Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
elsevero

elsevero

Medlem
  • Registrerad 2005-04-18
  • Senast aktiv 2011-08-26
  • Antal inlägg 197

Foruminlägg

De senaste inläggen elsevero har skrivit i forumet.

Jag har haft 3 olika firefox versioner installerade (2an, 3an och 4an) när jag testade min e-leg på nyare versioner, länge ville e-leg bara leka med 2an. Så jag bara ändrade namn på de olika firefox appfilerna i Programmappen. Det borde funka i ditt fall. Det kan uppstå konflikter om en och samma användare vill köra olilka versioner t ex med extensions osv, men det borde man slippa mellan olika användare.

Jag skulle byta namn på den som bara du kör till något annat och sen default versionen (t ex 6an) kan bara heta Firefox, så borde den andra användaren förhoppningsvis bara använda den och då spelar det ingen roll om den uppdateras för dig.

Fick min nu imorse (13'' i7). Beställde i onsdags förra veckan. Samsung disken var det också. Först trodde jag att folk överdrev men sedan kollade jag anandtechs tester och det var rätt stora skillnader de har sett.

... Kazakhstan -> Warszawa -> Köln inatt.

Nu har leveransdatumet dykt upp igen på UPS hemsida- fredag 29 innan dagens slut.

Min dator (13'', i7) kommer att ha rest mer än jag har gjort fr Kina till Syd Korea, sen till Kazakstan varifrån det skickades vidare idag, till Köln?

MBA 13'', i7.
Jag fick precis meddelande om att den skickats idag och nytt leveransdatum är senast 28 juli. Apples första datum var 29 juli. Jag beställde också inom 10 min av uppdateringen.

Senast redigerat 2011-07-23 11:44

Jag beställde en 13'', i7. 256gb. Jag funderade ett tag på om jag skulle först kolla skillnaden mellan i5 och i7 men skillnaden var 900 kr, så jag tog den.

I efterhand funderade jag på om batteritiden kommer att lida eller om i7 blir varmare. Vi får se, hoppas Apple har testat dem alla ordentligt.

Ursprungligen av Kajan:

Hörlursutgången är väll en kombinerad 3,5mm hörlursutgång och optisk utgång har jag för mig.

... och ljud-in också. Bara ett hål för in och ut.

Det är väldigt enkelt med Gmail och köra iMAP från iPhone. Gmail har t o m beskrivning med bilder hur du ställer in ditt mailkonto på iPhone, sedan har de speciella tips, vilka serverinställningar man vill ha på skickade, raderade och utkast. Det är bara att logga in, gå på Settings>POP/IMAP settings och där ska det finnas det en länk för att komma till alla möjliga lathundar för olika e-post program och mobiltelefoner.

Enligt dem ska kontot ställas in manuellt och inte via iPhones förbestämda Gmail mall.

Allt man skickar via gmail hamnar i Gmail>All Mail>Sent Mail. Den mappen kan du kolla från iPhone och från datorn e-post klient. Däremot så hamnar inte mailen automatiskt i din "skickat" mapp på din e-post klient med IMAP.

Jag knappade in POP3 inställningar imorse och fick det att funka direkt. Bara att googla "hotmail pop3 settings" och välj första träff tror jag.

Ursprungligen av demierre:

Skickat till SOLNA, SE 27 aug 2009
Beräknat leveransdatum 03 sep 2009 (kan komma att ändras)
Aktuell leveransstatus Postleverans – posten tar 5-10 dagar 23 aug 2009

Lär komma fram imorgon!

Jag har exakt samma uppgifter fast Sundbyberg i stället

Då är det bekräftat... det kommer inte imorgon

Men TM återställning återställer allt, inkl systemet. Du kan inte återställa från en TM innehållande Leopard till ett system innehållande Snow Leopard, då blir det bara Leopard igen om det ens går. Men du får säkert importera din hemmamapp (musik mm) och program och en del programinställningar, men jag tror inte du kan få det exakt som du hade... en del detaljer som systeminställningar får du fixa manuellt och speciellt om du hade systemtillägg såsom Flip4mac, Perian mm (vilket man kanske ska vara försiktigt med i början om de eventuellt inte stöds av SL).

Jag tror jag ska köra uppgradera denna gång, har alltid raderat hårddisken och börjat om, men denna gång orkar jag inte och folk säger att det funkar bra.

Ursprungligen av Tobias Bergius:

Det står att det är "the only big advantage", men finns det någon fördel att inte boota i 64-bit när man ändå har möjlighet till det?

Jag är mer intresserad att veta om det finns någon märkbar nackdel med att inte göra det eftersom det kräver att jag kommer ihåg att trycka knapparna varje gång jag bootar.

mao: "möjlighet" till vad? Vad är det man kan tjäna på det, rent konkret?

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Tips om hur man får Snow Leopard att alltid boota i 64-bitars-läge, utan att behöva hålla nere "6" och "4" vid uppstarten.

Hold 6 and 4 keys at boot to enable 64-bit Snow Leopard (Updated) | The Apple Core | ZDNet.com

Men om man inte själv vill gå in och ändra i inställningsfiler, så är jag säker på att detta kommer att finnas med som ett enkelt val, via en kryssruta, i nästa version av MacPilot, Onyx, Tinkertool och andra liknande verktygsprogram. (Om det inte redan finns?)

Ditt inlägg fick mig att söka lite, för jag blev nyfiken. Jag tänkte kanske det var en nackdel att inte boota i 64bit om nu SL stödjer 64bit fullt ut. Följande som tyder på att de flesta kommer inte att dra någon nytta av denna möjlighet:

"And Snow Leopard runs 64-bit-capable applications in 64-bit mode regardless of whether it’s booting into a 64-bit or 32-bit kernel. In fact, the only big advantage of booting into a 64-bit kernel would be the ability to use more than 32 gigabytes of RAM. There aren't any Macs that can do that now, anyway, due to hardware limitations."
Från: What's "64-bit" on Snow Leopard? | Mac OS X | MacUser | Macworld

Jag har också beställt på Apple Store. Det står "Prepared to ship". Jag vet inte om det betyder att de väntar tills på fredag för att skicka den. Men eftersom jag beställde leverans med Posten så får jag den i vilket fall nästa vecka med största sannolikhet.

Vi får se, inget bråttom här.