Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
johan.valterson
  • Plats Vaggeryd
  • Sysselsättning Har spenderat semestern med att fixa till min MacOSX Server!!!
  • Registrerad 2003-07-21
  • Senast aktiv 2005-10-19
  • Antal inlägg 69

Foruminlägg

De senaste inläggen johan.valterson har skrivit i forumet.

Välkommen till den ljusa sidan. Har själv bott i Jönköping i ca 10 år men bor numera i Vaggeryd.

Citat:

Kan några andra maskiner skriva ut från den via nätet?

Har bara dessa två datorer på mitt lilla nät.

Citat:

Hur har du satt upp skrivaren i OSX?

Har provat en hel massa olika sätt, men kan inte få det att funka.

Har ett litet problem. Har köpt en gammal Compaq PIII 600 Mhz som jag kör ubuntu på. Har kopplat in vår gamla skrivare på denna (HP Deskjet 5500 via USB) och det funkar hur bra som helst, problemet är att jag inte lyckats få vår Imac att skriva ut på denna. Finns det någon som kanske sitter inne med svaret på detta problem så skulle jag bli mycket tacksam.

Välkommen till den ljusa sidan

//Johan

Hej!

Undrar bara om det finns några fler macanvändare i trakterna kring Vaggeryd, kunde ju i så fall vara trevligt att hitta på något nån gång!

Hejsan!

Tänkte bara se hur det går för er, väntar med spänning på denna sida.

Hej!

Undrar om nån därute har nått tips på en bra tjänst för backup via internet? Har inte lust/råd att köpa en firewire-disk just nu och behöver därför köpa tjänsten från nån. Uppskattar att jag behöver ca 2-3 Gb lagringsutrymme. Har en hel massa bilder i iPhoto på lilla dottern som jag inte vill bli av med.

Senast redigerat 2005-05-12 13:58

Funkar utmärkt med Firefox på en G3 imac med OSX 10.3!

Vet ej om detta är rätt forum för denna fråga men...

Är det någon därute som har nått tips på program för att göra egna julkort? Tänker i första hand på julkort med egen bild + litet vitt fält på sidan om där man kan skriva en hälsning. Vet att man förmodligen kan göra egna kort i typ Photoshop, men lat som man är så vill jag ha ett färdigt program med mallar för storlek på kort, typsnitt, gärna nått trevligt litet julmotiv på den vita delen.

Nån som vet hur man kan avinstallera ARD 2.0 Har lyckats strula till nått och vill ha bort det och börja om från början. Har letat igenom hela hårddiskem ett par gånger efter filer som har med ARD att göra, men endå missar jag tydligen nått, för när jag försöker installera det på nytt så vill den inte göra en ny installation utan bara uppdatera sina filer. Och nu kan jag inte ens starta ARD igen

hejsan!

Har ett problem som jag hoppas att någon kan hjälpa mig med. Har en egen Server här hemma, där jag bland annat kör en mailserver. Nu har mitt IP-nummer blivit blockat så jag kan inte skicka mail till personer med telia.com adresser. Vet att felet är mitt eget, glömde att sätta på SMTP-lösenord för att kunna skicka mail från vår server. Någon har tydligen lyckats skicka nån form av SPAM via min server, nåja det är nu fixat. Nu undrar jag om det är någon som vad för spärrlista telia använder sig av och hur man kan bli borttagen från denna lista. Så det inte blir nått tjafs om den saken så har jag inte Telia utan Bostream som leverantör av bredband så det är inte så enkelt att Port 25 är spärrad. Jag kan skicka mail till en hel bunt andra domäner, det är bara telia som strular.

Funkar utmärkt. Tack så mycket. Tog ju för givet att man skulle använda sig av Video och inte något annat när man gjorde en VCD, dags att börja läsa manualer lite bättre kanske

En liten nybörjarfråga. Hur fixar jag lättast till en .RAR-fil så jag kan bränna den som en VCD i Toast Titanium?
Har lyckat få ut en Cue/Bin fil men den går ju inte att bränna i TT som den är. Har försökt konvertera med ffmpegx men det får jag inte att funka. Finns det något bättre/enklare program som kan fixa detta?

Finns det något sätt där jag kan se om det blir utfört klockan 1 varje natt?