Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
zkirtap

zkirtap

Medlem
  • Registrerad 2003-11-04
  • Senast aktiv 2014-03-04
  • Antal inlägg 394

Foruminlägg

De senaste inläggen zkirtap har skrivit i forumet.

På Macen använder jag Apples Mail. På iPhonen använder jag Apples mail-program och på på jobbet kör jag gmails webmail.

Har letat (naturligtvis) men inte hittat något liknande alternativ.

Ok, och var hittar man det? (Hittar det alltså inte)

Använder mitt gmail-konto (imap) både i Mail på datorn, mailprogrammet på iPhonen och via webmail på jobb-PC:n. De mail som skriv via Mail (programmet) hemma och de som skrivs på jobbet som webmail finns i utkorgen på alla ställen men inte de som skrivs i iPhonen. Är det någon inställning som är fel eller?

Ska sammanställa ett stort antal mail som alla är skickade från samma gmailadress men de som är skrivna på iPhonen finns inte i datorns Mail-program. Vad är det som är felinställt? Är det på iPhonen eller i Mail?

Tacksam för tips och hjälp!

Där ser man. Men det lär ju aldrig ske å andra sidan ;-D

Du missförstår vad jag menar: jag skulle vilja ha ett program som "bakar ihop" alla dessa tre trådar kronologiskt och automatiskt: fb, mess/mms och mail.

Hittade till slut ett program Phone View som fixar exporten av sms och mms klockrent. Inklusive bilderna i mms:en. På så sätt fick jag ut de 3 900 meddelanden som ingick i denna konversation och kunde exportera det som en pdf som ser ut som konversationen gör på skärmen. Är äckligt smidigt och för min del väl värt de $30 det kostade.

Finns även massor av andra funktioner som kan vara bra vid export eller import till eller från en o-jailbreakad iPhone.

Rekommenderas starkt!

Absolut, menade mest att det är overkill att behöva göra så pass stor uppdatering för att ett enda program strular. Själva uppdateringen är ju inte hela världen. Ska kolla med Apple också och se vad de svarar. Tack för hjälpen hur som!

Ominstallation av hela OS:et alltså... låter "primitivt" tycker jag. Är det det inte massa uppdateringar och inställningar som ryker då? Startar om datorn gör jag regelbundet så det borde det inte vara.

Little Snitch vet jag inte vad det är så det tror jag inte. Vad som är liknande vet jag inte heller.

Vet inte vad "manus" betyder? Finns ingen juridik inblandad alls. Vill bara ha ett så enkelt arbetsflöde som möjligt med ett så bra, smidigt och snyggt resultat som möjligt.

Installerade Mountain Lion på två av mina macar för någon månad sedan. Allt fungerar bra förutom en sak: på iMacen kan jag inte logga in på App Store. Det fungerar hur bra som helst på min MacBook Air och även de andra datorerna, så det är inte kontot eller lösenordet det är fel på. Har även fungerat att nollställa lösenordet (skapa ett nytt) och det är fortfarande samma scenario: de andra datorerna fungerar men inte App Store på iMacen. iTunes Store fungerar på _alla_ datorer, även iMacen.

Av felmeddelandet att döma verkar det som att App Store inte kommer åt internet – som bevisligen fungerar eftersom jag skriver detta på iMacen. Fattar verkligen ingenting av detta. Är ju inte så bra heller med tanke på att det är svårt att sköta uppdateringar mm.

Oerhört tacksam för hjälp!

P.

Har testat SMS Export och Backuptrans iPhone SMS Transfer for Mac men det första får inte med MMS, samt är ganska "primitivt" och fungerar t ex inte med Mountain Lion vilket gör att jag måste göra allt på den gammal dator. Backuptrans iPhone SMS Transfer for Mac kostar pengar också pengar och det framgår inte vad jag kan se iaf, om även mms inklusive bilderna i mms:et följer med. Är det någon som erfarenhet av Backuptrans iPhone SMS Transfer for Mac är det välkommet med omdömen samt info om mms:en följer med.

Dessa två är det "hetaste" programmen jag hittat. Vill som sagt var få med _alla_ meddelanden – såväl sms som mms. Får jag sedan drömma fritt skulle jag vilja ha med grafiken som den ser ut i iPhonen (och nej det är inte aktuellt att göra skärmdumpar i telefonen eftersom det rör sig om en konversation med närmare 4 000 sms och mms...).

Får man drömma ännu friare skulle jag vilja ha ett program som även tog med de mail som har skickats (Gmail-konto) samt de meddelanden som skickats, och inlägg som gjorts på Facebook

Någon som är sugen på att sy ihop ett sådant program? Hör av dig när det är klart så är jag beredd att betala en slant för det. I väntan på detta mirakel är alla tips och idéer välkomna. Några idéer om vilket program man annars ska sy ihop det i – typ Excel, Pages, Word, iBooks Author... Ska bli dels en pappersvariant men även en "datorvariant" där alla länkar till låtar och annat som skickats ska vara klickbara.

Tanken är hur som att sammanställa denna fyra månader långa konversation på alla ovan nämna plattformar med bilder och allt.

P.(ust... ;-D)

Jag testade att köra "force conversion" vilket tog längre tid och då blev resultatet inte bra alls. Håller på och pular med en film just nu som där filerna är konverterade "fast" och det ser bra ut tycker jag även i iMovie och även när jag testar att exportera filmen.

ClipWrap kostar 49 dolares och finns inte i App Store. Handlar helst där eftersom det känns säkrare. Jag vet inte om det känns aktuellt just nu att köpa ett program som klarar att konvertera "på riktigt". Men vet ni något som finns i App Store som inte är alltför dyrt så är det kanske inte omöjligt. Redigerar bara hemmafilmer så det är på absolut hobbynivå.

Frågan är om nästa version av iMovie fixar detta och när den kan tänkas komma? Någon som har en kvalificerad gissning?

Varför inte? Komprimeringen eller?

Annars vet jag inte hur jag ska göra med alla de filmfiler som ligger på datorn. På något sätt måste de ju in i iMovie?

Jo, jag har lärt mig nu (den hårda vägen ;=D ) att det är så det fungerar. Upptäckte det när jag fyllt och tankat över några minneskort med filmer som jag inte hann ta tag i just då.

Fast nu när det går så enkelt och snabbt att konvertera .mts till ett mer lätthanterligt format som .mov och kunna ha filmerna "som jag vill" och "där jag vill", i mappstrukturer, med filmer från olika kameror, ser jag inte anledningen till att göra arkiv. Jag ser iaf ingen kvalitetsskillnad på filerna. Är dessutom inte bunden till VLC för uppspelning av enskilda filer.

Brukar döpa om mina filer, såväl bidl- som filmfiler, efter skapelsedatum med Exif Renamer som är ett oumbärligt gratisprogram.