Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Loevet

Loevet

Medlem
  • Sysselsättning Är en allmänt data/musik/film intresserad kille
  • Registrerad 2004-02-23
  • Senast aktiv 2007-10-20
  • Antal inlägg 12

Foruminlägg

De senaste inläggen Loevet har skrivit i forumet.

1

Jag har funderat på olika sätt att frigöra utrymme på min iBook inför lanseringen av Leopard (som kräver cirka 9 Gb utrymme) och jag har kommit fram till att det enda jag egentligen kan banta är mitt iTunes-bibliotek. Att hacka bort musik för att få fram mer utrymme vill jag inte lägga tid på, så en tanke slog mig. Skulle jag måhända kunna flytta hela min iTunes Music-mapp till min externa hårddisk och sedan göra en symbolisk länk (alias) vid namn iTunes Music som ligger där den faktiska musikmappen ska ligga? Kommer iTunes då att känna igen detta alias och få tillgång till musiken precis som om musiken legat på den egna hårddisken?

Visst skulle jag kunna testa men jag vill ogärna flytta runt så stora mängder data om det inte fungerar. Så kära Mac-medmännniskor, har något testat och fått detta att fungera?

Mvh,
- Andreas

Nja jag skulle nog snarare tipsa om IBM:s Lotus Notes 8 "Hannover" som ska släppas till Mac efter hand. Version 8 kommer inte att släppas till Mac-plattformen vid lanseringen, men när den väl släpps ser den bra mycket mer intressant ut än Zimbra.

http://www-142.ibm.com/software/sw-lotus/products/product4.nsf/wdocs/hannover

Men seriöst, det där gör ju ont i ögonen. Hur kan en utvecklare ens titta på det där och tänka "ja det här vill någon använda"? Tack för att du uppmärksammade oss på detta, kan användas som ett avskräckande exempel

Vad det gäller kommentarer om Cell-processorn kan jag med stor säkerhet säga att Apple inte kommer att använda sig av den processordesignen någonsin. Cell är, som ni kan läsa ovan, en processordesign som är inriktad på tunga vektorberäkningar och blir därmed inte alls särskilt användbar i en konsumentdator. Visst, den skulle vara grym i spel och media, men resten av arbetet skulle gå riktigt illa. Jag röstade för "Bra Steve", detta behövs om Apple ska kunna få upp sin marknadsandel och tävla med Microsoft, detta kan vara den nödvändiga medicinen som Mac plattformen behöver. De som klagar på att det inte finns några spel till Mac kan nu dra på smilbanden, det blir lättare att porta spelen till Mac. Dessutom är det så att när Apple kan få ner priserna på sina datorer tack vare Intels volymproduktion så blir det (antagligen) fler som köper Mac datorer och därmed ökas populariteten = större chans för fler spelportningar.

Om det är någon som vill läsa mer om Cell-processorn kan ni läsa min artikel som publiceras i nästa nummer av DatorMagazin, nummer 7.

Mvh,
- Andreas Eklöv

Hejsan!

Jag har ett problem med OSX. Jag skulle installera ett codec till quicktime, men första gången klickade jag på avbryt. När jag sedan skulle montera en dmg-fil fick jag fram följande felmeddelande:

"Kunde inte montera skivavbild på skrivbordet. Orsak: spill från kodek"

Detta måste ha uppstått som ett resultat av att jag avbröt installationen. Jag har försökt leta upp detta spill, men har ej kunnat hitta det. Omstart av datorn hjälper inte heller, detta "spill" består. Var kan det finnas, och hur får jag bort det?

Tack på förhand,
- Andreas

Som nybilven Maciot skulle det absolut vara kul med en Macpub, då får jag både öl och lite goda råd från er Macexperter (=

1