Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Stinky

Stinky

Medlem
  • Registrerad 2003-12-08
  • Senast aktiv 2013-10-28
  • Antal inlägg 939

Foruminlägg

De senaste inläggen Stinky har skrivit i forumet.

Glöm frågan, jag har läst på och gör nu en återinstallation via omstart/cmd+r/omformatering…

Så här: blev sugen på att ge min gamla MBP 17" nytt liv och installerade Mountain Lion. Gick skitbra, trots bara 2GB minne (datorn är från 2008 f.ö.), men jisses vad mycket skräp jag har på datorn… massor av program osv jag aldrig använder och många som inte ens fungerar i Mountain Lion. Nu vill jag helt enkelt radera rubbet så jag kan starta Mountain Lion från scratch.

Men hur gör jag det bäst nu, med 10.8.2 redan up and running? Vad händer om jag raderar hårddisken i Skivverktyg?

SVT Play är ju modellerat rätt mkt efter BBC iPlayer precis som SVT alltid tagit efter BBC i det mesta, men här skiljer sig SVT Play och BBC iPlayer – för där kan man ladda ner och spara det mesta. Men rättighetsmässigt borde det inte skilja sig allt för mkt från hur det är i Sverige. Så det handlar nog mer om att det är olika tekniska lösningar. (Det enda man inte kan ladda ner av BBC:s streamingmaterial är förresten, i princip, musikrelaterat...)

Och om man sparar klipp för eget bruk är det eventuella "brottet" ändå helt försumbart.

Hade samma problem, med två olika ATV i två olika förstärkare… (en splitter ny Yamaha och en lite äldre Onkyo). Funkade perfekt direkt till tv eller projektor, men ingen signal vid receiver-pass thru. Min lösning blev att skita i alltihop, nu kör jag med en Mac Mini i stället och är såå mycket nöjdare…

OK, antar att Nuforce S3-BT är aningen för stora, då… Annars slår de allt annat. Magiskt bra.

Det kan du ju vara förklaringen. Jag indexerar endast utifrån iTunes eget system vilket alltså ger albummappar inuti artistmappar.

Har 110 000 låtar, det mesta i lossless men även mp3, och inga som helst badbollsproblem. Hela biblioteket på en ssd-accelererad Drobo 5D. Kör Mac Mini 2012 med ssd, OSX 10.8.2 och iTunes 11.1.

HBO har gått ut med att de ska sända det mesta (iaf allt som är nytt) i 1080p, både på webben och i apparna. Det gör ingen annan på marknaden. Men ännu så länge är det bara SD, inte ens 720p HD. Frågan är hur lång tid det tar innan de uppfyller sitt löfte.

Gillar ipad-appen som fan. Enda som fattas nu är att de uppgraderar SD till HD, som utlovat…

uråldrig teknik? Widewine har blivit standard det senaste året när det gäller streamingtjänster.

Har nu även noterat att ljudet bara skickas ut i två kanaler ibland – får passthorugh på DTS och andra surroundsignaler endast om jag då startar om, och endast om jag startar om i "rätt" sekvens: först stänga av allt, sen starta upp tv:n, därefter receivern och sist Minin.

OK, har löst problemet:

Jag hade såklart testat de vanliga åtgärderna vid hdmi-problem, koppla ur alla enheter och starta om rubbet osv. Inget funkade. MEN nu gjorde jag, efter tips på Apples supportforum, en PRAM reset också, i kedjan av omstarter – och nu fasen fungerar det igen! Aah, denna ljuvliga känsla när något "olösligt" problem plötsligt bara är borta…

Negativ som fan först – gillar iTunes 11 nu! Jag hade helt enkelt tokfel.

Hade, som många andra, lite lätt flimmerproblem med hdmi i en 2012 års Mac Mini, men inte värre än att jag stod ut med det.

Nu dock, efter EFI-uppdatering 1.7 som skulle adressera just detta, har jag ett mycket värre problem. Nu blinkar bilden till, dvs tappar synk, ca var 10:e sekund. Och sen snabbt tillbaka igen.

Kopplar jag direkt mellan Mini och skärm (Pioneer-tv eller Panasonic-projektor) är det inga problem, bara när jag skickar hdmi vidare via en Yamaha-förstärkare. Detta är dessvärre ett måste, förstärkaren är navet i min setup och skickar vidare till både tv och projektor i olika rum.

Men, så här är det också: Det är inget fel på förstärkaren. Alla andra bildkällor – digitalbox, mediaspelare, bluray m.m. – funkar klockrent. Alla devices funkar också på alla hdmi-utgångar, och alla kablar är ok.

Alltså: INGET fel på förstärkaren. Och INGET fel på Minin när jag kopplar direkt till skärm.

Så HUR FAN får jag det att lira igen via förstärkaren? Grejen är ju att det var HELT OK innan EFI-uppdateringen…

För det första: kan man rulla tillbaka EFI-versionen från 1.7 till föregående? Hellre flimmer varannan dag än var 10:e sekund…

Vad annat skulle man kunna göra?

Alla tips tas emot med största tacksamhet…

Anders: Ja, men bilden tycks inte "fastna" fullt ut? Hela albumet får bilden, visserligen, men fortfarande inte ikonen uppe i spelarfönstret…