... Men till slut funkade det.

Jag har noterat att det verkar finnas en röd tråd i krasherna. Det har hänt igen, och jag har mina misstankar... Men jag måste fortsätta gräva...

Nu har jag suttit och jobbat med ett projekt och skulle öppna en plugg, varpå Logic krashade och logicfilen var efter det inte möjlig att öppna utan att krasha logic. Jag har råkat ut för det förut och lyckats åtgärda problemet med att lyfta ur componentfilerna ur componentmappen, starta upp låten igen, spara om och lyckats fortsätta. Ingen sån lycka ny dock. Finns det någonting man kan göra åt det här problemet? Går det att reparera en logicfil t ex?

Just i det här fallet så var inte projektet så långt gånget, så det är egentligen ingen större skada skedd, men det är första gången jag har varit med om att jag faktiskt inte kan rädda projektet vilket skapar lite oro. Jag ska verkligen börja spara arbetskopior av mina låtar framöver.

Ska tilläggas att jag kör Logic 6.4

Cheers!

Om jag inte minns helt fel så har det nåt med upper/lower manual att göra. Prova klicka runt och ändra där. Jag inser att hjälpen är väääldigt luddig, men jag har inte mitt Logic framför mig och använder inte EVBn speciellt ofta. Däremot har jag råkat ut för samma "fel"...

Den här albumdiskussionen borde få en egen tråd, för den handlar ju inte om Spotify men är ändå intressant...