Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
anders gbg

anders gbg

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2003-11-01
  • Senast aktiv 2013-05-03
  • Antal inlägg 487

Foruminlägg

De senaste inläggen anders gbg har skrivit i forumet.

Skaffade en 13" i7 1.8ghz. Tycker den är super. Men, kanske är detta Lions fel men tycker Safari laggar lite när man skrollar ned på sidor. Någon annan?

Sedan, när jag gömmer allt som finns på skrivbordet och endast ser det så tycker jag det känns som skärmen "vibrerar" en smula.

Hörde något om slutet av Juni på AppleInsider sidan. Tror ni jag får den nya om jag beställer på Apple Store ikväll?

Ah, wunderbar! Hoppas det händer innsn månsden är slut!

Vore ju himla fint om det kom en uppdatering snarast!

Hej.

Sitter med Avid material som är inspelat på 16mm. Jag vill få ut detta från Avid till Final Cut för att sedan klippa i FCP. Jag exporterar materialet via Avid Quicktime Pro Res 422 HQ. Det funkar. Dock så vet jag inte om exporten inkluderar materialets tidskod så att jag slutligen kan göra en proper EDL. Någon som vet om det fungerar?

MVH - Anders

Richard. Hur smidigt var inte det! Tack.

Hej.

Sitter med ett pdf dokument på tre sidor text som jag måste konvertera till jpeg. Finns det något sätt att göra detta och få sidorna ihoplänkade? I Adobe Acrobat får jag endast ut tre separata filer.

Även om det betyder att jpeg filen blir utökad på längden så är det ok. Helst ska den vara 1200 pixlar bred.

Ursprungligen av ;:

Vilken produkt, men som Arvid påpekar, kan man byta disk själv?

Men det faktum att jag har en Airport Extreme, kan det vara själva orsaken till problemet? Jag trodde först att TC kommunicerar direkt med min dator och inte genom Extreme maskinen. Kan jag ha fel?

Hej på er.

Här hoppar jag in i tråden.

Införskaffade en Time Capsule för ett antal månader sedan, hemma har jag sedan tidigare en Airport Extreme uppkopplad. Tanken var väl att låta Time Capsule ta dess plats helt men jag har varit nojjig över att behöva ominstallera ethernet printern, det var ett rent helvete.

Så nu har jag TC kopplad till nätet som backup hårddisk. Det tar galet långt tid att göra en backup, Jag får mestadels avbryta och koppla om TC till att kopiera över ethernet kabel men då den står i ett separat rum är det tröttsamt.

Vad kan jag göra för att få ordning på detta? Förutom att kanske koppla bort min Airport Extreme och sedan ersätta den med TC? Jag har följt tråden noga här och försökt genomföra de rutiner utan succé. Jag hittar t ex inte inställningen för att enbart köra -n.

Tacksam för hjälp.

Anders

Ok, problem löst. En komplett ominstallering av gamla goda Leopard. Nu har jag Quicktime Pro tillbaka.

Goflorp. Du (och en del andra) trodde rätt, jag menar själva installation. Det är inte ett filmfel, det är Quicktime 7 som inte vill gå igång. Jag arbetar med med film så väl medveten...

Det är just därför jag behöver få igång QT7. QTX är helt värdelöst. Quicktime Pro och dess möjligheter med komprimering etc etc är nödvändigt. Skulle ge min högra arm för en Genius Bar i Stockholm.

Hej Goflorp.

Jag kan öppna den med alla program, VLC, QTX. Det är bara att QT7 vägrar öppna sig. Den liksom försöker, man kan se den lilla pricken under programmet i docken, men efter en halv sekund så återgår den.

Har ej provat Perian. Ska väl göra det nu. Jag trodde bara att det var en nyinstallation som räckte. Det har ju löst själva QTX men inte QT7....

Ok. Nu har jag köpt SL. Installerade om programvaran och fick med QT7. Det vägrar dock fortfarande att öppna.

Någon som har en aning?

Ursprungligen av Mija:

Det är fel att du inte fick skivorna när du köpte Snow Leopard av den där firman som hjälpte dig med installationen av SL.

Jag har inte köpt Snow Leopard. Jag fick det bara installerat när de räddade min dator efter hd krasch. Ville inte haft SL installerat från början.