Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Polonius

Polonius

Medlem
  • Plats Östersund
  • Registrerad 2003-07-09
  • Senast aktiv 2010-11-16
  • Antal inlägg 131

Foruminlägg

De senaste inläggen Polonius har skrivit i forumet.

Jag har stött på ett skumt problem: jag kan inte lägga NTFS-diskar på skrivbordet längre.

Jag vet att Macen kan läsa NTFS "by default". Så har även fallit varit för mig. Men då man inte kan skriva till en NTFS-formaterad skiva så installerade jag ett tillägg som gjorde detta möjligt. Allt fungerade bra. Dock slutade detta fungera när jag valde att starta min dator med 64 bitars kernel. Ända tills nu, när det har kommit en plugin som gör det möjligt att skriva till NTFS-diskar i 64 bits-läge. Dock har jag inte haft chansen att pröva om detta verkligen fungerar, för nu kan jag inte längre lägga NTFS-diskar på skrivbordet. Har prövat med 4-5 olika diskar. De går inte att lägga på skrivbordet!

Skivverktyg hittar disken men kan som sagt inte mounta den. Någon som vet vad detta beror på?

Kör Macbook pro, SNow Leopard, senaste versionen. Har prövat att avinstallera NTFS-drivern, men mountar fortfarande inte disken..

Ang 64-bit: Well, klarar mig väl egentligen utan. Ba nyfiken då det snackades om att programmet skulle skrivas om. Så länge jag kan spela musik så är jag nöjd. Hyfsat iaf. Saknar dock fortfarande spring-loaded playlists. Skickade in det som förbättringstips för flera versioner sedan så jag känner mig ignorerad...

Nix, 32-bit.

1.5 MB/s här..

Vet någon om detta är en 64-bitversion av programmet?

Riktigt najs keynote! Asglad för de nya Macbookarna. Har suktat efter en pro nu ett tag, så det var sjukt passande att de uppgraderade nu.

Kommer det en tolvtummare? Eller är det inte bara så att nuvarande plast-13-tummare blir den enda "vanliga" Macbooken?

Argh!
Jag blir tokigt. Sitter på en Powerbook med OS 10.4 och har samma problem. Datorn ansluter inte automatiskt till mitt nätverk - efter varje omstart måste jag manuellt välja det i airport-menyn.

Jag har prövat att ta bort lösenordet från nyckelhanteraren, prövat att ge alla applikationer tillgång till det, prövat manuell anslutning till primära nätverk såväl som automatisk anslutning. Inget fungerar. Finns det någon annan inställningsfil jag kan pröva att slänga, någon för airport, t ex? Eller vad ska jag göra? Är mäkta frustrerad!

Jag vet inte vilket system det var. Första datorn var en classic i alla fall, när denna var ny och fräsch. Någon som har en aning om vilket system den levererades med?

Det var en rolig tid i alla fall. Jag var stum av förundran när jag gick igenom introduktionsprogrammet för första gången. Detta visade hur man skulle hålla i musen! Först fick man instruktioner av en tecknad ung man i svart tröja (Jobs?), sen fick man pröva själv. Klickade man på guldfiskskålen så simmade fisken ett varv, klickade man på klockan snurrade visarna. Och detta var verkligen det häftigaste man sett. Tänk er ett sådant program idag...

Jag har två interna diskar. Den ena använder jag som startskiva och den andra som lagringsdisk. På lagringsdisken har jag haft OS X inkl. classic installerat av säkerhetsskäl. Nu har jag en firewirehårddisk som fixar detta åt mig och vill alltså ta bort alla systemfiler från den interna för att få mer lagringsutrymme. Hur gör jag detta? Kan man på något smidigt sätt "wipa" bort systemet utan att påverka övriga filer?

Har sökt på forumet, men inte hittat någon aktuell artikel.. Vore glad för svar.

Jag är flitig användare av pearlyrics 0.6. Gissa om besvikelsen var befintlig när denna plötsligt slutade att fungera! Jag fann detta något märkligt, då jag inte uppdaterat systemet alls på senaste tiden. Har testat att slänga inställningsfilen och ominstallera widgeten, men den funkar fortfarande inte - den målas inte upp helt.

Tänkte efter en gång till och kom då på att jag faktiskt gjort en installation: Safari 3. Hörde senare att den även kraschar gmailwidgeten. Någon som vet vad detta beror på och om det går att fixa till på något vis? Utan att avinstallera Safari 3 alltså (gillar nya sökfunktionen)..

Jag undrar om man kan överföra både bilder och inställningar för de redigerade bilderna från en dator till en annan. Det rör sig inte om att synkronisera datorerna så att biblioteken blir identiska, utan jag vill kunna överföra en mapp bilder från den ena datorn till den andra men som sagt med inställningarna. Går detta?

Skulle vara mycket tacksam för hjälp.

Oj, sen att svara, men hursomhelst:

Jag hörde av mig till LaCie och beskrev problemet. Det visade sig att jag hade en månad kvar på garantin och fick helt enkelt disken utbytt. Likaså strömaggregatet, det som klickade. Gick fort och smärtfritt.

EDIT: Smärtfritt, ja - om man bortser från att all data gick förlorad... Men inget gick att göra tyvärr.

Aj då.. Jag bad honom köra installations-CDn, får se vad som händer.

Har själv råkat ut för ett liknande problem - att jag inte kan logga in. Dock beror detta på att datorn inte kan hitta användaren. Det går helt enkelt inte att återställa lösenordet, för inga användare alls hittas! Har ännu inte lyckats löst detta. Hände iom att jag uppgraderade till Tiger på en av mina hårddiskar på en PowerMac G5.

Ursprungligen av desh:

Sedan, en spontan tanke är att han nog inte har en PowerBook G5. Dom är mycket ovanliga


Det var visst en G4:a...