Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Per Ejeklint

Per Ejeklint

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2001-08-09
  • Senast aktiv 2020-12-30
  • Antal inlägg 1195

Foruminlägg

De senaste inläggen Per Ejeklint har skrivit i forumet.

Är det bara jag som tycker att kilt är ett snyggt och läckert plagg? Inte på mig då, jag har inte de imponerande ben man bör ha.

Skämt åsido, vid 11-tiden var det bara en kort kö och såvitt jag kunde bedöma fanns det gott om telefoner kvar. Fast inga 64-giggare.

Whoopiee! Nu kan man strömma ljudet från Apple TV till Airplay-utrustad enhet. Och det är enklare att switcha mellan iTunes-konton. Det är praktiska nyheter för mig det.

Ursprungligen av Baron:

Hm, jag reagerar lite på trådens rubrik. Det är väl de som tror som borde förklara sig, bevisbördan ligger väl på dem?! "Varför är du ateist" är lite som "varför använder du båda ögonen samtidigt?"
"Ja, varför inte?" blir svaret.

Alla får väl motivera sin egen inställning? Jag ser inget konstigt med det. Däremot är det konstigt att många anser att religion och religiositet inte får kritiseras ordentligt. Istället ska kritikerna hålla igen och "visa respekt". Varför, undrar man. Troligen för att gemene man egentligen inser att religion eller troende inte håller för någon kritik så då uppfattas man som elak eller förnedrande. Skulle vi hålla igen på samma sätt om en grupp vuxna människor på fullt allvar trodde på en rödklädd tjock gubbe som flyger jorden runt och gör barn glada en gång om året? Ändå finns det många fler bekräftande observationer (om man frågar den yngre delen av människoskaran) av den gubben än det gör för en viss Jesus eller Jehova eller Allah eller Shiva eller och så vidare.

Jag kunde inte sagt det bättre själv. Gilla-gilla-gilla.

Det är värt att nämna att mord begås inte bara på Ayatollors bud. Fanatiska kristna grupper med mord på agendan finns också men röner sällan samma uppmärksamhet i västvärldspressen. Hedersmord inom familjen förekommer också bland kristna grupper, tyvärr är det rent av vanligt i vissa delar av världen. Bibeln, som så många naivt hyllar som ett kärleksmanifest och svaret på alla frågor, uppmanar till och med till det för en del försyndelser, i likhet med en annan tjock bok med mycket text och inga bilder.

Jag gav mig en gång på att läsa Mormons bok, och jag undrar om det inte var den yttersta antireligionssprutan för mig. Något snurrigare har jag aldrig läst; ibland skrattar man rakt ut åt fånerierna. Men skrattet fastnar lätt i halsen, många mäktiga män bekänner sig till den tron (kyrkans kvinnor förtryckts hårt och tillåts inte bli mäktiga), och vill det sig illa har vi snart en amerikansk president som på fullt allvar tror på vad en bedragare på 1800-talet knåpade ihop för att lura de godtrogna.

Ursprungligen av per s:

På mitt sommarställe är det bara Telias nya mast som fungerar bra. De har valt 2G och 4G och helt skippat 3G.
Det blir till att surfa vidare i 2G. STOR BESVIKELSE OCH INGEN NY LUR HÄR

Ta det lugnt nu, all information är inte tillgänglig än. Som jag läser ut det kommer du med stor sannolikhet kunna köra 4G på Telia, eftersom Telia använder band 3 och 7. Den "internationella" GSM-versionen av iPhone stödjer band 3. Vi får säkert definitivt svar inom kort.

Här ska det uppdateras så fort det går. Jag har kört utvecklarversionen ett tag redan och är mycket nöjd. Mina favoriter: Airplay, Twitter-integrationen och Notiscentret.

Ursprungligen av keptang:

Det enda jag kan komma på, t.ex. som att Apple endast har TRIM aktiverat på diskar man själv säljer.
Lion funkar precis som det ska.

Jag kör ML på "icke-Apple" SSD och det fungerar klockrent, precis som man ska kunna kräva.

Ursprungligen av Zepto:

Vet vi när den finns på Mac App Store?

Den finns på Mac App Store nu, men bara för utvecklare. När den finns tillgänglig för alla vet, som vanligt, återigen, bara Apple. De har sagt juli, så de har tre veckor på sig för att inte bryta det löftet.

Ujuj, det där kan jag för lite om - har inte använt flera skärmar själv. Gjorde ett snabbt test med kollegans skärm och punkt 1 verkar vara som du säger, när safari går i fullskärm blir extraskärmen fylld av grått linnemönster. Verkar ju inte så optimalt.

Gillar dina förslag. Skicka in dem till Apple!

Ursprungligen av Erik.dv:

Kan någon bekräfta om Apple löst deras idiotiska full-screen apps lösning från Lion?

¿Que? Kan du förklara [närmare|mindre subjektivt] vad du menar?

Ursprungligen av joakimo:

På vilket sätt upplevs den "skakig"? Upplever du mycket programkrascher av Apple´s och tredjeparts program? Jag har inte provat den själv, så jag är nyfiken hur den fungerar.

Några exempel som jag kommer ihåg just nu: Safari fryser i perioder och kraschar då och då. Chrome tokfryser hela datorn. Symboler i dockan som inte syns ibland. Grafikbuggar som skapar små lokala "myrkrig", bokstäver överlappar varandra (troligen webkit-relaterat, händer i formulär som det jag nu skriver i).

Men annars är allt bra.

Ursprungligen av acke:

Uppdatering på DP4 ute nu.

Installerad. Hoppas det blir bättre stabilitet nu, annars undrar jag hur 17 Apple ska kunna släppa ML i juli när senaste utvecklarversion är så skakig som denna.

Ursprungligen av Torkel:

När jag i dagarna åkte med spårvagnen från Sergels Torg ut mot Djurgården, noterade jag ett stort byggplank framför H&M-butiken i korsningen Hamngatan/Regeringsgatan...

Nej, det är bara H&M som renoverar sin butik så där blir det ingen Apple Store.