Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
kustvagen

kustvagen

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2004-03-02
  • Senast aktiv 2012-09-05
  • Antal inlägg 152

Foruminlägg

De senaste inläggen kustvagen har skrivit i forumet.

Första veckan med paddan: Den är helt ok. Ångrar inte köpet men skulle inte lägga mer pengar. Så när det kommer till iPad 2 vs iPad 3 vinner Ipad 2.

Vilket snällt erbjudande. Men jag har faktiskt redan köpt. En vit padda ligger i hotellreceptionen och väntar på mig. 48 timmar från Kina till Chicago. Snabba puckar. Pris 3600 SEK för en 32 GB (dock refurbished). iPad 2 får duga tills jag bestämt mig för om det finns någon användning för den eller om det bara är mitt ha-begär som jag stillat...

Jag är väl som typ många andra. Utomlands är det monopol-pengar man handlar med medan här hemma så är pengar verkliga pengar.
Sverige lär väl knappast få iPad 3 om en månad utan vi får väl snällt vänta ett tag.

Jag är lite glad över alla fina minnen jag har av sådana här trådar... Det var mååååånga år sedan jag hängde här...

En 32 GB går nu på 639 dollar.

Får fundera några dagar...Återkommer!

Har redan en MacBook Pro, IMac och iPhone 4S. Så jag behöver ju inte egentligen...

Tänkte köpa en "refurbished" men ser nu att leveranstiden inte kommer att synka med mina datum. /€@5:€@ Grymt besviken att jag inte beställde för två dagar sedan. Jaha... Nu kostar den plötsligt 599 + skatt.

Åker till staterna in nästa vecka och hade planerat ett inköp av en padda (wifi 32 GB), trots att jag inte har något egentligt behov bara en känsla av att mitt liv är tomt utan en iPad.

Känns typiskt att spekulationerna nu är i gång att trean släps i början av mars. Frågan är om det är värt att köpa nu eller om jag ska vänta och betala Sverige-pris när den väl släpps här? Kan komma över en 32 GB wifi för 499 dollar + skatt. Det är ganska bra pris känns det som.

Så frågan är väl om Ni tror att trean kommer att vara så fenomenal att det är värt att vänta och att betala betydligt mer?

Hälsningar
Anna

Undrar om det är någon som kan hjälpa mig med följande undran. Går det att föra över musik från itunes till en ipod utan att synkronisera? I så fall hur gör man?

Tänkte nämligen väcka till liv min gamla ipod och insåg att jag hade en massa skön musik i poden som jag inte har på min nuvarande dator.

/A

Halloj, nu har jag fått den att funka....problemet var att jag antagligen inte höll nere C-tangenten tillräckligt länge. När jag väl fick det at fungera så tror jag det tog några minuter innan den startade på skivan. I alla fall...nu har jag gjort min första säkerhetskopia på alla mina filer, så något gott förde 48 timmarspaniken att datorn lagt av med sig.

(Hej på dig Konrad - allt väl?)

Haha...nu ser jag i mina gamla traadar att jag haft problem tidigare. Eller det aer vael inget att skratta aat... Problemet nu aer att jag inte ens kan goera ovanstaende....

Vad goer man aat saken? Slaenger skiten och koeper en ny?!?

Koerde den senaste saekerhetsuppdateringen och uppdateringen av Quicktime. Den slaektes ned som vanligt och startade om men laengre aen saa kommer den inte.

Nu vill den inte alls vara med. Den lyder inget av de vanliga kommandona och den laeser inte heller av "restore-disken". Gjort alla felsoekningar, men icke...kommer inte laengre aen den graa skaermen med aepplet och den lilla runda ringen med piggar paa, som snurrar men inget mer.

Aer det naagon som har naagon aning vad som kan ha haent och hur man fixar det.

Haelsningar Anna

Ursprungligen av Jonaz:

Billigast är väl att göra det själv? Det finns en mängd sidor med info på 99mac hur du går tillväga...
Rädda innehåll på en trasig disk är svindyrt, kan du inte leva utan dina filer?

Jo jag kan allt leva utan mina filer. Men hade det gaatt att raedda enkelt och billigt saa hade det varit toppen. Aer dock alldeles foer puckad foer att byta haarddisken sjaelv, och aer inte 100% saeker att det aer felet.

Foersaekringsbolaget (hemfoersoekringen) kan betala ut sa de - men naer de fick hoera att ibooken aer 15 maanader gammal saa haevdar dom att det gaar paa datorns EGNA garanti - men apple ger ju bara 12 maanaders garanti de snaala jaevlarna med sketprodukter....inte glad idag.

Var kan man bäst och billigast byta sin hårddisk (ibook) i Göteborg?

Ungefärlig kostnad samt om det går att försöka rädda innehållet i den trasiga hårddisken?

/Anna

Själv gick garantin ut för 15 dagar sedan och man sitter med en 60 GB hårddisk. Man blir ganska så irriterad att det inte grejerna håller längre än så här.

Hur lång tid tog det INNAN era hårddiskar la av? Har precis börjar höra ljudet.
Är det för sent att köpa till Apple Protection Plan? Skulle man ha gjort det innan 12 månader?

Grrrr...

/Anna