Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Leif_ivan

Leif_ivan

Medlem
  • Registrerad 2003-06-16
  • Senast aktiv 2018-01-11
  • Antal inlägg 19

Foruminlägg

De senaste inläggen Leif_ivan har skrivit i forumet.

Ursprungligen av jwg:

Testa att ändra DNS. T.ex. Googles Public DNS: 8.8.8.8 och 8.8.4.4

Tack. Funkade. Dvs tog bort de DNS adresser som stod där (och som jag inte kommer ihåg när och varför jag lagt till) och provade med helt tomt. Gick som en dans.
TACK!!

Ingen skillnad, vare sig med Ikognito i Chrome eller Privat surfning i Opera eller Privat surf i Safari

Det blir bara värre och värre. Försökte med SVT.se och SVTplay.se. Inget händer. SR.se går fint, Viaplay.se funkar fint liksom DN.se..
Men vad är det som händer??

Hur konstigt som helst, men från en dag till en annan står Safari, Chrome, Opera och "snurrar" när jag skriver in Netflix.com. Andra datorer i samma nätverkar har inga problem. När jag kopplar in VPN i Opera så kommer jag fram till Netflix (dock inte mitt konto såklart). Tänker det är ngt i cache etc...men anar inte vad jag skall leta efter. Någon som vet vad som kan förorsaka att jag bara får en tom browser om jag skriver in Netflix.com

Men efterhand så hängde sig datorn. Det röda residenta minnet slog i taket och datorn slutade i princip att fungera. Någon gång kunde jag vänta ut tills minnet blev tillgängligt igen. Men flera gånger så låste sig datorn totalt. Så jag installerade Lion igen och nu ser det hela normalt ut igen (statade en massa program med dokument och tog en skärmdump)

. Men undrar vad som egentligen orsakade att det residenta minnet ökade så mycket...
Hur som, tack för hjälp att komma vidare.
Leif

Intressant att du säger det. Som sagt datorn funkar kanon. Men jag kan inte tänka mig att jag haft så mkt Resident förut. har alltid Aktivitetskontroll på som nere dock-listen för att ha koll på datorns hälsa och jag reagerade klockrent idag. Men uppebart inget allvarligt. Tusen tack för hjälpen så långt.

"Kernel-task".. hmm ngt vajsing är det. Antar att jag bör ominstallera systemet, vilket skall bli intressant med Lion.. men det skall väl bli någon råd på det problemet. Får leta lite här antar jag.

Tack för fix med rubrik mm.. korkat av mig. Hur som: När jag startat om är det betydligt mindre så klart men fortfarande 45% Resident.
Som sagt går datorn bra.. men jag tycker ändå det är skumt. För inte sjutton såg minneshanteringen ut såhär igår.

Min Mac air går utmärkt. Märker inga problem. MEN, på aktivitetskontrollen har helt plötsligt minnesfördelningen ändrats. Jag har nästan bara Resident minne? Det är ju i vanliga fall en tårtbid på ca 25% eller så. Men nu är det cirkeln nästan helt röd.. De andra formerna av minne är minimalt...

Är det någon som har en aning om vad det kan bero på?

Försöker skriva undertexter i en Pilot för att kunna sända till kollegor runt om i världen.

Enligt instruktionen skall jag lägga till texten genom att Öppna filen. Inget annat. Well, då öppnar sig en separat film med texten.

Försöker då extrahera textspåret från denna nya "film" men det enda som jag lyckas få in är den sista raden.

Sen har jag försökt massa varianter (Lägg till i markering t ex)

Är det ngn som vet vad jag gör för fel?

Leif

Resten av mitt Me.com Familjepack kan glatt ta emot och sända mail.
Man skulle ju tro att samma grupp hängde samman. Men så är inte fallet - eller så är det ett riktigt ruggigt fel på just min adress. Något jag helst inte vill tänka på. Imap-kontot med extrastort utrymme har jag ju av säkerhetsskäl...

Som sagt någon som upplever detta problem?:(

Sen drygt 30 timmar är min mac.com adress omöjlig att få mail ifrån. Varken via IMAP och Mail.app eller Webmail (där jag möts av följande text: "MobileMe Mail is currently unavailable.
We are currently performing scheduled maintenance on your account.
Try reloading Mail in a few minutes. If this problem persists, contact MobileMe Support."

Chattat med Supporten som berättar att ingenjörer gör underhåll, men att "they don't share their motifs with us". Så här sitter man.

Igår em trodde de att det skulle ta 3 timmar till. Nu har det gått 21 timmar sen dess....

men det verkar i princip bara vara väldigt få som är drabbade. Är det någon här som förstår vad som händer????

Leif

Har ett mac.com (vänjer mig ej vid mailme)-konto som jag synkar mina datorer mot. Sen har jag sen 2 veckor en iphone 3g med push funktioen ikopplad.

funkar lysande. Kopplade ut Push när jag var i Danmark på förmiddagen. När jag skulle koppla in Push efter att ha kört av Öresundsbron så visade sig att alla mina kontakter hade försvunnit (jag har dem på synkning via Mailme).

De kom tillbaks efter ca 40 min av dålig 3g-täckning mellan Malmö och Ystad.
Väldigt irriterande.

Alldeles nyss pratade jag med vår scenograf... och när samtalet var slut så hade återigen alla adresser försvunnit. Nu är jag uppkopplad via Airport på vårt kontor så medans detta brev skrives så är nu adresserna åter.

Men vad göra jag för fel.

Push, kontakter (och kalendrar med för övrigt) synkas via Mailme... vad mer skall jag göra. Fel gör jag tydligen, men vad????

Idéer?

Leif

Nu har jag "fixat" det. Öppnade i NeoOffice och tog bort alla dolda blad och en massa länkade celler som jag trots allt inte behövde. Och helt plötsligt öppnades dokumenten även i Excel. Men tänk om jag nu hade behövt använda länkarna som är skapade för att ha en effektiv kostnadsuppfölning.
En märklig följd som säkert betyder ngt är att alla filer som ej gick att öppna hade en ikon som var gul. Nu när jag rensat dokumenten är de vita resp vit-gröna. Har de inga dolda blad ser de ut på ett sätt endera vita med ett "xls" på eller vita och gråa. Finns det ett dolt blad så är de vita med ett grönt band överst med Excel logga överst till vänster.
Det är otroligt många ikoner som används av Excel. ... inte helt solklart hur användbart det är?

För övrigt är Neo Office ett fantastiskt program. Saknar dock en funktion från Excel. väljer man bort direktredigering så kan man följa en länk genom att dubbelklicka på den. Det har jag försökt få finna på NeoOffice, men har hittills ej lyckats. Tips mottagges.

Leif

xls filerna som jag ägnat veckor åt att utveckla. Budgetar för en serie långfilmer för övrigt kan ej öppnas längre efter uppdatering till 12.1.

Det är hur jobbigt som helst. Givetvis öppnas de galant på Numbers respektive Neooffice. Men eftersom man inte kan räkna med att folk kör med Neooffice eller Open Office så är det nog bäst att det funkar inne på Excel också.

Det är dock inte alla xls dokument detta gäller. Tror - obs TROR - att det handlar om filer som har blad gömda och/eller har utvecklats på PC en gång i tiden.

Precis som buggen med att man ej kan dubbelklicka för att öppna så öppnas ett nytt tomt dokument. Skillnaden är bara att jag inte ens kan öppna programmen inifrån.

Sammanfattningsvis. Varning för 12.1. Den kan innebära en mindre katastrof.... men annars är den bra dvs dokumenten som väl öppnas verkar funka smidigare....

men risken är nog liten. Jag verkar ensam i världen med mitt problem, eller finns det olycksbröder - systrar ?:'(