Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
mdlarsson

mdlarsson

Medlem
  • Registrerad 2003-07-24
  • Senast aktiv 2016-10-26
  • Antal inlägg 247

Foruminlägg

De senaste inläggen mdlarsson har skrivit i forumet.

Tack för alla svar. Jag och min fru bytte mobil i ett par dagar och det finns både för och nackdelar, S7an har bättre display, kamera, en backknapp och bättre multitasking (dock var den ännu bättre på min LG G2). Vad jag gillar med ios är hur den funkar ihop med macar och ipads, t.ex att när mobilen ringer kan man svara i datorn eller ipaden, man slipper leta efter mobilen om den inte råkar vara i närheten. Det känns som allt blir mer sammanhängande. Men priset är en lite sämre mobil.

Hej, vi är en familj på fem personer med blandad dator/telefon miljö. Då det är jag som får hålla i alla trådar med konton backupp mm så tänkte jag kanske renodla i foran av enheter.

Då barnen och jag har andriod mobiler (jag har s7 edge, sämsta telefonen jag haft) och mest ipads så får jag köpa många program flera ggr. Vi har alltid haft macar hemma så ios borde te sig naturligt, men då barnen inte alltid är försiktiga så har de fått ha android mobiler.

Jag tror att det jag skulle sakna mest med ios är back knappen och multitasking

Så min fråga är: Är det bättre och smidigare med ios? Särskilt om man har familj?

Ursprungligen av MatsOlov:

Såg just denna LGpryl på MinHembio Minhembio.com - LG lanserar komplett medialsning

Intressant då jag länge tittat på mediacenter-lösningar, men avvaktat då jag fick reda på att Plex hade avtal med LG. Plex skulle vara integrerat i många Tv och blueray under 2011. Kanske även denna kan vara nåt.

Tack Mats för inlägget.

Jag tänker ta tillfället i akt och ställa några frågor:
Ang. Mac till TV. Då imacen och Tvn står rygg mot rygg med en vägg i mellan, så blir det ju inte så mycket kablar. Kan jag göra annat med datorn om jag kör plex på tvn, t.ex. surfa på imacens skärm? Finns det någon fjärrkontroll lösning till detta, då imacfjärren är ir, bt tangentbordet och musen funkar fint i vardagsrummet.

Ang. Xtreamer pro. Hur funkar den med itunes & iphoto? Hur är nas funktionen? Tycker du att den är stabil, hänger den sig? Vilken mjukvara är snyggat, smidigast och bäst. Den senaste updateringen till Xreamern eller Plex på macen?

Inget köp ännu, förutom att kunna spela film i h264 720p så vill jag att den ska hantera itunes bibliotek och iphoto mappen på ett smidigt sätt. Visserligen funderar jag på att lägga alla dom bästa bilderna på flikr, då får jag tillgång till foton den vägen.

Apple TV är ju smidig vad gäller itunes och iphoto men jag är lite osäker på 720p utan att det laggar. Jag har inte fått klart för mig om det finns stöd för iphoto på Xtreamer. Jag har även tittat på Qnap NMT 1000, den verkar ha snygg och smidig mjukvara. Jag har mailat Qnap angående iphoto men inte fått något svar ännu.
Jag har även tittat på ett annat alternativ är lite kablar rakt igenom väggen, då tvn är på andra sidan, jag har hittat lite motstridiga uppgifter om ljudet genom hdmi på imacen, köpt i april. Kablar adapters mm. blir heller inte billigt.

Jag hade tidigare bytt till en ny imac från en G5. Sedan återställde jag med TM. Jag skulle radera överfödig kod, universal till x86. Det verkar som programmet trodde att jag hadde en G5a för en massa program slutade funka. I övrigt ett bra program, men den funktionen låter jag vara.

Jag har inte direkt lust att sitta och pula med mediaextendern, så hette det visst. Det var lite av anledningen till att jag började fundera på ATV då den inte är känd för sitt låga pris. Går det snabbt att komma igång med Xtreamern, jag tänkte en pro med 1tb, så kan den dubbla som nas ett tag.

Hur smidig är xtreamer om man jämför den med atv. Jag lägger in alla barndvd med handbrake för tillfället och undrar om dom kommer att funka i xtreamer visa kapitel, ljudspår mm. Måste man ha filmerna i atv för det ska funka bra. Jag har ju inga blueray eller en fullhdtv så 1080p kommer jag inte behöva just nu.

Men om man lägger på atv flash eller liknande på aTV. Blir dom inte mer likvärdiga.

Jag ska köpa denna månad, men Jag tror att Xtreamer är billigare och har bättre hårdvara men Apple TV smidigare och jag kan köpa den begagnad. Jag kommer sedan att ha mina filer på en nas men jag vill ha mediaboxen först.

Ursprungligen av kenjon:

Kör Plex på Macen, ja. Ljudet går ut i ett 7+2-system via Firewire (Miglia HarmonyAudio). Du kan koppla in din förstärkare via TosLink om du har det på förstärkaren.
Menar du ljudet på filmen, eller ska du köra hela filmen genom förstärkaren (HDMI)?

Bara ljudet

Ursprungligen av kenjon:

Jag kör också Squeezebox för ljud, och Plex för film. Med en Drobo, mycket nöjd.

Ligger plex på macen? Jag vill ju köra film och musik i vardagsrumment genom förstärkaren, då måste jag väl ha en grunka till det?

Nas eller inte?

Jag vill kunna komma åt data när jag är hemifrån.
Dela itunes och filmbibliotek (jag ska lägga in alla DVDfilmer, ca 200st och alla cdskivor, 300st ) mellan olika datorer. Detta borde kanske speglas på nått sätt då jag inte vill lägga in allt igen. Jag vill kunna strömma detta till TV,DVD, köksradio mm. Fungera med Time machine. När jag jobbar med foton och film lokalt kan jag komma åt detta genom TimeMachine, eller behöver jag lagra detta på enheten.

Vad jag har är en ny imac och macbook pro.

Vad jag ska köpa

1. Någon typ av lagringsenhet, t.ex. NAS. Jag har kollat på drobo fs den är dyr men jag gillar lösningen med diskbyte. Sedan även Qnap 219P. Båda verkar ha bra Mac program. Prisbilden är väl inte klar än men absolut max 10.000

2. Något att strömma filmen till tvn t.ex. appleTV, DVD med wifi eller nått liknande.

3. Köksradio med wifi och itunesstöd.

Jag fick mobilen igår, jag kan nog säga att jag är mycket nöjd. Det är lite krångligt allt lära nytt, men också roligt.

Salling Media Sync for Mac- Är nog ett självklart köp. Sedan är det ju kul att ladda ner program och pilla lite, Jag har alltid gillat iden med haddatormobil men sedan iphone kom har det blivit så mycket bättre, HTC's tidigare winmobiler sög. Men nu verkar HTC äntligen fått luft under vingarna. Jag har ju inte fått den ännu men jag ska beställa både minneskort 16gb och ett fodral, läder likt det till e71an.