Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
tyrell

tyrell

Medlem
  • Registrerad 2001-07-14
  • Senast aktiv 2007-09-11
  • Antal inlägg 95

Foruminlägg

De senaste inläggen tyrell har skrivit i forumet.

hjälp vad mycket G4:or det finns där ute, själv har man ju en Blåvit G3/350 med 640Mb RAM... sitter i skolan nu, återkommer senare ikväll med resultat, om jag kommer ihåg.

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: -iDisco-:

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: mondo65:
Sibirien...

Ja det var Stalin!

... vår vän och kamrat!

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Christopher:
Inte ens min morsa som är komplett datoridiot fattar nyttan med en knapp. Det är ju så mycket mer "ergonomisk" med två knappar.

Själv så har jag min Apple Pro mouse i garderoben sedan dag 1. Har En logitech mus med två knappar plus scrollhjul.

Jag skulle ha musarm nu om jag hade en knapp.

Det är väl två knappar som i regel är anledningen till musarm, högerklickandet är en stor bov där.

[quote]quote:Skapades ursprungligen av: Schuckert:
[quote]quote:Skapades ursprungligen av: Le:
[QUOTE]Ja nu hittade jag till slut uppgift på att PC133 minnen också kan köras ´i PC100´. Annars har jag letat efter rena 512 MB PC100 men inte funnit några.[/quote]KAN är precis rätt ord, men BÖR INTE gäller här om du skall få bäst sprutt i datorn!
Vi har haft en del problem med kunder som har köpt PC133-minnen till sina PC100-macar och vill ha service. När vi har satt i PC100-minnen i datorn igen fungerar den felfritt. I med ett nytt PC133 och datorn beter sig konstigt igen. Samma fabrikat på våra minnen.
Dessutom har vi mätt upp en 3-5% hastighetsskillnad till PC100-minnenas fördel i en PC100-mac. Skall se om jag kan leta fram datat och få in det här.

Som sagt, det fungerar rent tekniskt, men jag rekommenderar det inte.
Det går att köra en bil som skall ha blyfri 95 med blyfri 98 också, men jag skulle ändå inte göra det.

[/quote]mycket konstigt, jag har aldrig upplevt några problem med PC133 SDRAM i nån av mina Mac:ar, har testat i en Beige G3/233 å en 300:a, funkade finfint i en iMac DV/400 och även i min blådåre.
PC133 RAM ska ju vara bakåtkompatibla, det vill säga kunna köras i en lägre hastighet. Jämnförelsen med bensin i en bil känns lite långsökt.

Men men, ska inte gnälla så mycket.

Citat:

citera:Skapades ursprungligen av: stfm:
Om det är så att du har tryckt på en knapp som heter "list all modes" eller liknande under advanced, så KAN inte ditt grafikkort visa fler upplösningar. Tyvärr. Eftersom den hämtar upplösningar och updateringsintervaller från grafikkortdrivrutinen, så kan du koppla en hund till VGA-porten och ändå få samma alternativ. Vad är det för grafikkort? Det låter märkligt att det inte skulle klara av det.

Jag har motsatt problem. Det går inte att ställa in uppdateringfrekvens som man vill i MacOS. Där har jag inte hittat någon lösning.

Jag har ett GeForce 4MX, integrerad krets på ett nForce2-baserat moderkort. Den kretsen ska klara den upplösningen. Fast iofs så fixade inte ett Radeon 8500-kort jag hade tidigare 1280x960 heller... men GeForce 4ti-serien gör det.

Citat:

citera:Skapades ursprungligen av: RenderBender:
Det måste ju finnas en hel hög med utilities som fixar det där. Tror inte att du behöver en driver för det. Men det är ju bara vad jag tror...

Det trodde jag också, men icke...

Citat:

citera:Skapades ursprungligen av: stfm:
Om du går in i avancerat under inställningar av upplösningen, så kan du välja att visa alla upplösningar, och uppdateringsintervaller som kortet klarar av. Vare sig skärmen gör det eller ej. Rota runt lite, så hittar du det.

Det har jag redan gjort. Jag har rotat igenom det mesta inklusive hela jävla internet. Utan resultat. Finns inga andra upplösningar att välja en de jag nämnde tidigare. Tittar jag på möjliga kombinationer av upplösning, färgdjup och uppdateringsintervaller så finns bara tidigare nämnda upplösningar med.

Citat:

citera:Skapades ursprungligen av: mondo65:
Vad pratar du om? ASD 17 tum funkar med vilken PC och vilken version av Windows som helst och med de flesta moderna LInux-distributioner.

om du inte förstår det så har du nog inte läst det jag skrev ordentligt.

Funkar gör den, men jag kommer inte åt de upplösningar jag vill ha. Datorn identifierar skärmen som en "Standardbildskärm". Operativsystemet är Windows XP med ServicePack 1.

Har nyss syndat och bytt till PC, men nu vill jag inte bli flamad för det utan har en fråga som jag skulle vilja ha besvarad.

Jag behöll min gamla B/W 17" Studio Display när jag sålde Mac:en men problemet är att det inte verkar finnas en enda windows-drivare till den, visst funkar det, men jag får välja mellan 800x600, 1024x768, 1280x1024 och 1600x900... och jag vill helst av allt köra 1280x960 då jag tycker att det är den bästa upplösningen för den skärmen.

Nån som har nån aning om det finns en windows-drivare?

Alternativt någon som vet vem som egentligen tillverkat skärmen, såvida inte Apple gjort allt själv. Kan ju vara någon tredjeparts tillverkare som stått för elektronik/bildrör å sen har Apple tryckt in allt i ett snyggt chassi.

Nåja, nån som kan hjälpa mig?

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Christopher Anderton:
Nja, tror det är svårt.. Har hört talas om PCI kort som har flashats..Bättre är att annonser efter en ASUS 7100 Geforce 2 MX 200 i tidningar.. Du borde kunna få en för 200-300 kr.. (då den enklaste Geforce 4 kostar 600-700 kr ny)

Fast problemet är väl att din burk inte har AGP?
Då är det lite jobbigt...

Jo, det är ju av den anledningen jag frågar om just PCI-kort. Jag vet att det går att flasha PCI-kort, men jag ville höra lite av svenska användare om de lyckats med det och vilka kort de i såfall använt .

Nu startar jag en ny tråd angående "grafikkortsflashing" - Jag sitter som kanske bekant för vissa på en blåvit G3:a och vill få lite fart i diverse spel.

Jag vill alltså veta om någon fått ett GeForce 2MX PCI att funka i en Mac, om så är fallet, vilket/vilka kort är det som kan vara lämpliga flashkandidater.

Känns lite jobbigt att behöva punga ut 1500 spänn på ett Radeon 7000 när ett GeForce 2MX kostar ca 500 spänn i dagsläget.

[ 15 December 2002, 21:39: Meddelandet ändrat av: tyrell ]

Vet ju sedan en tid tillbaks att det går att flasha Voodoo3-kort med en Mac-rom, nu undrar jag om någon hört om samma möjlighet finns med gamla Rage II-kort. Inhandlade ett sådant för 100 spänn idag, tänkte ha ett extrakort för att driva en till skärm, och kortet jag köpte är ett vanligt "PC-kort".

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Per Rosenberg:
[b]qb]

Det där tror jag inte kommer hända. Ungefär lika stor chans att källkoden till Windows skulle slinka ut.

ja huga, den dagen den sorgen [/b][/QUOTE]

nu vart det tok. som ni ser.

qb][/QUOTE]Det där tror jag inte kommer hända. Ungefär lika stor chans att källkoden till Windows skulle slinka ut.

ja huga, den dagen den sorgen

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: mondo65:
Jo, LC III (och LC 475, Performa 475 och Performa 460) var riktigt trevliga och pålitliga datorer. Och tysta! Jag gillade också IIcx och IIci och Quadra 700. Mycket smart konstruerade.

Jo, IIci och Quadra 700 var rätt trevliga maskiner... när du nämner det.