Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Slim Vic

Slim Vic

Medlem
  • Registrerad 2006-06-20
  • Senast aktiv 2009-05-27
  • Antal inlägg 52

Foruminlägg

De senaste inläggen Slim Vic har skrivit i forumet.

Jag hade också en skiva som hade fastnat i datorn, men så gick jag och tog en kaffe o när jag kom tillbaks så var skivan ute

Nu blir jag tokig snart, har mailat fram och tillbaka till gavlenets support ang att få utgående mailen i Mail att fungera.

Är det någon som har koll, först så är det anv o lösen för att logga in på gavle.to´s hemsida sen är det ett anv o lösen för mailen som man skapat men sen finns det ett användarnamn under min profil - inloggningsuppgifter.

Vilken av följande alt. ska man använda i Mail
* MD5 Challenge-Response
* NTLM
* Kerberos Version 5 (GSSAPI)
* Lösenord

Och ska man kryssa i SSL Secure Socket La?

Tacksam för hjälp!

Jag jobbade en del med Avid i slutet av 90-talet men sen dess enbart med FCP. Jag är helnöjd med FCP. I mitt jobb har jag kommit i kontakt med en hel del "proffsiga" filmarbetare och de flesta har gått över från Avid till FCP, varför? det glömde jag fråga:)

Ursprungligen av qnx:

Det tror jag väl inte... Visst att mer data packas på samma yta så det är tekniskt sett högre risk för felläsning, korrupt data, etc. Men det är knappast anledning, diskarna som säljs är väl ändå stabila (förutom nån promille som har fabrikatfel).
Däremot så tror jag att om hade du velat ha en disk som kostar ca 1500 exkl moms som Apple får betala till försäljaren och sen få Apple att montera den åt dig, och lägga på sitt påslag hade det kanske hamnat på närmare 3000? Och en Macbook för 15-16 tusen hamnar då i samma prisklass som en MBP. Dom har ju rätt goda valutamarginaler här i Europa... (Allt det där är rena spekulationer från min sida, och jag har noll fakta som stödjer det! )

Ja det låter troligt, får helt enkelt skylla mig själv som inte kollat upp bättre innan, men jag kan ju alltid byta disk så här i efterhand

Hmm, varför kan inte applestore sälja 250 giggarna direkt? dum som man är så kollade jag inte upp nogrannare när jag köpte min macbook och trodde att det inte fanns större diskar.

Är 250 giggarna känsligare eller så?

Ja du ser! kan ju inte!
Pajaser var jag osäker på men två M tror jag att jag lärde mig något om att det bara fick användas mellan två vokaler och aldrig i slutet av ett ord om det inte var damm, lamm och ramm?

Ja ÄR en pajas!

Jag hade jättesvårt för gramatiken i skolan, det lider jag av idag när jag vill lära mig andra språk.
Vad vill jag säga med det här då? vet faktiskt inte...

Språket berör oss alla och det skrivna ordet är en stor maktfaktor.
Så skriver man slarvigt så kan man betrakts som en pajjas.

JAAAAA!!! Det funkar!!!
Tusentack!
Märkligt hur man kan bli så beroende av ett program, men nu märke jag hur jäkla bra iTunes är om man jämför med winamp m.m.

uppdaterade nyligen till senaste iTunes (tror det var 7.1.1)
Men när jag ska starta den så år får jag meddelandet " iTunes kan inte köras eftersom programmet upptäckte ett probblem med dina ljudinställningar"

Va e de för ett hittepå?

Testade att avinstalera och köra en äldre version men samma där... har inte ändrat någonting med mina ljudinställningar. Har en "vanlig" PC med SB Audigy ljudkort.

hjääälp! kan ju inte leva utan min iTunes!

Det kan väl vara så här att många nubörjare börjar med tex fruityloops eller reason och helt enkelt inte vet hur man skruvar till bra ljud, därav tron att det är programmen som är dåliga. Om man tex använder programmens egna equar m.m så är dom inte alla gånger så användarvänliga.

Var en ung kille uppe på mitt jobb idag som beklagade över sig att hans midiklaviatur inte lät något när han kopplade in den i Logic, men det gjorden den i garageband! Han ville använda Logic för han hade hört att det var ett riktigt bra program. Sen så kontrade han med att han kopplade in den med en USB kabel och genom sånna ska det ju gå ljud! hurra för att man har ett lugnt sinne:)

Brabra... då kan vi alltså konstatera att det är hantverket och pluggarnas kvalitet som sätter standarden, inte själva programmet. Så hädanefter så ignorerar jag bolaget om de skulle gnälla, men de sa också att han tyckte ljudkvalitén var bra på mina låtar... tyskar är ju som dom är:)

Fick kontakt med ett tyskt skivbolag för ett tag sedan... snackade lite i telefon med "bossen"
Han frågade vilket program jag proddade i, jag sa att jag använder FL studio, ProTools och Logic.

Men han tyckte inte jag skulle använda FL eftersom det inte har något bra ljud?

Jag blev lite förvånad, enligt min mening så om man har rätt kunksap så kan man ratta till ett bra ljud även i det programmet. Eller vad tror ni?

Inte svar på din fråga kanske men hemsidan www.callarecord.com som säljer vinyl och mp3 filer har en funktion att när man lagt sina mp3 donwloads i köpkorgen så trycker man på mix... och så analyserar han beatet och mixar ihop alla låtarna till en perfekt mixskiva... resultatet är förvånande bra faktiskt:)
De säger att de är ensamma om den funktionen på nätet...

Om ni ska köpa något så får ni gärna lägga Slim Vic i korgen

Låter ju klokt att köra i mono under ca 300 hz, men hur gör jag rent konkret, självklart lägger jag kickar och basgångar i mono men tex synth ljud som har en låg botten och med fin stereobredd hur får jag dom att bli mono under en viss frekvens?