Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Ekengren

Ekengren

Medlem
  • Plats Kungsbacka
  • Sysselsättning Apple freak
  • Registrerad 2003-09-12
  • Senast aktiv 2020-02-08
  • Antal inlägg 135

Foruminlägg

De senaste inläggen Ekengren har skrivit i forumet.

Jag undrar om det finns någon som har erfarenhet av flera webkameror hemma som streamar ut mot interweb. Just nu kör jag min iSight på port 8080, och det fungerar som sig bör. Sen har jag en logitech usb-kamera som jag vill köra från en PC samtidigt. Hur gör jag då...kör jag PC:n från en annan port typ 8181? eller kan jag skriva i adressfönstret 192.168.1.200:[email protected]....? Eller skall jag boota om min hjärna?

Korrigera mig om jag har fel men är det inte så att iTMS är ett tillbehör till iPod och inte tvärtom. Detta har inte en massa förvirrade PC nissar som sitter med sina billiga "jens of sweden" fattat.

Ursprungligen av Niklas Brunberg:

Precis som med Virtual PC?

Edit: inlägg 2500. Tobleronedags!

Har jag aldrig kört:D

Detta är ju sorgligt! Trodde inte att denna dagen skulle komma. det är ju så att man vill börja gråta....XP skit tillåtet på en sådan fin maskin som en Mac...nä detta var ju det sämsta jag varit med om under mina 16 år som Macanvändare

Indesign är bättre...fast...Quarken kan ju....

Ursprungligen av statemachine:

hmmm, hur går det med min adress ipodnano.se nu då?

testa så får du se

Ursprungligen av Alphonze:

Sony har gjort samma sak. Jag känner till en som sålde enbart högkvalitativa Sony-prylar via nätet, men blev stoppad pga att "sony" ingick som en del av sajtens namn.

Detta låter inte kul

Apple har tidigare stämt flera ryktessajter som innan produktlanseringar hade publicerat information om kommande Appleprodukter. Nu har turen kommit till alla iPod-sajter, eller närmare bestämt sajter på något sätt använder sig av ordet “iPod” i namnet eller adressen.

Bland annat har sajterna EverythingiPod och iPodLife fått brev från Apples jurister där de ombeds att snarast upphöra med användningen av ordet “iPod”. iPod nämligen ett registrerat varumärke, som endast Apple har rätt att använda sig av.

Tidigare i år fick sajten iPod Essentials ta emot hot om juridiska åtgärder, och bytte sedan namn till mp3Essentials. Det mest kända namnbytet är troligen iPodlounge, nätets utan tvekan största iPodsajt, som numera går under namnet iLounge. Det är dock oklart namnbytet föregåtts av korrespondens med Apple.
Källa: macworld.se och Wired

Jag har server 10.4 och vill köra GD har varit inte på div sidor men får det inte att fungera, har även tankat ner gd-2.0.33 men fattar inte hur jag skall få det att funka. Hilfe!
Edit: Jag är absolut ingen expert på detta, så försök vara grundliga

Från Källaren!
Detta är var jag gömmer mig i på kvällarna när jag vill slippa kärringen. G3:an ni ser är preppad med OSX 10.4.2 Server och funkar mycket bra. 9600:an ni ser är bara en printserver, bara för att min printer är för gammal för att köras på något annat (LaserWriter 4/600 PS).PB:n är till för allt annat jobb som jag tjänar pengar på. Ölburkarna ni ser har jag druckit ur och kommer att gå i pant

jag fixade det. Starta om från systemskivan, gå till DiskUtility, Formatera, Done!

Jag har ett problem!
JAg tog en gammal 60Gb utan att formatera från en Xp-burk och slängde in i ett LaCie firewire Kabinett, men jag har inga skriv rättigheter till den, jag kan inte ens formatera om den. Någon lösning någon?

Ursprungligen av tonbe370:

Lite minne men kan det inte vara något mer problem i detta fallet, alla objekt verkar inte läsas in på startsidan ovan, i alla fall inte för mig?!?

Detta objektet visas inte för mig
http://ekengren.no-ip.info/weblog/default/?flavor=include

Och det objektet verkar i sin tur inkludera 4 andra objekt som inte läses in bl a
http://ekengren.no-ip.info:16080/blojsom_resources/includes/apple_stylesheet_overrides.css

Port 16080 är väl Apaches cache, du har ingen brandvägg aktiverad som spärrar port 16080?

Sen, 8MBit/s ADSL innebär väl i bästa fall 1MBit/s upload för besökarna att dela på.

Du hade rätt ang. brandväggen. tack för lösningen, som i sig var självklar men tänkte inte åt det hållet kl. 02 i natt

Ursprungligen av tonbe370:

Port 16080 är väl Apaches cache, du har ingen brandvägg aktiverad som spärrar port 16080?

Sen, 8MBit/s ADSL innebär väl i bästa fall 1MBit/s upload för besökarna att dela på.

jag skall kolla det med brandväggen, bra idé. jag vet att jag bara har 1mbit upp men jag tror inte att jag kommer att bli nerlusad av besökare heller, så. Sen är väl 1 gb ram att rekomendera, någon som vet vart man köper billiga SO-DIMM minnen?

Jag har en gammal 400mhz/256 ram/120Gb Hdd G3:a som jag vill köra med 10.4 Server för webb o FTP tjänster.
Men den levererar inte sidan så himla snabbt http://ekengren.no-ip.info. min uppkoppling är telias 8Mbit/s. men kör jag internt på nätverket så går det undan
Tidigare körde jag en 9600:a med 192ram och Webstar som var mycket snabbare.
Jag misstänker att jag behöver mer minne, har jag rätt?