Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
LeBigMAC

LeBigMAC

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2003-10-23
  • Senast aktiv 2011-09-14
  • Antal inlägg 73

Foruminlägg

De senaste inläggen LeBigMAC har skrivit i forumet.

ok, då får vi hoppas på att anmälningarna tar fart nu. Räkna med mig iaf!

Då var det 10 min kvar och troligen sista chansen att se en G5a/PPC på apple.com.
Är det bara jag som tycker att en bit av mac själen försvinner?

Vad är status för tillfället, ska man anmäla sig eller blir det "drop in"?
Lite news om middagen senare på kvällen och också av intresse så klart.

Ursprungligen av Cerw:

Edit: IS slår helt säkert av från läge 2 när kameran sitter på stativ.. Är det kanske så att du är väääldigt stadig på handen?

Det kan jag inte tänka mig, troligare är nog att objektivet uppfattar situationen som en 7a på Richter skalan och kompenserar vilt

Intressant länk du hittat, jag surfade sedan vidare och hittade denna ganska omfattande review. Verkar inte vara en speciellt opartisk sida, men intressant för oss som redan har objektivet: http://www.bobatkins.com/photography/reviews/ef-s_17-85_review.html

Ursprungligen av Cerw:

Är det inte så att linselementen som sitter i gyro-delen (IS) helt enkelt går från ett läge där dom inte påverkas av IS till att IS hugger in och "tar tag i" dessa linselement?
Hör du samtidigt att gyrot i IS startar? (Svagt surrande och ev. klickande)

Det låter ganska rimligt men jag är inte tillräkligt insatt i IS konstruktionen känner jag. Jag är dock ganska säker på att det skett under fokuseringen och inte bara när IS drar igång. Startar inte bildstabilisatorn så fort avtryckaren trycks ner halvvägs och snurrar sedan tills bilden är tagen?

Men så länge det inte blir värre så går det att leva med, jag var mest intresserad av det är något man skall acceptera.

Ok då är jag inte ensam att notera det iaf. Men jag kanske skulle vända på frågan: Finns det någon ägare till ett Canon EF-S 17-85 IS som aldrig får några vibrationen vid fokusering när bildstabiliseringen används?

Är det någon annan som upplevt att det "rycker i bilden" när man fokuserar med bildstabiliseringen påslagen?
Det händer bara vid vissa tillfällen och jag tror att det är vanligare när motivet är lite mörkt och fokus inte hittas direkt. Det är alltså inte bara förändringar mellan suddigt och skarpt utan vibrationer i bilden.
Det gäller en Canon 30D med EF-S 17-85 IS objektiv.

Senast redigerat 2006-07-28 11:04

Jag har inga erfarenheter av Singapore men har precis kommit hem från en resa till HongKong och där var det runt 30% billigare jämfört med hemma. Canon 30D med 17-85 objektiv som jag var intresserad av kostade ca 12000 kr istället för 18000 kr hemma. Man får dock bara garanti på kamerahuset i China (2år), objektiven har 1års världsgaranti. WingSing eller ManSing är bra butiker och ligger i MongKok.

Det låter som om du skulle kunna skriva en xslt converter, men det ska kanske skall vara xml som input när jag tänker efter...

Snyggt!!

Men är det bara jag som inte kommer in i testlabbet längre?
Får en access denied...

Ursprungligen av Tussen69:

våren 2007:
Modell 1: 1 Processorer med Quad Core (3.0 Ghz) (tot: 4 Kärnor)
Modell 2: 1 Processorer med Quad Core (3.5 Ghz) (tot: 4 kärnor)
Modell 3: 2 Processorer med Quad Core (3.7 Ghz) (tot: 8 kärnor)

prove me wrong..

jag tror inte att utvecklingen av fler kärnor kommer att vara det som driver upp hastigheten framöver. Vist kommer det säkert Intel QuadCore men jag tror inte att mjukvaran kommer dra nytta av hur många parallella processer som helst. MHz hysterin har vi förhoppningsvis passerat så frågan är vart vi är på väg. En mac basserad på bioteknik vore coolt, år 2050 kanke?

Ursprungligen av Björnström:

Min erfarenhet är att större program är väldigt svåra att testa - ta Photoshop CS2 som exempel. Mindre applikationer skulle däremot fungera fint men behöver kanske inte ske i testlabbmiljö, eller hur?

Det har du rätt i, mjukvara är både svårare och mindre intressant att testa. Men lite test av hårda prylar borde vi starta upp. Annonsera ett möte i Malmö så får vi veta hur många som är intresserade att vara med.
/
Mikael M

Har inte sett tråden innan, men det är en bra ide och centrala Malmö passar mig bra.
Jag är intresserad av att vara med!

Handlar det även om mjukvara?

Kollade in den live idag på vägen hem, måste säga att formatet var väldigt tilltalande! Tangentbordet ser lite udda ut men hur det verkligen är att skriva på var svårt att avgöra så snabbt.
Skärmen gillade jag faktiskt inte riktigt. Vist ser den lyxig ut men man måste räkna med en mycket sämmre bertaktningsvinkel eftersom ljuset reflekteras. Detta blir väldigt tydligt när man ser den i vinkel bredvid en PB15. Men eftersom iBookarnas skärmar inte var speceillt bra så är det ändå en klar förbättning.

Ljudnivån är svår att bedömma i butik men jag hörde den inte iaf :-).

Ursprungligen av Hasse Carlsson:

vill bara upplysa alla som klappar händerna över FW800 porten att många interface blir "nuts" om man använder både FW400 och FW800 samtidigt.
värt att veta...

vist tappar man prestanda men det går iaf att läsa in video till externa diskar från en videokamera. Man kan ju använda usb men det ser jag mest som ett interface för möss och liknande