Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Archduk3

Archduk3

Medlem
  • Plats Solna
  • Registrerad 2004-04-07
  • Senast aktiv 2013-10-11
  • Antal inlägg 12

Foruminlägg

De senaste inläggen Archduk3 har skrivit i forumet.

1

Hej,

Min flickvän fick nyligen sin lur snodd på jobbet och vi lyckades faktiskt att låsa den, samt spåra den. Problemet är att vi bor i USA så polisen bryr sig inte alls om att vi har den exakta adressen på tjuven. Det spelar liksom inte roll.

Vi har alltså bestämt att hon ska skaffa sig en ny, en 4s eller vad det nu blir spelar inte så stor roll. Vad som spelar roll är detta. Hur låter vi den gamla vara låst så idioten som snott den inte kan använda den?

Jag vet att man kan flasha om osv, men det är ingen raketforskare vi har att göra med (han ringde mig, det numret vi låst den att ringa, och hävdade att jag låst hans telefon, inte att han snott den).

Ska hon börja om på ny kula när hon köpt den nya (inte återställa)? Och hur fungerar det om hon hade iOS6 innan, kan hon fortfarande återställa?

//C

För någon dag sedan rensade jag ut mitt gamla rum och hittade min gamla iPod 3g. Trots väldiga många år sedan han varit igång försökte jag ändå göra återupplivningsförsök. Success! En firewirekoppling senare och äpplet visade upp sig på skärmen. Mysigt.

Men nu har jag lite problem, jag vet att kretskortet är dött och tack vare detta, all koppling mot macbook. Förutom laddning förstås. Sedan är batteriet lite slitet också, men båda dessa kan lösas med beställning från iFixit.

Dock.

Disken är en 10 gigabyte. Som såklart också är sliten, vilket gör att jag gärna vill byta. Men inte till vilken som helst utan kanske till och med en större. En väldigt mycket större. Typ JÄTTESTOR.

Har en iPod classic 160 gb till vardags och jag snittar på 94 gig musik. Finns det möjlighet att stoppa i större en vad den är gjord för, eller stoppar kretskortet, måtten eller något annat mig från att biffa till min ögonsten?

//C

Jag behöver hjälp.

Jag fixade fram några video versioner av en väns tutorial. Problemet var när jag tänkte lägga till de i iTunes ville jag organisera, så klart råkade jag ju välja de som podcast. Vilket gjorde att de försvann i biblioteket, samt är omöjliga att lägga till igen.

Speciellt eftersom både den gamla filerna och nya (kopierade till iTunes mappen) har ID3 taggarna att de är podcast.

Hur visar jag de igen i iTunes och ändrar deras info?

//C

Hejsan.

Har ett lite klurigt problem. Jag skulle byta taklampa igår och lyckades tappa min skruvmejseln rätt på mbp. Det var en sådan Ikea modell med lite Magnetism i sig. För funkade allt ok. Sen segare och segare. Onyx varnade för disk reparation och jag började köra. All process har tagit mycket längre än vanligt samt att man hör hur disken läser i steg. Dessutom varnar för ogiltig nod struktur. Att jag måste formatera vet jag, så fort jag lyckats backa up min musik. Men hur gör jag sen?

Reparatör och byta disk eller bara skriva över med nollor? Jag behöver ju en 100% disk såatteh.

//C

Hej,

Sökte runt på nätet med detta problem men det verkar relativt inte vara en så stor grej. Alltså kunde knappt hitta folk som hade det, och de som faktiskt hade det, verkade inte bry sig.

Jag köpte nyligen en 2011 års modell av MBP, men eftersom jag arbetar med film/bilder föredrar jag matt skärm. Så jag valde det såklart.

Nu har jag haft den i knappt 2 veckor och bubblor har börjat komma fram på skärmen. Alltså inte som att jag nyst, spillt eller något annat, jag är väldigt mån att alltid polera skärmar. Så jag tog fram alla mina dukar och lcd rengöringar. Men inget hjälper.

Det är inga döda pixlar, det verkar bara som att den matta filmen had skapat bubblor på just de ställena. Och när det skiner vitt igenom regionerna är det inget problem, men när jag redigerar bilder så är det ju dessvärre en annan färgton på de regionerna.

Någon som varit med om detta förut. En väldigt gammal forumpost på en amerikansk site föreslog värme, och jag har ju hört att i7 ska vara otroligt varm, men så varm att skärmen släpper?

//C

Finns det fortfarande ingen "app" som löst detta?

//C

Tjena,

Datorn har numera kraschat. Någon som vet ett ställe man kan lämna in den för reparation.

Har en Powerbook från 2002 med g4 processorn, 40 gig hd, 1 ghz processor och 768 i ram.

Allt har fungerat perfekt fram till någon dag sedan. Datorn har blivit jätteseg och uppstarten kan ta allt mellan 15 minuter till en timme. Till skillnad från de 1-2 minuterna innan.

När väl datorn är igång är den såklart också seg. Mycket seg.

Men annars fungerar den prima. Alltså inget som inte fungerar, men att öppna findern tar runt fem minuter, någon som vet hur man löser detta problem?

Jag vet inte om hårddisken är bytt men jag tippar att det är den som gett upp. Kan man lösa detta problem eller är det billigare att köpa en "ny" begagnad 12" powerbook?

//C

Senast redigerat 2008-10-21 06:33

För att liva upp den här tråden.

Surfade som vanligt igår hemma hos mig. La ned min Powerbook G4 i min väska. Åkta till min flickvän, och får samma problem som stiffler nämner.

Ominstallerade datorn idag i hopp om att det skulle fixas (man körde ju PC förut så det brukar ju vara så) men inget händer. Datorn hittar inget airport-kort.

Är det mjukvaran det är fel på, eller behövs en reparation?

//C

Ursprungligen av thomasti:

Jo, jag hade haft den inkopplad i min G5:a innan dess. Men jag kör med att "hantera manuellt".

Jag prövade det med.

Men det fungerade inte heller.

Talade med några killar på macoteket också. Verkar vara helkonstigt.

//C

Ursprungligen av thomasti:

Min funkar med min gamla TiBook 400MHz!
Gick inte på första försöket men när jag försökte på nytt efter att först startat iTunes så fungerade det. (Går förstås rätt långsamt att föra över låtar, men funkar gör det.. i alla fall för mig..)

Hade du haft den inkopplad i en annan mac innan?

För det är kanske det som är problemet. Har ställt in den på att synca kontakter och podcaster från min macbook pro nu. Kanske därför det inte fungerar.

Eller ska man slå på "hantera musik och video manuellt"?

//C

Hej

Köpte iPod touch igår.

Glad som alla andra såklart. Förutom på en punkt. I familjen har vi gemensamt en Macbook Pro (i huvudsak min i och för sig), men jag själv har en gammal powerbook g4 12".

Nu är problemet att min iPod touch inte svarar med min powerbook. Inget alls händer. Och man vill ju kunna ta med sig sitt musikbibliotek.

Finns det någon lösning på problemet, eller blir det att surt vänta på köp av en ny dator?

//C

Ville bara säga min åsikt.

Mac är för mig en favorit. Vi har den överallt i skolan och i medievärlden är det väl omöjligt att arbeta om inte mac finns.

Men det finns ett problem enligt mig. Jag har ju inte testat alla OS till Mac och är ju därför inte expert men enligt mig gör Apple världens bästa datorer.

Mac:en är grym

Tills den kraschar. För då kraschar den rejält. Det är liksom låst.

Det är väl där PC:n är på något sätt bättre. För den hänger sig och kraschar, oftare såklart men bara halvt. Det går alltid nästan att väcka liv i den.

Mac är ju sedan bättre för att OS X är byggt för allt som sitter i mac-datorer, medan Windows ska kunna hantera så mycket olika fabrikat av hårdvaror att de inte kan skräddarsy sitt oprativsystem.

Det tycker jag är den största anledningen varför man inte kan, och inte heller borde jämnföra dem båda. Det är som att jämnföra Hallon och Jordgubbar. Båda är goda men på olika sätt.

Jag skulle själv köpa mac när jag "kom ut i stora världen" men alltid ha en PC för den dagen man kanske vill köra ett spel på en PC.

Kort och gott, Mac är bäst.

När den fungerar

//C

1