Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Butterfly

Butterfly

Medlem
  • Plats Lund
  • Registrerad 2004-11-13
  • Senast aktiv 2015-11-21
  • Antal inlägg 625

Foruminlägg

De senaste inläggen Butterfly har skrivit i forumet.

Det var ikryssat. Men vem är det som vill åt min dator via nätverket undrar jag?
Det är en PowerNap Air jag har, men jag förstår inte vad PowerNap ska med den externa disken till, och så ofta? Säkert var 15 minut. Den används bara för extern lagring, inte för mail eller systemfiler eller annat som jag trodde PowerNap arbetade med.

Har i mitt rum en Macbook Air och till den kopplad en hårddisk via USB. När datorn vilar så hör jag titt som tätt att den externa disken frustar igång och låter som bara hårddiskar kan. Det är väldigt irriterande när jag försöker sova eller bara vill ha det tyst. Är det Power Nap som spökar? Kan jag göra något åt besvärligheten?

Ja, testade nu, det är rätt hårddisk som är vald.

Tänkte kicka igång en Time Machine backup efter att jag installerat Mountain Lion. Tyvärr hittar inte Time Machine den gamla backupen, och kan inte fortsätta. Vad göra?

Jag installerade Mountain Lion genom att helt enkelt ladda ner systemet via app store och uppgraderade då från Lion. Använder en Time Capsule 2 GB.

Skräp är måhända lite att ta i, men dåligt iaf. Det tycks ha lite med skalan att göra. Visar sig att när man väljer fullskärm så skärper bilderna till sig. Bifogar skärmdumpar som visar. De två till vänster är från FB, och den högra är från Lightroom. Titta på det fallna trädet så syns det som tydligast.

Bilderna ser ut som skit när jag lagt upp dem på FB. De blir oskarpa, ser lite pixliga ut, och färger ser ojämna ut. Fotar med dSLR i raw/adobeRGB och redigerar i Lightroom 3. Sedan exporterar jag till JPG (sRGB), maxkvalitet utan att ändra upplösning. Laddar sedan upp till FB i "hög upplösning", vad nu det betyder.
Pinsamt när man publicerar.

Såhär står det hos Bing (samma som i länk):

"Faculty, staff, and students of educational institutions with the following qualifications can use the Bing Maps Platform for free:

– Institution is a public or private K-12 school, university, community college, or other collegiate level institution
– Use is not for a commercially-funded research project or commercial company"

Men att använda plattformen kanske inte är samma som att använda bilderna separat?

Syftar du då på BING och det som står i länken, eller är det generellt så?
Har hört mig för med bibliotekarier på universitetsbiblioteket, och fick då svaret att det inte är ok. Dock var det bara ett generellt svar, utan att de tittat specifika användarvillkor.

Kör förra gen. MBA. med 4 GB minne. Funkar finfint med LR och PS. Förut hade jag en MBP C2D 3 GB från 2006, och det snurrade på även där. Tycker det är lite hets på det här med prestanda. Dock är disken i MBA ett problem. Den interna är för liten, så då använder jag en USB-disk, och det tror jag blir till en flaskhals.

Skulle behöva använda flygfoton till mitt examensarbete. BING, Google maps, hitta.se, eniro.se erbjuder alla bilder i bra kvalitet, men hur är det med upphovsrätten? Får jag ta en skärmdump och använda i mitt arbete? Ang. bing hittade jag detta, men är osäker på vad det innebär. Att använda platformen är kanske inte samma som att använda bilderna?

(oklart vart jag borde posta detta)

Tack för tipset, men det gav samma resultat.

Jobbar med AutoCAD 2012 på min mac. AutoCAD använder några filer med ändelsen ".ctb". Genom AutoCAD kan jag visa dessa filer i findern, men när jag söker i spotlight hittar spotlight inte filerna. Jag har flyttat två av filerna till skrivbordet, där spotlight hittar dem. Tycker det här återkommer titt som tätt när jag söker efter inställningsfiler eller annat som kanske ligger lite djupare i systemet.

Se skärmdump för förklaring av problemet.

OK, börjar få kläm på det, tillbaka till grundfrågan då. För vanlig löptext för utskrift, finns något bra tumregel för typsnittsstorlek? Det är ju omständigt att göra provutskrifter hela tiden.

*spanar in*
Jag kommer behöva ta betalt eftersom det hela kommer innebära en del utgifter för min del. Är det möjligt med en Wiki-bas? Det är lite oklart gällande off-line tillgänglighet, men det är nog ett måste, funkar MediaWiki i app-format?