Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
timothy

timothy

Medlem
  • Registrerad 2004-04-22
  • Senast aktiv 2016-11-19
  • Antal inlägg 590

Foruminlägg

De senaste inläggen timothy har skrivit i forumet.

Har någon lyckats spara ner stream från tv4play med pirateplayer? Svtplay funkar fint att spara ner från.

Om man söker upp en artist i itunes store, hur kan man då se releasedatum för att hitta den nyaste låten? Det har man väl sett tidigare? känner mig helt blind.

Kan man ändra storlek på omslagen?
Minispelaren är det bästa, jättebra att man kan söka och lägga till låtar utan att öppna hela fönstret.

Tips: man kan lägga till sidofältet så blir det lite mer "old school" . Under "Innehåll"

Efter en snabb titt - Gillart!

Ableton Live intro?
Du kan ladda ner en testversion som det inte går att spara i. 74€ just nu vid köp. De ska uppdatera om ett tag till version 9 men det behöver inte du brydig om.

Path finder?
Download Path Finder for Mac - Powerful, award-winning Finder alternative. MacUpdate.com

Är det att filer och mappar kommer i bokstavsordning så mappar och filer ligger huller om buller som är problemet? Det går att sortera efter mappar, finns tillägg som fixar det. Sitter på jobbet med win xp och jag kan ärligt talat inte riktigt förstå skillnaden

Att man bara ska lägga allt i en mapp får man ofta höra från inbitna macanvändare. jag tycker tvärtom särskilt när det gäller bilder som man vill spara på hela livet ut förhoppningsvis. Jag använder lightroom och har allt sorterat efter år/mån/dag. Det ordnas automatiskt vid import, sen kan jag eventuellt slå ihop ett antal mapper till tex "semester" eller annan händelse. Jag slipper också strul med två bilder som heter lika.
Har redan bytt bildbehandlingsprogram ett par gånger sen jag började fota digitalt, och jag vill inte sortera upp hela mitt liv en gång till vid ett byte nästa gång. Vem vet hur man joibbar om 10 år, då kanske mac är helt värdelöst jämfört med något annat, lightroom kanske har upphört med support osv.
Närt det gäller musik så vill jag ha en mappstruktur efter släpp eftersom jag får med en omslagsbild vid köp. Denna går att bädda in naturligtvis i mitt dj-program men jag måste göra det manuellt om den inte är inbäddad ifrån början. Man måste förstå att det finns många tillfällen där mappar redan finns eller underlättar mycket.
Har man redan en struktur med tex bilder så känns det verkligen som man ska tänka efter en gång till innan man får för sig att ta bort den...

Ursprungligen av pmarriott:

Det är väldigt vanligt att man som gammal windows-användare har tänket med mappar och mappstrukturer i ryggmärgen. Man fick helt enkelt sortera in sina filer i ett genomtänkt system för att hitta dem igen.
Mitt stora problem efter att ha kört windows i 15 år är alla mina gamla bilder och filer som jag har med mig i bagaget. Dessa är ju insorterade i mappar etc. Dessa mappar har helt enkelt fått följa med, men jag plattar till min struktur lite varje dag. Idag sparar jag till exempel alla nya filer i en och samma mapp: Dokument. Med hjälp av Spotlight och smarta mappar hittar jag blixtsnabbt filerna jag är ute efter, oavsett var de ligger.
Man får helt enkelt släppa tanken med mappar om man ska jobba effektivt med OS X så som det är tänkt. Det enda tillfället när jag skapar en ny mapp idag är till exempel om jag behöver samla ett antal olika filer som tillhör ett projekt på ett och samma ställe. Detta är då oftast tillfälligt och ibland lägger jag bara in alias i mappen så att jag kan radera den när projektet är slutfört utan att ta bort filerna.

Ursprungligen av Ida Lindkvist:

Du har helt rätt. Ikonen är mindre än på ipad 1/2 och blir därmed skarpare än här när alla ikonerna är ungefär lika stora.

Då bevisar den bilden ingenting och är helt ointressant att visa upp...

Ursprungligen av Dalle:

Fixas enkelt. Gå till Systeminställningar -> Bildskärmar -> Uppställning. Klicka sedan i Skärmdubblering. Klart.

Då får jag väldigt konstig upplösning på den externa skärmen och kan inte ändra till rätt upplösning.
Kom på en lösning igår, man kan ha locket öppet bara några cm så slocknar den interna skärmen. Jag är inte så rädd för att datorn ska bli för varm men undviker hellst att lyssna på fläktljud så mycket det går.

Ny installation av lion fungerade som sagt inte, uppgradering till Mountain lion löste dock problemet konstigt nog mystiskt. Nu sover datorn sött av sig själv.

Ursprungligen av madeinswe_91:

Är väl mest troligt att den gör det. Känns annars konstigt att den skulle ha GPS.

???
En ipad mini som gps navigator i bilen, eller båten behöver väl ingen uppkoppling? Visste inte att det är så med vanliga ipads

Ursprungligen av Adrian B:

...och nu är Apple Store nere. Fascinerande att Apple stoppar hela sin försäljning i minst fem timmar bara för detta. Skulle så gärna vilja veta det riktiga skälet bakom det. Teknik? Personalutbildning? Bygga hype?

Det har jag undrat länge! Det borde ju inte vara rocket science att snabbt uppdatera en webshop för dom. Men kul är det, det ökar nog på köpsuget och känslan av att man måste ha grejorna precis när de släpps, man vet att det blir tillgängligt med denna lilla ceremoni.

Nja, många routrar har tyvärr krav på vilket filsystem disken ska formaterad i för att det ska fungera. Jag har blivit besviken m,mer än en gång när man ser att det är en usb ingång på routern ocgh det visar sig att jag måste formatera i fat32 för att komma åt disken.

Ursprungligen av suddgummi:

Vad för filsystem det är på disken bryr sig inte din dator om såvida den inte ansluts direkt till datorn. Via nätverket kommunicerar den med en server (annan dator, time capsule, osv.) som skriver/läser data som kommer in/ut via nätverkskortet till/från disken.
Om man ska ha disken direktansluten till datorn kan det vara idé att välja ett filformat som både datorn och routern klarar av att läsa.
Ofta har dessa routrar ett gränssnitt som är åtkomligt via en webbläsare där du kan formatera disken och konfigurera utdelningar. Jag hade formaterat disken i det gränssnittet.