Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
cubeuser_vol2

cubeuser_vol2

Medlem
  • Registrerad 2003-11-20
  • Senast aktiv 2018-04-28
  • Antal inlägg 957

Foruminlägg

De senaste inläggen cubeuser_vol2 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av iTac:

Har nu börjat syssla lite mer med videoredigering och
tyngre fotoredigering än tidigare och känner att jag
skulle vilja ha mer kraft. Tidigare uppgraderade jag mig
från det vanliga grafikkortet som följde med till ett modifierat
NVIDIA GeForce GTX 680 2048 MB. Har max minne på 16gb.

Jag har läst lite och sett att det förmodligen ska gå att uppgradera
processorn, men min hjärna greppar inte riktigt om det är ett företag
som gör detta åt mig eller om jag själv kan göra det. Sen var man får
tag i processorer vet jag inte.

Någon som har uppgraderat sig här?
Eller är det dags att köpa en ny burk?

Se här https://ibuildmacs.com

Efter senaste årens allt mer stegrande fokus kring säkerhet och integritet frågor i samband med diverse upptäckter av risker som i fall efter fall gäller flera generationer operativ system tillbaka, är det inte dags att ett forum öppnas för detta? Huvudet i sanden provades och det fungerar inte.
Jag är inte ute efter jämförelser om vilken plattform .etc... Ute efter att det kommer på agendan att medvetenheten ökar om att osx, macOS,ios etc... har och kommer att fortsätta ha säkerhets problem av olika nivåer.

Hoppas det kommer en egen sektion om detta.

Ursprungligen av Redaktionen:

Apple anlitar fler tillverkare för att producera framtidens A-processorer och har planer på att använda sina egna processorer också i Macar, enligt nya uppgifter.

Läs hela artikeln här

Det finns en gammal tråd där jag tog upp detta med att apple skulle satsa på egna processorer, A processor tekniken mm.
Det har ännu inte visat sig i produkt, men fler case och argument poppar upp allt mer frekvent. Spännande att se vad en software som är 100% länkad med hårdvara kan bli. Se på 4K video redigering med dagens mobila enheter? Intel har inte, än så länge, visat upp en revolution, bara evolution. De behöver skakas om. Det faktum att intel satsar stort på chip och processorer för mobila plattformar hjälper kanske inte de närmsta åren? To little, too late. De låser dock in pc användare mot windows tio med sin nya strategi. Det kanske håller den skutan flytande ett tag till.

https://www.macobserver.com/columns-opinions/...

Jag är kanske envis... Det finns en tråd om detta redan men kunde inte hitta den gamla tråden.
Fler som resonerar om A chippets framtid kanske i en dator.
http://www.appleworld.today/blog/2015/11/17/i...

Lite hawaai jo det vill jag lova, tror inte jag har upplevt en sämre "uppdatering" från apple, både för ios och osx. Safari uppdateringen har inte gjort mig gladare och om inte kvalitets kontrollen blir bättre då blir till att återgå till manuella uppdateringar och att avvakta vad andra säger som på gamla goda tiden...

Safari krashar, visar bara halva sidan eller inget alls etc...grafiken glitchar med det här forumet inmatnings rutor, ja något nytt hela tiden så ironiskt nog måste nästa uppdatering inatalleras så snart som möjligt

http://www.99mac.se/artikel/5322-rykte-mac-me...

Inte för mac pro så det blir intressant om vad som blir av detta. En ny tråd för ämnet kanske?

Ursprungligen av Erik.dv:

Att MacPro går över på ARM / Apple A8 är som sagt lika troligt som att Apple går över på Windows.

I det lägre segmentet - MacBook Air ex - skulle det vara möjligt om Apple gjorde en x86-kompatibel CPU. Å andra sidan finns en konkurent där (AMD) och de har inte en chans mot Intel. Jag har svårt att se Apple konkurrera bättre. Men i de enklare system är det i varje fall en möjlighet.

Verkar som om att mer och mer av strategin är nu synlig. No more intel...i framtiden. .
http://www.anandtech.com/show/7910/apples-cyc...

Ursprungligen av juanito:

Funktionsmässigt är iOS7 bättre än iOS6, men så marginellt att det inte motiverar riskerna med att få näthinnan sönderbränd.

Min ipad ligger kvar i ios6 ett bra tag ännu, för min iPhone ser gräslig ut med ios7

Jag skulle gärna backa till ios6 om det samtidigt hade ios 7 funktionalitet under skalet

Ursprungligen av tooobe:

Så har det varit för mig även före Mavericks. Hur förväntar du dig att det ska funka? Hoppa till nästa rad automatiskt? Jag har tänkt många gånger, även i Mountain Lion att det vore bra om den gjorde så...

Långt mellan aktiviteten för en annan, men jo jag tycker det skulle funka som innan, använde man pilarna så kunde man scrolla igenom filer i en pil riktning och radbyte sköttes helt automatiskt.

Nu har jag haft mavericks ett tag och kan inte påstå att mitt första intryck av dess stabilitet och uppmärksamhet i detaljer var fel. Hoppas på bättring och väsentlig uppryckning från apple. Detta gäller även ios, senaste releasen är en gränsnitts katastrof... Känns inte som att allt står rätt till i besluts processen kring vad som kommer in och hur det fungerar. Nödlösningar för att folk skall uppskatta kommande ios 8? Maverick och ios 7 känns som apples me eller vista. Men inte så värst mycket att gnälla över egentligen från ett apple användar perspektiv har pc på jobb och det gör att saker sätts i perspektiv allt för ofta. Senaste laptop hårdvaran och powerpoint 2010 till trots så sneglar jag på hemma macen ofta... pga av mjukvaran och os:et.

Nu har jag dock sett att andra har mac på jobb så vem vet vad jag använder i framtiden?

Jag önskar alla 99 veteraner och macanvändare en God jul och ett Gott Nytt år!

att kunna bläddra i bilder med piltangenterna i icon läge är något jag inte ens trodde att man skulle ta bort , men i maverick gör man det. Föga användar vänligt när man har uppe förhandsvisning och använder pilarna för att gå igenom bilder och hej och hå då slutar den följa nummer ordning utan stannar för den raden är slut... HOPPAS det är en bugg som fixas i 10.9.1.

Maverick skulle i övrigt kännas snabbare men jag tycker att det tar mer tid att öppna applikationer allt efter att installationen var gjord och jag tänker inte göra om det så det får vara så här. Får vänta på uppdateringar. Men apples finaste stund är inte Maverick releasen. Den känns som den behövde mer tid. Besviken? nej inte besviken mer förvånad att vissa uppenbara saker bara slunkit igenon alla kontroller.

Ursprungligen av marcushedenstrom:

Vad menar du med fönsterzoom? Den gröna knappen i trafikljuset?

Nej. jag menar det som också kallas skalningseffekten - för alla fönster.

Jag vill stänga av fönsterzoom i maverick och hade innan 10.6 och var mycket nöjd med det utseende och känslan. Maverick får jag nog vänja mig vid men den ständig fönsterzoom funktionen skall bort. Hoppas det finns ett enkelt sätt att få bort det. Har letat runt men kan inte hitta en checkruta som kan avaktivera det.

Ursprungligen av Yes:

Yes!!

Så reagerade jag också men en stor besvikelse blev det. Kraschar mycket oftare i safari än vad föregående version gjorde. Apple appar som forfarande har samma buggar som ifrån förra versionen etc... Jag har inte kännt att jag har behövt skriva något om iOS för det har fram till ios7 varit mycket bra men nu är jag fundersam på Apples kvalitetssäkrings process. Så mycket fel har jag inte varit med om från Apple i en och samma uppdatering, jag väljer ordet uppdatering, det är ingen uppgradering. Så nästa uppdatering måste bli en en höjdare om man skall fortsätta på gamla spåret och inte förnya sig genom att bli sämre. En design utan funktion är konst. Var är Apple på väg? Ett konstgalleri? Batteritiden har försämrats och varför? För att Apple aktiverar en massa funktioner man aldrig bett om? Kunde man inte få aktivera det i stället för att rota igenom internet för att hitta fler med samma problemställning som tagit reda på hur man roddar runt i inställningar etc för att avaktivera dessa funktioner som drar extremt mycket batteri?

Hoppas mycket på att nästa uppdatering fixar många problem. iOS 7 var inte redo för lansering men kom ut ändå. Det är kanske så nya Apple skall arbeta, som MS. Men Apple är ju så stora nu så varför skulle de vara oroliga för att de skulle kunna bli bortglömda? Ja varför ropar historiken i tomma korridorer av gamla misstag.

Såg den här bilden på en byggnad som påminner en del om apples blivande högkvarter. Så helt unikt var knappast apples formgivande men frågan är hur det kommer att funka när det är i drift.

inte 3-D renderat Gissa vilket hus det här är...och vad de gör här